Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC primește vizita unei formații neînvinse în primele săptămâni din grupele Euroligii feminine

Sepsi-SIC primește vizita unei formații neînvinse în primele săptămâni din grupele Euroligii feminine

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe revine pe teren propriu pentru un meci european și urmează să deschidă etapa a 5-a din Euroliga feminină cu partida contra celor de la DVTK Miskolc. Duelul va avea loc în cursul serii de marți, 31 octombrie.

Medaliata cu bronz din Ungaria și fosta câștigătoare a Cupei din țara amintită, DVTK HUN-Therm Miskolc a avut de trecut, asemenea lui Sepsi, de preliminarii pentru a ajunge pe tabloul principal al Euroligii feminine. Maghiarele n-au întâmpinat probleme în fața lui London Lions și au rezolvat dubla încă din manșa tur, astfel că au ajuns pentru al doilea an consecutiv pe tabloul principal.

Ediția precedentă a găsit trupa din Miskolc cu 6-8 bilanț în grupa B, iar acum parcursul arată mult diferit. Echipa în alb-roșu are un început perfect în grupa A, 4-0, doar coșaverajul făcând să nu fie prima. DVTK este depășită în clasament la acest capitol de către Fenerbahce.

Antrenată de Peter Volgyi, DVTK are două victorii acasă (66-63 cu Zaragoza și 77-44 cu Lublin), precum și două rezultate excelente pe teren străin (67-57 la Lyon și 59-55 în duelul cu Famila Schio). În plus, maghiarele beneficiază de un parcurs perfect și în campionat, unde au început tot cu 4-0.

Cinci străine fac parte din lotul adversarei lui Sepsi, fiind vorba despre Kaila Charles (SUA), Darcee Garbin (Australia), Ana Tadic (Franța), Monika Grigalauskyte (Lituania) și Milica Jovanovic (Muntenegru), restul fiind sportive din Ungaria. În privința autohtonelor, au participat la ultimul turneu internațional important, EuroBasket Women 2023, Veronika Kanyasi, Nina Aho și Reka Lelik.

Statistic vorbind, DVTK este a doua în toată Euroliga la media de recuperări pe meci, 40.2, și are printre cele mai bune procentaje la linia de fault (81.2%). Garbin, Lelik și Charles au toate medii de peste 10 puncte pe meci, prima fiind cea mai eficientă pe plan ofensiv cu cele 11.2 puncte în șase dispute pe plan internațional, incluzând și acele două jocuri din preliminarii.

Echipa din Miskolc nu a jucat în campionat înaintea confruntării cu Sepsi, întrecerea maghiară fiind întreruptă până pe 18 noiembrie. Astfel, ultima apariție pentru DVTK datează din 25 octombrie, în succesul de acasă cu Lublin (74-44). Sepsi, în schimb, a jucat în LNBF în finalul săptămânii și a trecut într-o manieră categorică de CSM Târgoviște, 90-50 în fața propriilor suporteri.

Duelul dintre Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și DVTK Miskolc va avea loc marți, 31 octombrie, de la ora 18.15. Acesta contează pentru grupa A din Euroliga feminină și va fi transmis pe canalul de YouTube al întrecerii, precum și pe postul maghiar M4 Sport, disponibil și pe teritoriul țării noastre.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!