Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a cucerit medaliile de bronz în LNBF

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a cucerit medaliile de bronz în LNBF

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a încheiat sezonul 2023/2024 din Liga Națională de Baschet Feminin pe locul al treilea, după 2-1 la general în finala mică împotriva lui CSM Târgoviște. Covăsnencele au ratat titlul pentru prima oară în ultimul deceniu.

Confruntarea decisivă, din Sepsi Arena, a început în formula Ștefania Cătinean, Ecaterina Armanu, Borislava Hristova, Ellen Nystrom și Masa Jankovic pentru gazde, în timp ce oaspetele au răspuns cu Carla Popescu, Juliunn Redmond, Chantel Charles, Alina Chivu și Anamaria Vîrjoghe.

Primul sfert a decurs sub semnul echilibrului, ambele formații fiind pe rând la conducere, dar cu un parțial de 6-0 pe ultimele atacuri, Sepsi a încheiat mai bine această perioadă: 23-21. Ecartul a crescut ușor chiar înaintea pauzei, după o nouă serie ceva mai reușită a gazdelor și la vestiare s-a intrat cu 41-35.

Sepsi s-a desprins imediat la 10 puncte și după ce în multiple rânduri s-a ajuns la +11 pe parcursul sfertului trei, diferența a continuat să crească până la 18 lungimi, iar actul s-a terminat cu 68-51. Ultimele 10 minute ale finalei mici au dus ecartul până la +20 cu jumătate de minut înainte de încheiere, iar Sepsi a putut să câștige în cele din urmă cu 87-69.

Masa Jankovic a stat cu 20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 8/11 din acțiune, iar Ellen Nystrom și Katy Armanu au avut câte 14 puncte. Principalele marcatoare ale echipei din Târgoviște au fost Alina Chivu (19 puncte, 5/9 de la distanță), Juliunn Redmond (18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 7 mingi pierdute) și Anamaria Vîrjoghe (12 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, 6/6 la libere).

Covăsnencele au câștigat și primul meci al finalei mici, 82-57, iar apoi s-au văzut învinse la Târgoviște cu 64-71.

Ordinea în partea secundă a clasamentului a devenit cunoscută pe parcursul zilelor trecute. Astfel, U Cluj a încheiat pe 5, Rapid pe 6, Olimpia CSU Brașov pe 7 și CSM Târgu Mureș pe 8.

În această seară (23.04) va avea loc meciul trei al finalei dintre FCC Baschet UAV Arad și CSM Constanța. Formația de la malul Mării Negre conduce cu 2-0 și în cazul unei victorii în partida ce va debuta la ora 19.00, sezonul ar ajunge la final. În caz contrar, meciul patru este programat pentru 25 aprilie, tot de la ora 19.00 la Arad.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!