Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe dă piept cu campioana Spaniei în etapa a patra a Euroligii feminine

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.10.2023

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe dă piept cu campioana Spaniei în etapa a patra a Euroligii feminine

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se află în continuare în căutarea primei victorii în acest sezon de Euroligă. Campioana României va juca în etapa a patra a competiției europene cu Valencia. Disputa este programată miercuri, 25 octombrie, de la ora 20:15, în sala liliecilor.

Valencia este campioana en-titre a campionatului spaniol de baschet feminin. Gruparea pregătită de Ruben Burgos a câștigat Liga Femeina Women după un parcurs dominant în play-off. Ibericele au încheiat cele șase meciuri din post-sezon fără vreun eșec.

Primele două runde din play-off s-au disputat pe formatul tur-retur, iar Valencia a trecut de Estudiantes cu 135-91 la general de Estudiantes, respectiv de Zaragoza cu 165-106. În marea finală, adversare le-au fost baschetbalistele de la Perfumerias Avenida, iar formatul a fost de „Best of Three”.

Valencia a câștigat primele două meciuri ale seriei, adjudecându-și medalia de aur. Lauren Cox (17 puncte și 5 recuperări în medie) și Raquel Carrera (17 puncte și 6 recuperări) au dus greul pentru deținătoarea trofeului suprem în baschetul feminin din Spania.

Elevele lui Ruben Burgos au dat de Perfumerias Avenida și în debutul noului sezon, în SuperCupa Spaniei. După ce acestea au eliminat Zaragoza în semifinale cu un succes cu 74-57, acestea au triumfat și în reeditarea finalei de campionat, cu 78-73.

Adversara lui Sepsi de miercuri ocupă actualmente locul al cincilea în campionat, cu bilanț de 3-1. Singurul eșec a venit chiar în acest weekend, în deplasarea cu Gernika Bizkaia, scorul final al acestei dispute fiind 64-84.

Gruparea iberică are un eșec și în Euroligă, venit în disputa de pe terenul celor de la Fenerbahce, încheiată cu scorul de 96-66. Pe lângă acest meci, Valencia a trecut de Lublin, cu 64-45, respectiv de Lyon cu 70-61.

Valencia are în componența lotului nu mai puțin de șase jucătoare străine. Este vorba despre Merritt Hempe (Macedonia), Nadia Fingall (SUA), Bec Allen (Australia), Marie Guelich (Germania), Milica Matic (Serbia) și Tilda Trygger (Suedia). Nemțoaica Guelich este principala marcatoare a echipei, cu o medie de 10 puncte pe meci în Euroligă.

Confruntarea dintre Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și Valencia este programată miercuri, 25 octombrie, de la ora 20:15 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!