Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe obține un succes categoric în fața celor de la Lublin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe obține un succes categoric în fața celor de la Lublin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe n-a fost condusă deloc în partida de acasă cu Polski Cukier AZS UMCS Lublin și a câștigat cu 88-58. Rezultatul de miercuri, 20 decembrie, a dus-o pe Sepsi la 2-8 bilanț în grupa A din Euroliga feminină, campioana României depășind astfel formația poloneză, care a coborât la 1-9.

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Courtney Range, Ellen Nystrom

Lublin: Dominika Fiszer, Veronica Burton, Aleksandra Ziemborska, Elin Gustavsson, Kylee Shook

Covăsnencele au avut parte de un debut excelent de meci și au reușit să-și formeze un avantaj de 10 lungimi prima dată la 12-2, după care diferența a continuat să crească pe finalul sfertului inaugural. Jankovic și Range au marcat ultimele puncte pentru Sepsi în acest act și tabela a indicat un categoric 22-9. Campioana României a pus cinci puncte la rând în deschiderea celui de-al doilea sfert și ecartul de cel puțin 15 minute s-a menținut timp de minute bune. Fiszer a înscis ultima pentru Lublin în prima repriză, la 43-28 cu puțin peste două minute rămase pe cronometru, iar de acolo a urmat un run de 7-0 pentru Sepsi și la vestiare s-a intrat cu 50-28.

Burton a oprit seria excelentă în care au intrat gazdele, însă chiar și așa Sepsi a urcat la +25 la 55-30, de unde Lublin a început să taie ușor din handicap. Zoran Mikes a cerut un time-out la 63-47, iar pe finalul sfertului trei scorul a devenit 69-47. Sepsi a trecut la 30 de puncte în față prin tripla lui Range de la 83-53 și de acolo diferența a crescut cel mult până la +32 până la final. Campioana României a câștigat meciul cu 88 la 58 și a obținut astfel al doilea rezultat pozitiv în grupa A din Euroliga feminină.

Morgan Green și Borislava Hristova au avut câte 19 puncte, Courtney Range a contribuit cu 14 puncte, iar Katy Armanu și Masa Jankovic s-au aflat în double digits cu 11, respectiv 10 puncte.

Liderele polonezelor au fost Elin Gustavsson (13 puncte), Vetonica Burton și Aleksandra Ziemborska (ambele cu 12 puncte).

Sepsi va juca următorul meci din Euroligă după trecerea în noul an calendaristic. Pe 10 ianuarie adversara campioanei României va fi Valencia, într-un meci în Sepsi Arena.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!