Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC primește vizita campioanei Franței în etapa a șaptea din Euroliga feminină

Sepsi-SIC primește vizita campioanei Franței în etapa a șaptea din Euroliga feminină

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se pregătește de întâlnirea cu un adversar cunoscut din sezonul trecut, atunci când covăsnencele au ajuns în fazele eliminatorii din EuroCup. Acum, în Euroligă, jucătoarele pregătite de Zoran Mikes se vor duela cu ASVEL Lyon în etapa a șaptea din grupa A.

Campioana Franței a pus mâna și pe trofeul EuroCup în ediția precedentă și a acces în Euroligă pentru stagiunea 2023/2024. În drumul spre titlul din a doua întrecere ca valoare, Lyon a învins-o în dublă manșă și pe Sepsi în optimile întrecerii, după 91-76 în Franța și 87-83 la Sfântu Gheorghe. Ulterior, acestea au trecut în duble complet diferite de conaționalele de la Angers (sferturi) și Villeneuve-d’Ascq (semifinale), iar în finală nu au avut probleme cu Galatasaray.

Revenirea în Euroligă nu a decurs tocmai bine pentru ASVEL, primul succes fiind înregistrat abia săptămâna trecută, 73-72 acasă cu AZS UMCS Lublin. Astfel, înaintea partidei de la Sfântu Gheorghe, trupa din Lyon are 1-5 bilanț, asemenea polonezelor pe care le-au învins, iar Sepsi stă cu 0-6.

Din lotul cu care a câștigat EuroCup, ASVEL Lyon a păstrat mai multe nume, printre care Gabby Williams, Alexia Chery, Marine Johannes, Julie Allemand, Laura Quevedo, Sandrine Gruda, Juste Jocyte sau Helena Ciak. S-au alăturat Marine Fauthoux, Endy Miyem (ambele fiind sportive obișnuite cu lotul național), respectiv Stefanie Dolson. Pe banca tehnică se află David Gautier.

Dintre jucătoarele care au prins mai multe meciuri, Fauthoux și Miyem au ieșit în evidență cu 16.3, respectiv 10.8 puncte. Tot 10.8 puncte pe partidă a reușit și Chery, dar în patru apariții în Euroligă, iar în singurul meci în care a evoluat, Williams a marcat 15 puncte. Ciak are 5.6 recuperări în medie, iar Allemand contribuie cu 6.0 pase decisive.

Între Sepsi și Lyon nu există o diferență semnificativă pe plan ofensiv, ambele formații fiind în zona inferioară a clasamentului în privința punctelor pe meci. În plus, nici la recuperări nu strălucesc, iar campioana Franței a adunat ceva mai multe pase decisive pe meci față de campioana României.

Înaintea confruntării directe, ambele formații s-au impus în competițiile interne. Sepsi nu a avut probleme cu Rapid, la București, scor 103-59, în timp ce ASVEL Lyon a disputat un meci mult mai dificil, pe terenul lui Villeneuve-d’Ascq. În succesul cu 84-82 au contribuit cu peste 10 puncte Williams, Allemand, Miyem, Chery și Johannes.

Partida din Sepsi Arena va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!