Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe depășește suta la Alexandria în etapa a 6-a din grupa Est

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe depășește suta la Alexandria în etapa a 6-a din grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a 5-a victorie din tot atâtea partide în Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul din etapa a 6-a a grupei Est, dintre CSM Alexandria și campioană, s-a încheiat cu 49-114, pe sferturi: 19-25, 9-30, 15-33, 6-26. Zoran Mikes și-a permis să limiteze timpul de joc al pieselor de bază pentru următorul meci din EuroCup, de săptămâna viitoare.

Cele două echipe erau la poli opuși în clasamentul grupei Est înainte de acest meci, cu alb-verzile pe prima poziție, iar teleormănencele ultimele, dar cu un meci în minus. CSM are și în acest sezon un lot foarte tânăr, cu doar două senioare și fără straniere, în timp ce Sepsi și-a propus să treacă de grupe în EuroCup și să își apere trofeele interne.

CSM Alexandria a început partida cu Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Nicolett Orban, Kristina Topuzovic, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens.

Mandache a deschis scorul cu o reușită din spatele semicercului, iar Givens și Topuzovic au făcut 0-7. Voicu marca primele două puncte ale gazdelor la intrarea în minutul trei. Oaspetele s-au dus la +10 după tripla lui Givens. Mihai semna prima reușită de afară a gazdelor, la jumătatea sfertului unu, iar Mazilu reducea diferența la patru lungimi. Ecartul s-a mențunut la 6-8 puncte până la finalul perioadei de joc și scorul primei pauze a fost 19-25, după cel mai echilibrat sfert.

Sepsi a rupt complet echilibrul partidei  în sfertul secund, când a profitat de 5 minute fără coș pentru CSM. Kelley, Mîrne-Nagy, Kovacs, Orban și Topuzovic au dus scorul la 25-49 la intrarea în penultimul minut al sfertului. Mazilu a oprit de la linia de fault seceta din atacul gazdelor, dar alb-verzile și-au mărit cu alte șase puncte avansul și la pauza mare tabela arăta 28-55.

Ecartul a continuat să crească și după revenirea de la vestiare, iar scorul ultimei pauze a fost 43-88. Kovacs a pus punctul 100 pe tabelă în dreptul alb-verzilor cu patru miute rămase din joc. Meciul s-a încheiat cu scorul de 49-114 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține a 5-a victorie la rând în grupa Est din LNBF. Teleormănencele sunt la a 3-a înfrângere, dar urcă un loc în clasament, depășind Rapidul.

Nicolett Orban a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, în double-double pentru campioană cu 17 puncte și 11 recuperări. 17 puncte a înscris și Kristina Topuzovic la învingătoare. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai marcat: Kelley 14 puncte (7 recuperări), Kovacs 13 puncte, Cătinean 12, Mîrne Nagy 10, Vucetic 10 puncte (8 pase decisive), Givens 7 puncte, Butler 6, Mandache 5 și Godri-Păru 3 puncte (8 assist-uri).

Viorela Voicu a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 14 puncte, plus 7 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mihai 8 puncte, Mazilu 7, Horlea 7, Cucu 4, Botorogeanu 3, Bota 2, Fiereșteanu 2 și Crăciunescu 2 puncte.

Ambele formații mai au un meci înainte de pauza de naționale. CSM Alexandria dispută în 7 noiembrie restanța din etapa 1 a grupei Est, acasă cu CSM Târgoviște. Tot joi ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă în EuroCup, pe propriul teren cu Artego Bydgoszcz, în etapa a 4-a din faza grupelor.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!