Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC primește vizita lui Fenerbahce în runda a 13-a din Euroliga feminină

Sepsi-SIC primește vizita lui Fenerbahce în runda a 13-a din Euroliga feminină

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe are în față cel mai greu adversar posibil din Euroliga feminină, în deschiderea etapei a 13-a din grupa A. Covăsnencele primesc vizita deținătoarei trofeului, Fenerbahce Istanbul.

Multipla campioană din LNBF are două victorii în 12 partide în principala întrecere europeană, iar Fenerbahce conduce clasamentul grupei A cu 10-2, fiind clubul cu cel mai bun atac din Euroligă. Turcoaicele și-au asigurat locul în faza următoare deja de o lună, iar de atunci se află într-un ușor declin pe plan ofensiv, după ce în precedentele trei dueluri nu a marcat niciodată peste 75 de puncte.

Meciul tur i-a aparținut în totalitate lui Fener, deținătoarea trofeului fiind capabilă să se desprindă până la +51 și a câștigat cu 110-63. Triple-double-ul reușit de Emma Meesseman a reprezentat atracția principală pe foaia statistică (20 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive), deși Nikolina Milic și Kayla McBride au putut să înscrie mai multe puncte (24). Borislava Hristova a contribuit cu 18 puncte și 5 recuperări pentru Sepsi.

Campioana României va încheia astfel seria jocurilor de acasă din Euroliga feminină cu un adversar de gală. Fenerbahce a pierdut doar patru meciuri din toamna lui 2022 până în prezent pe plan internațional, eșecurile fiind înregistrate în sezonul regulat.

Statistica avantajează în mod evident gruparea din Istanbul, Sepsi fiind mai bună doar la media recuperărilor ofensive (10 - 9). Diferențele sunt semnificative în privința celorlalte detalii. Emma Meesseman stă cu 17.3 puncte, 5.8 recuperări, 4.8 pase decisive și 1.8 intercepții în 12 partide, iar Napheesa Collier a avut parte de evoluții excelente în cele trei partide în echipamentul turcoaicelor (17.7 puncte, 8.3 recuperări). Morgan Green și Borislava Hristova au adunat cele mai multe minute pentru Sepsi, astfel că au contribuit cu 13.0 și 16.5 puncte în 14 apariții, fiind incluse aici și duelurile cu Riga din calificări.

Înainte să pornească spre România, Fenerbahce și-a păstrat bilanț perfect în campionatul Turciei, după ce a trecut cu 84-82 de Botaș. Adversara lui Sepsi are 20 de victorii în tot atâtea jocuri. Tot fără înfrângere pe plan intern a rămas și campioana en-titre din LNBF, după 92-45 cu U Cluj.

Duelul dintre Sepsi și Fenerbahce va avea loc miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube EuroLeague Women.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!