Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC, în Top 50 cele mai bune formații din Europa. Satu Mare și Alexandria, prezente de asemenea în Top 100

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.11.2017

Parcursul perfect din Liga Națională de Baschet Feminin și prezența în grupele EuroCup au propulsat-o pe campioana en-titre a României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în Top cele mai în formă 50 de echipe din Europa. Mai exact, trupa pregătită de Zoran Mikes se află pe locul 46 în clasamentul întocmit de site-ul de specialitate Eurobasket.com. 

Cu 6 victorii din 6 meciuri jucate în LNBF, respectiv 5 partide la activ disputate în Grupa D din EuroCup, gruparea din Sfântu Gheorghe a ajuns treptat în Top 50 Eurobasket, având 104 puncte acumulate pentru poziția 46, într-un clasament condus de Dynamo Kursk (199 puncte), Fenerbahce (180) și UMMC Ekaterinburg (174). Sepsi nu este singura echipă românească prezentă în clasamentul celor mai bune 100 echipe din Europa, aici fiind prezente și CSM Satu Mare, locul 57 cu 99 de puncte, respectiv CST BC Alexandria, locul 95 cu 83 de puncte. 

Pentru acest clasament întocmit de Eurobasket se utilizează o formulă în care se ține cont de rezultatele obținute în campionatul intern, dar și în cupele europene. Se iau în considerare rezultatele obținute în ultimele 5 săptămâni. Partidele din cupele europene și din play-off-ul campionatelor interne au un coeficient mai mare decât cele din sezonul regulat. De asemenea, foarte important de reținut este faptul că, se ține cont de poziția ligilor din care provine fiecare echipă de club.

Liga Națională de Baschet Masculin nu are nicio echipă în Top 100 Eurobasket, asta după ce în sezonul precedent, la un moment dat, U-BT Cluj-Napoca ajunsese până pe poziția a 69-a. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!