Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC primește vizita grupării din Alba Iulia în derby-ul noii etape din LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.11.2014

LNBF

Etapa IX

Miercuri, 5 noiembrie - Ora 18:00

Sala „Kati Szabo” 

Sfântu Gheorghe

7-1 Fișa meciului 6-2

O nouă etapă intermediară se va disputa la mijlocul acestei săptămâni în Liga Națională de Baschet Feminin. Fără doar și poate, cel mai interesant duel al rundei se va juca la Sfântu Gheorghe, acolo unde Sepsi SIC din localitate va primi vizita celor de la CSU Alba Iulia

Cele două combatante se vor duela pentru a 9-a oară în istorie, iar până acum 8 dintre partide le-au revenit sportivelor din Cetatea Unirii, timp în care formația alb-verde s-a impus o singură dată. În ediția trecută de campionat, fetele lui Miroslav Popov s-au impus în ambele confruntări din sezonul regulat, 78-65 pe teren propriu, respectiv 50-46 în fieful covăsnencelor. De asemenea, cele două forțe ale baschetului feminin românesc s-au întâlnit și finala pentru medalia de bronz. Și acolo meciurile le-au revenit sportivelor din Alba Iulia, 91-61 acasă, resepectiv 77-65 în deplasare. 

Situația se prezintă puțin diferit la ora actuală. Gazdele de mâine au un început mai bun de campionat, fiind pe locul 3 în campionat cu 15 puncte, 7 meciuri câștigate și unul singur pierdut. În tot acest timp, formația vizitatoare este exact sub podium cu 14 puncte acumulate, 6 victorii și 2 înfrângeri. Interesant este faptul că, singurul eșec al trupei lui Sepsi SIC a venit în meciul cu ICIM Arad, în timp ce Alba Iulia a dispus de vicecampioană pe teren propriu cu 71-68. 

Ambele grupări vin după victorii în weekend, echipa lui Zoran Mikes a trecut în deplasare de Olimpia CSU Brașov cu 75-62, în timp ce baschetbalistele de sub bagheta lui Miroslav Popov s-au impus fără probleme pe teren propriu în fața celor de la CSU Oradea cu 79-36. Mai mult de atât, Universitatea Alba Iulia a jucat luni, 3 noiembrie, în Liga Europei Centrale împotriva celor de la Kara Trutnov. Româncele s-au impus cu 86-81, însă la capătul unui meci care a avut nevoie de o repriză de prelungiri. 

Având în vedere toate aceste aspecte, meciul din această etapă se anunță a fi unul dintre cele mai echilibrate din istoria confruntărilor directe dintre Sfântu Gheorghe și CSU Alba Iulia. Totuși, amfitrioanele pornesc cu un ușor avantaj, cel al terenului propriu, respectiv din pofida faptului că adversarele au jucat luni un meci destul de dificil și lung în CEWL. În același timp, se poate lua în considerare și orgoliul rănit al covăsnencelor după cele 8 înfrângeri din încleștările directe. 

Un amănunt interesant este și faptul că, Annemarie Părău, sportivă care anul trecut și-a pus la gât medalia de bronz în LNBF, evoluează acum în alb și verde, fiind principala pasatoare a echipei din județul Covasna cu o medie de 7.0 assist-uri pe meci. 

Brigada de arbitri care va oficia acest joc este formată din Sorin Drugău și Mihai Szilagyi, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Takacs Karoly.  

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!