Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe caută prima victorie în deplasare în această ediție de EuroCup, la Lulea BBK

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe caută prima victorie în deplasare în această ediție de EuroCup, la Lulea BBK

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe dispută joi, de la ora 20:00, meciul trei din faza grupelor EuroCup Women, ediția 2019-2020. Alb-verzile vor juca în deplasare cu Lulea BBK, singura formație fără victorie în primele două runde din grupa E. Covăsnencele caută primul succes pe teren străin după ce în etapa precedentă au reușit o victorie acasă cu fosta câștigătoare a Euroligii, Galatasaray.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a urcat pe locul secund în grupa E după ce a obținut săptămâna trecută prima victorie în această ediție de EuroCup. Alb-verzile au reușit o prestație excelentă acasă cu Galatasaray și s-au impus cu 78-62. În prima rundă covăsnencele au cedat la Artego Bydgoszcz, scor 72-67, după ce gazdele au condus și la 20 de puncte.

Lulea BBK a început meciurile europene cu o înfrângere pe terenul lui Galatasaray, scor 74-55. Săptămâna trecută suedezele au fost învinse acasă de Artego Bydgoszcz, scor 62-72. Formația pregătită de Robin Sandberg a avut meci în weekend în campionat, câștigând la limită acasă cu Alvik Bsk, scor 71-69. Lulea este pe locul 5 în prima ligă suedeză, cu 3 victorii și o înfrângere.

Campioana României nu a jucat în weekend, urmând să joace al 3-lea meci la rând în EuroCup, fără partide interne intercalate. Alb-verzile au stat în ultima rundă a grupei Est, iar în acest weekend nu au fost meciuri în LNBF pentru a face loc ultimelor turnee de 3x3, care să ajute la strângerea de puncte pentru calificarea naționalei feminine la Jocurile Olimpice de anul viitor. Covăsnencele ocupă prima poziție în grupa Est, cu 4 victorii din tot atâtea partide.

În ceea ce privește lotul, Lulea BBK are patru straniere, față de șase câte are Sepsi apte. Americancele Ivey Slaughter și Natisha Hiedeman, muntenegreanca Milica Jovanovic și lituanianca Santa Baltkojiene sunt cele patru jucătoare străine din lotul suedezelor. Lulea a trecut de faza grupelor în ediția 2015-2016, când a fost eliminată de Miskolc în prima fază de play-off. Sepsi a ajuns în primul tur de play-off în ediția 2017-2018, când a pierdut cu Olympiakos.

Cele două echipe au aceeași medie de înălțime, 1,82 metri. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are o medie de vârstă mai mare, 27 de ani față de 24 cât are echipa suedeză, conform site-ului oficial al competiției.

Andra Mandache este coșghetera lui Sepsi în primele două runde, cu o medie de 15 puncte pe meci, urmată de Givens cu 13 ppg și Kelley cu 12,5. Givens este cea mai eficientă din lotul lui Sepsi, cu o medie de 19,5, urmată de Kelley cu 19. Slaughter este coșghetera suedezelor cu 13,5 puncte pe meci, fiind și cea mai eficientă (19,5 eficiență), urmată de Hiedeman cu 13 ppg și 13 eficiență.

Campioana României are medii mai bune la aruncările din acțiune, 52% reușite din semicerc și 32,1% de la distanță, față de 36,8% la două puncte și 30,4% de afară. Suedezele stau mai bine la linia de fault, transformând 86,4% din libere, față de 60,9% pentru alb-verzi. Elevele lui Zoran Mikes au o medie mai mare de intercepții (13 față de 10), pase decisive (20 față de 16) și faulturi (18 față de 14) și stau mai bine la mingi pierdute pe meci (17 față de 20). Suedezele au 5 capace pe partidă, față de 2 în dreptul covăsnencelor și stau puțin mai bine la recuperări, 36 față de 34. Sepsi are 23,5 puncte pe meci înscrise după greșeli adverse și 15,5 pe contraatac, față de 12,5 și 2,5. Sepsi are o medie mai bună și la puncte înscrise din căciulă, 39 față de 21.

Partida dintre Lulea BBK și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă joi, 31 octombrie, de la ora 20:00 (ora noastră), la Lulea Energi Arena. Vor arbitra: Mihkel Manniste (Estonia), Sturla Bentzen Sand (Norvegia) și Amel Dahra (Franța), iar comisar va fi norvegianul Jan Harald Korshavn.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!