Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va disputa a treia finală consecutivă în LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.04.2017

Campioana en-titre a României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a ajuns din nou în finală, mai exact pentru al 3-lea an la rând, urmând ca de această dată să o aibă ca adversară pe Universitatea Cluj, formație care a ajuns să dispute ultimul act după o pauză de 14 ani. 

În sezonul 2014-2015, formația pregătită de Zoran Mikes pierdea dramatic finala cu CSM Târgoviște, după ce a condus cu 2-0 la general, târgoviștencele au întors soarta seriei, câștigând decisivul din Sala „Kati Szabo”, 72-65, respectiv cu 3-2 la general. Astfel, Sepsi a ratat la mustață cucerirea primului titlu național din istorie. 

Un an mai târziu, în stagiunea 2015-2016, gruparea din Sfântu Gheorghe s-a răzbunat pe CSM Târgoviște în semifinalele campionatului, câștigând seria cu 2-0 la general. Aflată din nou în finală, Sepsi nu a mai ratat ocazia de a pune mâna pe mult râvnitul trofeu, câștigând seria cu CSU Alba Iulia cu 3-0 la general, după 3 victorii categorice, reușind astfel în premieră să câștige titlul, într-un an în care a izbutit și eventul. 

Acum, pentru al 3-lea an la rând, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se află din nou în finală, unde va întâlni o altă formație din Ardeal, pe Universitatea Cluj. Clujencele au terminat sezonul regulat pe locul 2, iar în play-off a trecut pe rând de ICIM Arad și CSM Târgoviște, ajungând astfel în ultimul act al campionatului după o pauză lungă, mai exact de 14 ani. De cealaltă parte, Sepsi a încheiat stagiunea regulată detașat pe prima poziție, iar în play-off a dispus pe rând de Alexandria și Brașov. 

Finala campionatului feminin, ediția 2016-2017, se va disputa, la fel ca în ultimii ani, pe sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Primele două confruntări se vor juca în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe, pe 20, respectiv 21 aprilie, iar mai apoi cele două formații se vor muta în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca pentru meciul 3 (26 aprilie), respectiv meciul 4 (27 aprilie) dacă va mai fi necesar. În cazul în care seria ajunge în decisiv, meciul 5 (30 aprilie) revine din nou la Sfântu Gheorghe. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SUCCES FETELOR!! SINTETI CELE MAI BUNE !!!

    cu 7 ani în urmă (13.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!