Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC se impune categoric împotriva formației Basket Namur Capitale

Sepsi-SIC se impune categoric împotriva formației Basket Namur Capitale

Sepsi-SIC a câștigat partida de pe teren propriu cu trupa belgiană Basket Namur Capitale, scor 85-48 (30-9, 17-17, 19-4, 19-18). Confruntarea din cadrul grupei G a EuroCup Women a fost dominată în întregime de elevele lui Zoran Mikes.

Echipele de start:

Sepsi: Annemarie Godri-Părău, Rebekah Gardner, Jovana Pasic, Andra Mandache, Rebecca Tobin

Namur: Ines Viana, Hanne Mestdagh, Kamilla Ogun, Courtney Range, Pallas Akpanah

Formația din Sfântu Gheorghe și-a creat rapid un avantaj de 6 lungimi pe tabelă, 6-0, pe care l-a majorat treptat în următoarele minute. Gardner a punctat de afară pentru 2-11 iar Viana a răspuns tot cu un coș din spatele semicercului, 5-11. Mandache a distanțat-o pe Sepsi la 15 puncte în față după ce a marcat din apropiere, 6-21. Jucătoarele echipei românești au menținut intensitatea ridicată în continuare iar după primul sfert tabela indica 9-30.

În actul doi, Namur a avut o organizare mai bună în ambele faze ale jocului, dar diferența de 21 de puncte între cele două combatante s-a menținut după prima repriză, scor 26-47. Un parțial de 8-0 al grupării din Covasna a dus scorul la 26-55 în startul sfertului trei. Andra Mandache a mai pus 7 puncte în contul formației sale pentru 30-66, scor înregistrat înaintea ultimelor zece minute.

Sfertul patru a fost adjudecat de Sepsi la o diferență de doar o lungime, însă avea un avantaj mai mult decât convingător obținut până atunci. Gruparea românească pornește astfel cu dreptul în faza grupelor din EuroCup după un meci controlat autoritar.

Jovana Pasic a fost cea mai eficientă jucătoare de la Sepsi cu 16 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții și o recuperare. Rebekah Gardner a marcat 15 puncte, Andra Mandache a avut 10 puncte iar Rebbeca Tobin s-a apropiat de double-double cu 10 puncte și 8 recuperări. Pinelopi Pavlopoulou și Nicolett Orban au înscris fiecare câte 9 puncte.

Pallas Akpanah s-a remarcat pentru Basket Namur Capitale cu 11 puncte, 17 recuperări, o intercepție și un capac. Kamilla Ogun a înscris 12 puncte iar Courtney Range a fost la un pas să-și treacă în cont un double-double după ce a reușit 10 puncte și 9 recuperări.

*Foto: FIBA

1 comentariu la aceasta stire:
  • T TI :

    SEPSI SIC campioana Romaniei!
    Felicitari fetelor...ati fost foarte bune in toate compartimentele ! Joc superb,rezultat pe masura !Succes in continuare !Pacat,ca primul turneu international de calificare organizat de Romania,de SEPSI SIC,nu a fost apreciat de federatia de baschet pe nivelul evenimentului,care nici macar stirea nu a transmis-o in mas media.Ar fi fost mult mai corect sa transmiteti aceste calificari si nu meciurile interne masculine ! Asa nu puteti populariza,mediatiza baschetul,si vom avea in continuare un campionat slabut,

    cu 3 ani în urmă (20.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!