Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC îi provoacă lui CSM Târgovişte prima înfrângere după zece etape

Andrei Militaru

Andrei Militaru
19.11.2014

Târgovişte a primit în ultima etapă a turului vizita ambiţioasei formaţii Sepsi SIC, grupare care o eliminase pe CSM din Cupa României în această toamnă. Fetele lui Dan Fleşeriu au abordat această partidă cu gândul la revanşă, doar că s-au văzut neputincioase în faţa covăsnencelor, care, probabil, au făcut meciul vieţii lor.

Cele două formaţii au fost foarte precaute în debutul derby-ului, nereuşind să puncteze deloc în primele două minute ale disputei. Harrison de la oaspete a modificat prima dată tabela, aducând două puncte lui Sepsi, dar apoi a ieşit la rampă Huţanu de la gazde, care a făcut cinci puncte consecutiv. Deşi au încercat să se desprindă, gazdele s-au lovit de un zid greu de pătruns al apărării adverse. Oaspetele s-au ţinut scai de echipa CSM-ului, astfel încât la finalul primului sfert tabela indica egalitate la 11.

Sfertul al doilea a început la fel ca primul, niciuna dintre formaţii nepunctând timp de mai bine de trei minute. Primele care au făcut-o au fost oaspetele, prin Caldwell, care şi-a dus echipa în avantaj cu o aruncare de 3 puncte. Aceeaşi Caldwell a aruncat din nou de 3 puncte şi gluma se îngroşa pentru gazde. Încercările lui Givens şi Poole de câte 2 puncte au fost anulate de acurateţea execuţiilor oaspetelor, care au fost foarte eficiente sub panou. Sfertul secund a fost adjudecat de Sepsi cu 13-10.

Sfertul al treilea a fost dezastruos pentru Târgovişte. Pe teren a făcut legea o singură echipă, spre disperarea fanilor gazdelor. Cu Paşcalău şi Jeffery în zi de graţie, Sepsi a punctat rând pe rând şi s-a distanţat de CSM. Doar aruncările reuşite ale lui Givens şi Cocker au mai ţinut Târgoviştea în viaţă, însă, chiar şi aşa, scorul sfertului 3 a fost net în favoarea lui Sepsi, 21-10.

În sfertul al patrulea, elevele lui Fleşeriu au pornit cursa de urmărire, dar era deja prea târziu, deoarece aveau de recuperat 14 puncte. Un obiectiv greu de atins având în vedere că Sepsi a jucat la fel de dezinvolt până spre final. Când mai erau 2 minute şi 42 de secunde de joc, formaţia din Covasna a cedat iniţiativa şi le-a permis gazdelor să adune 6 puncte consecutiv, insuficient pentru a câştiga mai mult decât sfertul al patrulea.

S-a terminat 62-51 pentru Sepsi SIC (11-11, 13-10, 21-10, 17-20), un rezultat surprinzător dacă ţinem cont că CSM Târgovişte era neînvinsă de zece etape. Graţie succesului din această rundă, formaţia din Sf. Gheorghe are aceiaşi linie de clasament cu campioana en-titre, 10 egaluri şi 2 înfrângeri şi aspiră în continuare la titlu. Cel mai probabil, bătălia în acest an nu se va mai da în doi, ci în trei: între ICIM Arad, CSM Târgovişte şi Sepsi SIC.

* FOTO: Facebook Sepsi SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!