Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut cea mai grea victorie din noul sezon competițional

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.10.2015

Liderul la zi din Liga Națională de Baschet Feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, își consolidează poziția în clasament după ce a obținut o nouă victorie, de această dată pe teren propriu cu ICIM Arad, scor final 70-65. Victoria obținută în etapa a 5-a în compania celor din Arad reprezintă cel mai dificil succes bifat de Sepsi în acest sezon. 

Startul confruntării din Sala „Kati Szabo” a fost sub semnul echilibrului, Aradul reușind să stea foarte aproape de echipa gazdă, Sepsi câștigând sfertul inaugural la doar 2 puncte diferență, scor 20-18. Actul secund s-a scurs exact în aceeași notă, doar cu ceva mai puține puncte marcate, gruparea alb-verde adjudecându-și actul secund cu 14-12. Astfel, la pauza mare, tabela indica 34-30 în favoarea amfitrioanelor. 

Revenite de la vestiare, fetele lui Jose Araujo au apăsat pedala de accelerație, fapt care le-a adus la un singur punct în spatele baschetbalistelor pregătite de Zoran Mikes, 48-49, scor consemnat înaintea sfertului decisiv. Cea de-a treia secvență s-a terminat cu un parțial de 18-15 în favoarea echipei venite din vestul țării. Ulima parte a întâlnirii a aparținut echipei din Sfântu Gheorghe, care cu un plus de valoare, a reușit să se distanțeze ușor de adversare în urma unui parțial de 21-17, câștigând implicit confruntarea la 5 puncte diferență, scor final 70-65. 

Cele mai bune jucătoare din lotul echipei învingătoare au fost Shante Evans cu 20 puncte (11 recuperări), Annemarie Părău 15 (5 pase decisive), Tyaunna Dominique 11 (5 recuperări), respectiv Matea Tavic cu 10 puncte (5 recuperări). De cealaltă parte, de la Arad, Monique Reid a terminat meciul cu 20 de puncte și 9 recuperări, fiind urmată de Brankica Hadzovic cu 13 puncte (6 recuperări) și Kristen McCarthy 12 puncte (13 recuperări). 

În urma acestui succes, Sepsi a ajuns la un bilanț de 5 victorii din 5 meciuri posibile, în timp ce Aradul are 2 meciuri câștigate, 2 pierdute și un meci mai puțin disputat. Runda viitoare, Sepsi se va deplasa la Cluj pentru duelul cu Universitatea, în timp ce Aradul va juca acasa cu Alexandria. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!