Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC pierde la limită în fața celor de la Casademont Zaragoza

Sepsi-SIC pierde la limită în fața celor de la Casademont Zaragoza

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a pierdut la un singur punct duelul cu Casademont Zaragoza, din etapa a 8-a a grupei A din Euroliga feminină, scor 68-69, după o repriză suplimentară. Campioana României a irosit un avantaj de 12 puncte în Sepsi Arena în cursul serii de miercuri, 6 decembrie.

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Ellen Nystrom, Masa Jankovic 

Zaragoza: Mariona Ortiz, Petra Holesinska, Leonie Fiebich, Aleksa Gulbe, Serena-Lynn Geldof

Campioana României s-a bazat pe un început reușit de meci și a condus cu 7-2 la jumătatea sfertului inaugural, Holesinska fiind cea care a redus deficitul la o singură posesie. Diallo și-a împărțit perechea de libere la 13-9 și din acel moment Hristova a marcat următoarele șase puncte ale gazdelor, iar actul a ajuns la final cu 19-11. Ibericele au ținut aproape în deschiderea celui de-al doilea sfert (21-16), în timp ce Hristova, Jankovic și Range au mărit ulterior ecartul la 10 puncte și Pivec a răspuns cu un layup la 28-20. Diferența a devenit de două posesii pe următoarele atacuri, iar Sepsi a putut să treacă la +7 înaintea pauzei, prin reușita lui Green, astfel că tabela a indicat scorul de 34 la 27.

Covăsnencele au trecut în două rânduri la +11 în cel de-al treilea sfert și la 42-31 a venit un time-out din partea formației oaspete. Zaragoza n-a putut să ofere replica pe care antrenorul a așteptat-o în următoarea acțiune ofensivă și Sepsi a stabilit cea mai amre diferență înregistrată în partidă după 27 de minute (45-33). Oaspetele au avut momente de tresărire și au înjumătățit diferența, iar la finalul sfertului trei scorul a fost 51-43. Zaragoza s-a întors în joc cu ocazia primelor patru minute din actul decisiv și Zoran Mikes a cerut time-out la 53-51, iar Hristova a oprit run-ul în care s-au aflat ibericele. Scorul a devenit egal la 58, cu un minut și jumătate înainte de final, Diallo fiind cea care a dus-o pe Zaragoza în premieră la conducere apoi. Amfitrioanele au cerut un timp de odihnă la 60-60, dar nu au fost eficiente pe ultimul atac și s-a intrat în prelungiri.

Fiebich a înscris de la distanță, după ce Diallo a ratat două libere și Sepsi a răspuns imediat prin Green pentru 64-63. Hermosa a găsit calea spre două puncte importante cu 26 de secunde rămase pe cronometru și la 66-68 a venit timpul de odihnă cerut de Zoran Mikes. Pivec și-a împărțit perechea de libere și Range a marcat ultima, de la semi-distanță, deși Sepsi avea nevoie de o triplă și meciul s-a terminat cu 68-69 pentru Zaragoza.

Christelle Diallo a totalizat 13 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 5/7 din acțiune, Mikayla Pivec a stat cu 11 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, iar Leonie Fiebich s-a aflat aproape de double-double (10 puncte, 8 recuperări).

Borislava Hristova a fost cea mai eficientă jucătoare de pe parchet, cu 28 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Morgan Green (12 puncte, 6 pase decisive, 6 mingi pierdute) și Courtney Range (10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) au urmat-o, ultima debutând în echipamentul lui Sepsi.

Următorul joc din Euroligă pentru Sepsi va avea loc pe 13 decembrie, în fieful celor de la Famila Schio (ora 21.00). Până atunci, formația în alb-verde va juca în acest weekend (09.12) cu FCC Baschet UAV Arad, în Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!