Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov deschid LNBF 2019-2020

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov deschid LNBF 2019-2020

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov deschide Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2019-2020. Confruntarea va avea loc la Sepsi Arena miercuri, 2 octombrie, de la ora 19:00. Cele două echipe s-au întâlnit și sâmbătă într-un joc de pregătire, tot pe terenul covăsnencelor. Gazdele au câștigat finala Cupei Sepsi cu 97-52 în fața brașovencelor.

Ocupantele locurilor 1 și 4 în stagiunea precedentă deschid noua ediție a LNBF. Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov îl precede pe cel din capitală, dintre Agronomia și Rapid, care începe la mai mult de o oră după startul duelului de la Sepsi Arena.

Este pentru prima dată când Sepsi SIC și Olimpia CSU se întâlnesc în prima rundă din campionat. Cele două echipe au disputat un amical cu patru zile înainte de primul joc oficial. Finala mare de la Cupa Sepsi a fost câștigată de gazde cu 97-52, cu toate sferturile adjudecate de Sepsi. Andra Mandache a fost coșghetera acelui amical cu 16 puncte, iar de la gazde au mai fost în double-digits Vucetic cu 15 puncte, Demeter cu 13 și Butler cu 12. Dragana Zubac a fost cea mai bună marcatoare la brașovence cu 15 puncte, urmată de Pesovic cu 14 și N. Zubac cu 10. De menționat că în jocurile amicale Sepsi a avut momente când a testat formule pentru EuroCup, unde nu sunt obligatorii regulile din competițiile interne.

Alb-verzile au avut mai multe jocuri de pregătire cu adversare din Ungaria, unul cu o formație italiană și cele de la Cupa Sepsi la care au întâlnit două echipe din LNBF. Brașovencele au disputat primele două amicale la puține zile după ce au început pregătirile, în deplasare cu campioana Bulgariei, urmate de jocuri cu alte echipe românești.

În ceea ce privește lotul, covăsnencele au păstrat 7 jucătoare din stagiunea precedentă (Godri-Părău, Mîrne-Nagy, Demeter, Kovacs, Ghizilă, Pasic și Topuzovic). 7 jucătoare s-au alăturat formației conduse de Zoran Mikes (Mandache, Givens, Orban, Vucetic, Butler, Cătinean și Brewer). Alb-verzile nu pot conta la meciul din prima rundă pe Orban (la naționala U23 de 3x3), Ghizilă (în revenire după accidentarea la genunchi) și Brewer (accidentată).

De cealaltă parte, echipa lui Dan Calancea a păstrat trei jucătoare importante din sezonul precedent (Pesovic, Filip, Al Ash Hab) și patru junioare care nu au avut prea multe minute în campionatul trecut (Rusu, Pătrașcu, Brezan și Hotcu). Au venit șase jucătoare la formația de sub Tâmpa (E. Armanu, Dumitru, Nagy Voica, D. Zubac, N. Zubac și Lyons). Și Armanu este la mondialul de 3x3 U23 din China.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce categoric în duelurile directe cu Olimpia CSU Brașov. Din 2012 până acum au fost 23 de confruntări oficiale și alb-verzile s-au impus în 22 dintre acestea, cu brașovencele având o singură victorie. Ultimul joc oficial între cele două formații a fost în semifinalele Cupei României, în 30 martie. Atunci covăsnencele au găzduit Final 4-ul, s-au impus cu 103-50 în penultimul act cu alb-albastrele și aveau să își adjudece cupa.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov se dispută miercuri, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Acesta contează pentru etapa 1 din grupa Est. Se mai dispută mâine confruntarea dintre Agronomia București și Rapid București, de la 20:15, în cadrul aceleiași grupe. Al 3-lea meci al etapei trebuia să fie cel dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște, dar a fost amânat pentru 7 noiembrie. Reamintim că prima rundă din cealaltă grupă, Vest, este programată peste o săptămână, când formațiile din Est vor fi deja la a 3-a etapă.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!