Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC se poate califica în faza următoare din EuroCup după meciul cu Elazig Ozel Idare

Sepsi-SIC se poate califica în faza următoare din EuroCup după meciul cu Elazig Ozel Idare

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe are ocazia miercuri, 24 noiembrie, să obțină calificarea mai departe din Grupa B a Women’s EuroCup, după duelul din Turcia cu Elazig Il Ozel Idare. Covăsnencele își pot asigura calificarea cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor dacă înving.

Formația antrenată de Zoran Mikes s-a impus fără probleme în meciul tur în fața lui Elazig Idare, 62-47, apărarea funcționând excelent în disputa din Sepsi Arena. Acel joc a reprezentat și startul unei serii de trei victorii la rând pentru Sepsi în EuroCup, parcurs ce le plasează pe campioanele României pe locul secund în grupă.

Turcoaicele se află în extrema opusă, cu trei înfrângeri la rând în cupele europene și au, de asemenea, o singură victorie în ultimele 8 meciuri. Elazig s-a impus recent în campionat, cu Besiktas (83-77), acesta fiind primul succes în liga turcă după un debut cu 0-4 bilanț. Sepsi vine după victoria cu KSE Târgu Secuiesc, într-un derby județean (81-61).

Deși este într-o formă modestă, Elazig are statistici mai bune la nivelul aruncărilor decât Sepsi (39-36%) și marginal mai mari la punctele venite de pe bancă (9.7-9.5), în rest covăsnencele fiind peste adversare la aproape orice capitol. Diferența cea mai clară vine la punctele pe contraatac (18.0-5.8), Sepsi-SIC fiind mai bună la recuperări (44-39), intercepții (11-7), puncte în paint (29.0-24.3) sau la punctele pe a doua șansă (11.3-6.5).

În formația turcă se regăsesc trei sportive cu medii de peste 10 puncte în acest sezon european, capitol pe care îl conduce Kolby Brennan Morgan (19.0 puncte). Jucătoarea se remarcă și la recuperări, alături de Lindsey Pulliam, ambele cu 7.2 în medie.

Brianna Fraser iese în evidență în mod special de la Sepsi-SIC, sportiva născută în Brooklyn fiind a doua marcatoare a competiției (27.0 puncte în medie), adăugând și 10.5 recuperări. Fraser a avut cele mai puține puncte în EuroCup chiar în meciul tur cu Elazig, 19, cu 7/19 din acțiune, dar și-a trecut în cont 18 recuperări.

Duelul dintre Elazig Il Ozel Idare și Sepsi Sfântu Gheoghe începe la ora 17.30 și va fi transmis în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

 

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!