Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC, în fața primului joc de acasă în grupele Euroligii

Sepsi-SIC, în fața primului joc de acasă în grupele Euroligii

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se pregătește de prima apariție în arena proprie în cadrul grupelor Euroligii feminine. Campioana României primește miercuri, 11 octombrie, vizita lui Beretta Famila Schio, medaliata cu bronz în ediția trecută.

Adversara lui Sepsi are o istorie importantă în spate, în cei 50 de ani de existență devenind în 12 rânduri campioana Italiei, în 14 ocazii și-a trecut în cont Cupa Italiei, iar de 13 ori a câștigat SuperCupa. Mai mult, Famila Schio a cucerit ultimele două trofee din istoria Ronchetti Cup (2001 și 2002), o competiție care era a doua ca valoare în baschetul feminin internațional, și a pus mâna pe trofeul EuroCup în sezonul 2007/2008.

Gruparea italiană a ajuns anul trecut până în Final 4-ul Euroligii, de unde s-a ales cu medalia de bronz prin victoria cu USK Praga din finala mică. Antrenorul echipei este, din 2021, grecul Georgios Dikaioulakos, alături de care Famila Schio a obținut mai multe distincții pe plan intern.

Lotul adversarei lui Sepsi cuprinde multiple jucătoare de națională. Pe lângă Jasmine Keys, Martina Bestagno, Costanza Verona, a evoluat la cel mai recent Campionat European și slovena Ajsa Sivka. Clubul italian are în componență și o sportivă maghiară, pe Dorka Juhasz, două jucătoare din SUA (Robyn Parks, Arella Guirantes), respectiv pe Julia Reisingerova din Cehia.

În prima etapă a grupei A, Famila Schio a trecut cu 70-50 de UMCS Lublin. În double digits la puncte au încheiat Arella Guirantes (13), Robyn Parks și Jasmine Keys (ambele cu 10), în timp ce Dorka Juhasz a stat cu cel mai bun index al eficienței (+16).

Înaintea deplasării la Sfântu Gheorghe, Schio a pierdut pe plan intern în deplasarea de la Venezia, 68-78, rezultat care a dus-o la 1-1 bilanț în Serie A. Patru sportive au marcat cel puțin 10 puncte pentru Famila Schio, Guirantes fiind lidera echipei cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, din 6/15 la nivelul aruncărilor.

Sepsi, de partea cealaltă, a disputat returul cu Rapid în Cupa României 83-67 în Capitală pentru a obține biletele la Final 8. Borislava Hristova a adunat 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, iar Masa Jankovic a contribuit cu 12 puncte și 16 recuperări. Reamintim că echipa lui Zoran Mikes a debutat cu o înfrângere în Euroligă, 57-85 la Zaragoza.

Jocul din Sepsi Arena, de miercuri (11.10), va fi în direct pe Digisport 2 și pe canalul de YouTube al Euroligii feminine începând cu ora 19.15.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!