Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC, învinsă clar în fieful celor de la Famila Schio

Sepsi-SIC, învinsă clar în fieful celor de la Famila Schio

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a disputat miercuri, 13 decembrie, a noua partidă în grupa A din Euroliga feminină. Covăsnencele au pierdut pe terenul echipei Beretta Famila Schio, 72-88, și au coborât la 1-8 bilanț.

Schio: Arella Guirantes, Costanza Verona, Robyn Parks, Elisa Penna, Julia Reisingerova

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Courtney Range, Ellen Nystrom

Meciul a debutat sub semnul echilbrului și campioana României a ținut aproape în primele cinci minute, după care gazdele au început să se desprindă și s-a ajuns la 15-6. Guirantes a contribuit la formarea unui ecart din două cifre, de unde Sepsi a găsit răspunsul prin punctele lui Green (21-16). Finalul primului sfert le-a reușit mai bine jucătoarelor din tabăra italiană și perioada s-a încheiat cu 28-16. Gereben, Hristova și Range au contribuit la înjumătățirea handicapului, însă gazdele au ajuns din nou la +12 la jumătatea celui de-al doilea sfert și la 37-25 a urmat un time-out din partea lui Zoran Mikes. Diferența a crescut ușor, însă campioana României a găsit modalități prin care a redus în unele momente handicapul la trei posesii, Giorgia Sottana fiind cea care a stabilit scorul pauzei: 49-38.

Tabela s-a blocat pentru atacuri multiple la 55-46 în al treilea sfert, iar nu peste mult timp Famila Schio a intrat într-un run de 10-1 și ecartul a crescut la +18 prin reușita lui Penna. Sepsi a reacționat și a venit la -12 cel mult perioada rămasă din acest act și prin liberele împărțite de Hristova s-a intrat cu 70-57 în sfertul decisiv. Gazdele s-au dus la 20 de puncte în față cu three-point play-ul lui Guirantes (81-61) și diferența nu s-a mai repetat din acel moment, dar nici Sepsi nu a tăiat deficitul la mai mult de 16 lungimi și scorul final a fost 88-72.

Robyn Parks a ajutat-o pe Famila Schio cu 22 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar în double digits s-au aflat și Arella Guirantes (15 puncte), Julia Reisingerova (14), Elisa Penna, respectiv Costanza Verona (ambele cu 11).

Morgan Green (21 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 5/7 de la distanță), Borislava Hristova (18 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări) și Courtney Range (12 puncte, 4 recuperări, 6/10 din acțiune) au fost liderele lui Sepsi.

Ultimul meci din 2023 pentru Sepsi pe plan internațional va avea loc pe 20 decembrie, în fața fanilor, cu AZS UMCS Lublin.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!