Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC începe acasă dubla cu TTT Riga din preliminariile Euroligii feminine

Sepsi-SIC începe acasă dubla cu TTT Riga din preliminariile Euroligii feminine

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe începe în arena proprie aventura europeană din sezonul 2023/2024, adversara covăsnencelor în preliminariile Euroligii feminine fiind gruparea letonă TTT Riga. Manșa tur va avea loc la Sfântu Gheorghe pe 20 septembrie, iar returul în fieful balticelor o săptămână mai târziu.

Trecută prin schimbări importante în această vară, Sepsi va încerca să acceadă în grupele celei mai titrate întreceri intercluburi la nivel feminin din Europa. Adversara echipei lui Zoran Mikes va fi un nume de legendă în Euroligă, TTT Riga, cea care a cucerit de 18 ori acest trofeu. Numărul acest face din formația letonă cea mai de succes organizație din istoria competiției.

Riga a scăzut însă nivelul în ultimii ani și în precedenta campanie clubul leton n-a participat deloc în competițiile internaționale. Lotul acestora este format în mare parte din sportive autohtone, printre acestea fiind și Ieva Pulvere, cea care se întoarce pe parchet după doi ani de absență. 

În privința străinelor sunt de menționat Dekeiya Cohen, Kyra Lambert (ambele din SUA), Margaux Galliou-Loko (Franța) și Gabija Meskonyte (Lituania). Antrenorul formației este Martins Gulbis.

TTT Riga a pregătit meciul de la Sfântu Gheorghe cu un turneu în Polonia, la Lublin, acolo unde au disputat două meciuri amicale. Ambele s-au terminat cu succes pentru baltice, 81-55 și 89-60.

Sepsi, care în această vară le-a adus pe Veatriki Akathiotou, Chelsea Nelson, Ilinca Belegante, Sarah Dumitrescu, Gorgan Asha Green, Masa Jankovic, Rebecca Lipovan sau Ellen Nystrom, a jucat o serie de meciuri amicale. Formația lui Zoran Mikes s-a duelat cu TFSE-MTK (77-65 și 77-64) Montana 2003 (77-41), respectiv KSE Târgu Secuiesc (105-20).

Dacă trece de acest tur preliminar, campioana României va merge într-o grupă cu Fenerbahce, Familia Schio, Valencia, LDLC Lyon, UMCS Lublin, Casademont Zaragoza și DVTK Miskolc/London Lions.

Meciul din Sepsi Arena, programat pentru miercuri (20.09) de la ora 19.00, va fi în direct pe Erdely TV și pe canalul de YouTube EuroLeague Women.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!