Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC ratează calificarea în grupele Euroligii

Sepsi SIC ratează calificarea în grupele Euroligii

Spar Girona a trecut de Sepsi SIC cu scorul de 76-54 (19-13, 12-15, 21-14, 24-12) în partida din preliminariile Euroligii și a obținut calificarea pe tabloul principal al competiției. Covăsnencele vor evolua mai departe în EuroCup Women.

Formația spaniolă a început mai bine meciul de la Izmit și a avut un avantaj de 9 lungimi pe tabelă, 15-6. Elevele lui Zoran Mikes au mai redus din diferență și au venit la 4 puncte în spatele adversarelor, 17-13. Totuși, după primul sfert Spar Girona conducea la o distanță de 6 puncte, 19-13. 

Actul secund a consemnat o evoluție mai bună din partea grupării românești, însă după ce ibericele au dus scorul la 31-20. Rebekah Gardner a reușit un three-point play pentru 31-25, iar Marie Ruzickova s-a descurcat excelent în semicerc și a dus scorul la 31-28, stabilind scorul pauzei.

La reluare, Sepsi a reușit să se apropie la un punct în două rânduri, 33-32 și 39-38, dar ulterior Girona a avut mai multe faze ofensive încheiate cu succes, mărind astfel ecartul în favoarea ei la 12 puncte, 54-42. Echipa spaniolă a transformat de la mare distanță pentru 59-44 iar misiunea trupei din Sfântu Gheorghe devenea tot mai dificilă. La jumătatea sfertului patru tabela indica 63-46. Formația românească nu și-a fructificat atacurile iar ratările jucătoarelor în verde se transformau în puncte ușoare pentru Spar Girona, scorul devenind 70-48.

Annemarie Godri-Părău punctează pentru 70-50, iar Gardner înscrie pentru ca tabela să arate 72-52 cu două minute și jumătate rămase până la final. Chelsea Gray înscrie cu un lay-up pentru 74-54, iar Julia Reisingerova marchează ultimul coș al confruntării de la semi-distanță. Sepsi SIC nu a reușit să înscrie de la trei puncte în această partidă. Prin comparație, Girona a reușit 6 coșuri din spatele semicercului.

Frida Eldebrink a fost cea mai eficientă jucătoare de la Spar Girona cu 15 puncte, 2 recuperări, 3 assist-uri și 2 intercepții. Rebekah Gardner de la Sepsi a marcat 24 de puncte la care a adăugat 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții.

Doar patru jucătoare de la Sepsi și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. În afara americancei Gardner, Rebecca Tobin a înscris 17 puncte, Ruzickova a avut 10 puncte iar Părău a adunat 3 puncte.

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!