Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC produce surpriza și elimină CSM Târgoviște din Cupa României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.09.2014

Cupa României

Optimi - Retur

86-60

Sala „Kati Szabo” - Sfântu Gheorghe

  Statistica meciului  

Baschetbalistele de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au izbutit să elimine campioana CSM Târgoviște din Cupa României, după ce și-au adjudecat manșa retur cu 86-60, fiind învinse în tur la 13 puncte diferență. Astfel, covăsnencele s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei după 146-133 la general împotriva târgoviștencelor. 

Manșa secundă găzduită în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe a debutat într-un ritm alert, cele două formații reușind să înscrie împreună 48 de puncte pe parcursul celor 10 minute de joc. La capătul unei secvențe destul de ciudate, în care oaspetele aveau 10 puncte avantaj după 7 minute și jumătate scurse din meci, scor 13-23, sfertul s-a terminat cu 23-25, amfitrioanele reușind o revenire de senzație. Odată cu debutul sfertului secund, fetele pregătite de Zoran Mikes și-au intrat în rol, fiind foarte eficiente pe faza ofensivă, fapt care a făcut ca Sepsi să-și adjudece sfertul doi cu 20-12. Astfel, la pauza mare a meciului, tabela indica 43-37 în favoarea echipei organizatoare. 

Pauza dintre reprize nu a adus nimic nou în jocul campioanei, acestea nereușind să se regăsească, lucru speculat de gazde care au mărșăluit și în secvența cu numărul trei. Sfertul a fost câștigat de Sfântu Gheorghe la 11 puncte diferență, scor parțial de 24-13, ceea ce a făcut ca înaintea actului decisiv, gruparea alb-verde să conducă CSM-ul cu 67-50. Lucrurile nu erau pierdute pentru formația vizitatoare, acestea nu trebuiau să piardă la mai mult de 13 puncte și atunci calificarea în sferturile de finală era asigurată. Totuși, Sepsi din localitate nu a dat nicio șansă adversarelor să se apropie, mai mult, s-a impus și în ultimele 10 minute ale întâlnirii cu un parțial de 19-10, câștigând implicit partida la 26 de puncte diferență, izbutind surpriza optimilor de finală. 

Diferența dintre cele două combatante în acest meci s-a făcut în mare parte la trei capitole statistice: procentajele la aruncări libere, pase decisive, respectiv mingi pierdute. Dacă gazdele au terminat cu un procentaj de 82% (18/22) din dreptul liniei de fault, respectiv au pasat decisiv de 18 ori și au pierdut doar 9 mingi, de partea cealaltă, dâmbovițencele au terminat meciul cu 33% (3/9) de la libere, doar 3 assist-uri, respectiv nu mai puțin de 19 posesii pierdute. 

Cu o prestație absolut excepțională, având 32 de puncte și 7 recuperări, T. Harrison a fost principala armă a echipei învingătoare în acest meci. Americanca a fost urmată pe lista marcatoarelor de J. Jeffery cu 17 puncte (12 recuperări), A. Părău 13 (7 pase decisive), S. Murphy (12 recuperări), M. Pașcalău 6, K. Kelemen 3 și T. Kilin 3. De partea cealaltă, punctele echipei din Târgoviște au fost înscrise de C. Givens 21 (9 recuperări), P. Poole 15, M. Coker 13 (8 recuperări), C. Whittington 4 (6 recuperări), E. Dinca 3, J. Watson 2, respectiv P. Green 2 (5 recuperări). 

Pentru cele două echipe urmează acum debutul în Liga Națională. Sepsi va primi vizita celor de la Tymes Timișoara, în timp ce Târgoviște joacă tot acasă împotriva celor de la ICIM Arad în derby-ul primei etape, respectiv derby-ul campionatului. 

*Foto: Dudea Cristian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!