Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în „careul de ași” al Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.12.2015

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat aseară în Final Four-ul Cupei României, după ce a câştigat şi manşa retur din sferturi cu CSM Târgovişte, scor final 65-58. Fiind la adăpostul celor 15 puncte din tur, fetele lui Zoran Mikes nu au forţat foarte mult de această dată, iar replica celor din Târgovişte a fost una destul de solidă. 

Sfertul inaugural a fost unul extrem de sărac din punct de vedere al reuşitelor, cele două formaţii marcând împreună doar 19 puncte, 10-9 de partea formaţiei oaspete. Actul secund a început cu un run de 8-0 al gazdelor din Sfântu Gheorghe, care a dus scorul la 17-10, însă, pe parcurs, Târgovişte şi-a revenit, iar secvenţa s-a încheiat cu un parţial de 21-21. Astfel, la pauza mare, tabela din Sala "Kati Szabo" indica 31-30 pentru campioana en-titre. 

Târgovişte a rămas la conducere şi în prima jumătate a sfertului 3, dar în urma unui 17-14 pentru Sepsi în cele 10 minute de joc s-a intrat în decisiv cu 47-45 pentru amfitrioane. Echilibrul s-a menţinut şi în primele minute ale ultimului sfert, scorul fiind pe rând 47-47, 49-49 şi 51-51, moment în care a urmat desprinderea baschetbalistelor mai bine cotate, care au dus imediat scorul la 56-51. Într-un final, în urma unui parţial de 18-13, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi-a adjudecat partida la 7 puncte diferenţă, 65-58. 

Punctele victoriei formaţiei pregătite de Zoran Mikes au venit pe mâna jucătoarelor Tyaunna Marshall 17, Shante Evans 16, Janeesha Jeffery 14, Tunde Kilin 10 şi Amanda Thompson 8. De cealaltă parte, din lotul pregătit de Predrag Vasic au punctat Tabytha Wampler 16, Andreea Olah 15, Porchia Green 12, Gabriela Larisa Toma 6, Antoinette Thompson 5, respectiv Andreea Huţanu 4. 

Astfel, cu două victorii în faţa formaţiei din Târgovişte, 70-55 în deplasare şi 65-58 pe teren propriu, deţinătoarea Cupei României, Sepsi SIC Sfântu Gheroghe, s-a calificat în Final Four-ul ediţiei din acest an, acolo unde va încerca să-şi apere trofeul. Phoenix Galaţi este cea de-a doua echipă calificată în "careul de aşi", în timp ce pentru ultimele două locuri rămase disponibile se luptă Universitatea Cluj, CSU Alba-Iulia, ICIM Arad şi Olimpia CSU Braşov.  

În final, trebuie menţionat faptul că Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a jucat până în prezent 15 meciuri în actuala stagiune competiţională, 11 în campionat şi 4 în Cupa României, absolut toate fiind câştigate.

*Foto: Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!