Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC se impune în deplasare cu FCC Baschet Arad la o diferență de 15 puncte

Sepsi SIC se impune în deplasare cu FCC Baschet Arad la o diferență de 15 puncte

Etapa a 9-a din grupa valorică A din LNBF, faza a doua s-a desfășurat miercuri, 4 martie. Toate favoritele s-au impus fără probleme, rezultatele complete fiind următoarele:

 

Olimpia CSU Brașov 91-61 CS Universitatea Cluj-Napoca (32-15, 27-16, 20-17, 12-13)

Brașovencele au avut un start excelent de partidă și au condus după primele două sferturi cu 59-31, reușind să evolueze aproape fără greșeală. Oaspetele și-au adjudecat ultimul sfert și au avut o repriză secundă mult mai bună, diferența fiind făcută în primele douăzeci de minute.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 30 de puncte, la care a adăugat 9 pase decisive. Alexandra Uiuiu a replicat cu 24 de puncte pentru Universitatea Cluj-Napoca.

 

FCC Baschet Arad 70-85 Sepsi SIC (17-22, 8-24, 20-21, 25-18)

Gruparea din Sfântu Gheorghe a început foarte bine meciul și a controlat disputa vreme de trei sferturi. Gazdele au avut probleme la finalizare și au pierdut ușor multe posesii, în timp ce elevele lui Zoran Mikes au fost productive pe fază ofensivă. Astfel, la pauză tabela indica 25-46 iar înaintea actului patru scorul era 45-67. În ultimele zece minute Aradului i-a mers mai bine jocul și a avut o perioadă în care a profitat de erorile adversarelor, însă Sepsi nu le-a dat șansa de a se apropia periculos. Campioana en-titre a câștigat astfel confortabil pe malul Mureșului, având un procentaj de 53% de la mare distanță, față de 9% al arădencelor.

Chrissi Givens a avut 24 de puncte și 8 recuperări pentru echipa din Sfântu Gheorghe, iar Veatriki Akathiotou a fost cea mai bună marcatoare de la Arad cu 16 puncte. Calyia Robinson a terminat partida în double-double cu 16 puncte și 10 recuperări.

 

CSM Târgoviște 58-76 CSM Satu Mare (20-12, 17-23, 16-28, 5-13)

Gazdele au surprins în prima repriză și au evoluat la o intensitate ridicată, reușind altfel să termine în avantaj după primele 20 de minute, scor 37-35, după ce au condus și la 12 lungimi diferență. La reluare, sătmărencele au executat mai bine pe ambele faze și au reușit să intre în sfertul patru cu un avantaj de 10 puncte pe tabelă, 53-63. Ecartul s-a mărit în ultimele zece minute, când formația din Dâmbovița a înscris doar 5 puncte.

Alina Chivu și Bernice Mosby au avut fiecare câte 21 de puncte înscrise, americanca reușind să termine în double-double cu cele 11 recuperări adunate. Mosby a avut de asemenea și 7 pase decisive, cele mai multe de la Satu Mare. Ancuța Stoenescu a avut 11 puncte, 7 recuperări și 7 assist-uri, fiind lidera de la Târgoviște la capitolul recuperări și pase decisive.

*Foto: Mihai Lițiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ...
    Oare mr. Chelie a fost multumit cu fluierasii. Eu cred ca da. Singura lor greseala a fost ca n au aruncat la cos.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • bubo84 :

    ...
    Daca nu impingeau fluierasii din spate pe aradeni, diferenta de scor era mult mai mare ...

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!