Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs. CSU Alba Iulia, prima semifinală din LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.03.2015

LNBF

Semifinale - Meciul 1

Duminică, 29 martie - Ora 18:15

DolceSport

Sala „Kati Szabo” Sfântu Gheorghe

  Fișa meciului  

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSU Alba Iulia vor reedita finala Cupei României cu cel puțin încă 2 dueluri la fel de interesante și echilibrate. Cele două puternice formații din țara noastră vor da piept după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri” în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin. Primul duel al seriei va putea fi urmărit pe DolceSport, duminică seara, începând cu ora 18:15. 

În urmă cu două săptămâni, Sepsi și Alba Iulia s-au întâlnit tot la Sfântu Gheorghe cu ocazia finalei Cupei României, atunci când gazdele s-au impus la capătul unui meci jucat sub semnul echilibrului, scor 61-54. De asemenea, în cele două confruntări din sezonul regulat al LNBF, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se pe terenul advers. În tur, Alba Iulia a câștigat în „Kati Szabo” cu 77-74, în timp ce fetele lui Zoran Mikes au câștigat în Cetatea Unirii cu 73-63. De asemenea, de-a lungul timpului, Sepsi și CSU au dat piept de 12 ori, timp în care albaiulencele au câștigat de 9 ori, în timp ce 3 victorii le-au revenit covăsnencelor. 

Câștigătoare a sezonului regulat cu 24 de victorii și 2 înfrângeri, Sepsi SIC a trecut clar cu 2-0 la general de Olimpia CSU Brașov în prima fază a play-off-ului. Trupa pregătită de sârbul Zoran Mikes au câștigat pe rând cu 76-42, respectiv 91-62. De cealaltă parte, fetele lui Miroslav Popov au avut parte de o misiune mai dificilă în compania celor de la CST BC Alexandria, însă, în cele din urmă au reușit să tranșeze calificarea în „careul de ași” cu 2-0 la general. În prima partidă, alb-albastrele cu 74-50, în timp ce în meciul secund, acestea au câștigat în fieful Alexandriei cu un singur punct diferență, 60-59. 

Având în vedere loturile celor două combatante, ultimele rezultate directe înregistrate, moralul, dar și faptul că Sepsi va juca primul meci pe teren propriu, cel puțin duminică seara, gazdele pornesc cu prima șansă. Totuși, va fi interesant de urmărit modul în care va aborda echipa din Alba Iulia duelul din Sala „Kati Szabo” dat fiind faptul că în meciul din cupă au lăsat o impresie foarte bună. 

Confruntarea va fi arbitrată de Istvan Bertalan și Ciprian Ciocan, în timp ce comisar din partea FRB va fi Zoltan Raduly. 

În celălalt meci din semifinale, finalistele sezonului precedent, CSM Târgoviște și ICIM Arad, se vor duela tot duminică, însă de la ora 20:00, meciul putând fi urmărit de asemenea pe DolceSport. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!