Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște, duel cu trofeul LNBF pe masă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.04.2015

LNBF 

Finala / Meciul 5

Duminică, 19 aprilie - Ora 17:00

DolceSport

Sala „Kati Szabo” Sfântu Gheorghe

2-2 Fișa meciului 2-2

Ziua de 19 aprilie 2015 este cea mai importantă zi din baschetul feminin românesc în sezonul competițional 2014-2015. Câștigătoarea sezonului regulat, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și campioana en-titre, CSM Târgoviște, se vor întâlni în Sala „Kati Szabo” cu ocazia meciului 5, cel decisiv, din finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

După ce ambele combatante și-au adjudecat partidele de pe teren propriu, acum Sepsi și CSM se vor întoarce la Sfântu Gheorghe într-un meci la finalul căreia una dintre cele două echipe va ridica deasupra capului trofeul suprem din baschetul feminin autohton. Ca și precedentele 4 confruntări, respectiv toate meciurile din play-off, DolceSport nu avea cum să rateze tocmai acest duel, confruntare care va debuta duminică la ora 17:00. 

După cum o arată și scorul înregistrat acum la general, 2-2, seria a fost una extrem de echilibrată, excepție făcând partida cu numărul 4 de la Târgoviște. Primele două dispute s-au jucat la Sfântu Gheorghe, acolo unde gazdele s-au impus pe rând cu 66-65, respectiv 68-63. Ulterior, seria s-a mutat lângă Turnul Chindiei, iar meciul cu numărul 3 a fost unul de-a dreptul spectaculos. CSM-ul lui Dan Fleșeriu s-a impus cu 79-77 la capătul a două reprize de prelungiri. În fine, în cel de-al 4-lea joc, trupa portocalie s-a impus cu 68-56, după un ultim sfert în care nu le-a dat nicio șansă adversarelor. 

Pe de o parte, Zoran Mikes a început această serie fără nicio problemă în lot. Totuși, în primele două meciuri de la Sfântu Gheorghe, pivotul Stefanie Murphy a fost inexistentă, reușind să se miște ceva mai bine în confruntările de la Târgoviște. De asemenea, Janeesha Jeffery, o altă jucătoare importantă de la Sepsi, s-a accidentat în finalul meciului 3, iar acest lucru a fost vizibil în evoluția sa din duelul al 4-lea, una ștearsă. Un plus pentru gruparea din Sfântu Gheorghe cel puțin în meciurile de la Târgoviște au fost româncele Annemarie Părău și Florina Pașcalău, aceste fiind mult mai active în special pe faza ofensivă. 

De cealaltă parte, Dan Fleșeriu era nevoit să înceapă seria cu Sepsi cu o absență extrem de importantă, Chadijah Whittington accidentată, aceasta lipsind de pe parchet în toate meciurile. Însă, cu Monique Coker și Chrissy Givens în special, respectiv cu ajutor din partea lui Porchia Green, Jasmine Watson, Porsche Poole, Andreea Huțanu și Ancuța Stoenescu, Târgoviște a reușit să întoarcă seria după ce au fost conduse cu 2-0 la general. 

În altă ordine de idei, dacă CSM-ul va continua să joace și în decisiv precum în precedentele 2 partide, dar cu ceva mai multă atenție pe cele două faze de joc, fără a se grăbi, respectiv forța în ofensivă, va avea toate șansele să se impună în fieful formației alb-verde. De cealaltă parte, fetele lui Zoran Mikes aveau nevoie de un șoc, care tocmai a venit la Târgoviște. În primul și primul rând, pentru a pune mâna pe trofeu, sportivele de la Sepsi trebuie să fie mult mai precise la aruncările libere, respectiv mult mai atente în atac deoarece în meciurile 3 și 4 au pierdut în total nu mai puțin de 38 de mingi. De asemenea, Sfântu Gheorghe are mare nevoie ca Stefanie Murphy, Janeesha Jeffery și Taneisha Harrison să-și revină și să evolueze așa cum au obișnuit pe parcursul sezonului. 

Duelurile Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște au ajuns astfel la cota 8 în acest sezon competițional, timp în care gazdele de mâine au câștigat 5 meciuri, iar Târgoviște și-a adjudecat 3 dintre confruntări. 

Dacă Sepsi va reuși să se impună duminică în Meciul 5 al finalei va reuși să-și treacă în palmares titlul de campioană a României. În caz contrar, dacă victoria le va reveni baschetbalistelor de la CSM, atunci clubul dâmbovițean va pune mâna pe trofeul cu numărul 12, respectiv al 2-lea consecutiv. 

*Foto: Cosmin Iftode (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!