Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC și CSU Alba Iulia se duelează la Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.02.2014

Liga Națională

Etapa XX

Miercuri, 19 februarie - Ora 18:00

Sala Sporturilor „Kati Szabo”

Sfântu Gheorghe

15-4 Fișa meciului 16-2

Una dintre cele mai interesante ale întâlniri ale celei de-a 20-a etapă din LNBF se va da mâine la Sfântu Gheorghe, între Sepsi SIC din localitate și CSU Alba Iulia. Startul întâlnirii dintre cele două combatante se va da începând cu ora 18:00. 

Înaintea jocului din Sala Sporturilor „Kati Szabo” dintre Sfântu Gheorghe și Alba, cele două grupări sunt vecine de clasament. Covăsnencele sunt pe 4, cu 34 de puncte acumulate și un bilnaț de 15 victorii și 4 înfrângeri, iar de cealaltă parte, ardelencele ocupă ultima treaptă a podiumului, tot cu 34 de puncte acumulate, însă cu un meci mai puțin disputat, având un record de 16 meciuri câștigate și doar 2 pierdute. 

Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes vin după 7 victorii consecutive în Liga Națională, trecând în ultima rundă de BCM Danzio Timișoara cu 85-38. De cealaltă parte, gruparea din orașul Unirii s-a distrat în ultima etapă pe teren propriu cu Olimpia Brașov, scor 100-53, iar acum 2 etape au pierdut lupta pentru clasarea pe prima poziție la finalul sezonului regulat, după ce au cedat în deplasarea de pe terenul campioanelor de la ICIM Arad, scor 51-66. 

În ultimele 6 confruntări directe dintre Sepsi SIC și CSU Alba Iulia, ardelencele s-au impus în 5 rânduri, în timp ce gazdele de mâine au câștigat o singură dată, în 13 martie anul trecut. Ultima partidă dintre cele două echipe s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, atunci când fetele pregătite de Miroslav Popov s-au impus cu 78-65.

Întâlnirea din această etapă aduce față în față cele mai bune echipe din LNBF din punct de vedere al paselor decisive. Baschetbalistele de la Sepsi SIC distribuie în medie 19.6 pase decisive pe partidă, în timp ce gruparea din Ardeal 19.7. Samantha Prahalis, jucătoarea de sub bagheta lui Mikes este cea mai bună pasatoare din campionat, având o medie de 5.5 pase decisive pe partidă. De cealaltă parte, Annemarie Părău distribuie în medie 3.5 assisturi, fiind cea mai bună pasatoare din lotul Alba Iuliei. 

Totodată, în ultima perioadă s-a creat o rivalitate între suporterii celor două echipe, iar cu siguranță atmosfera din „Kati Szabo” va fi una demnă de un derby. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe aduce cei mai mulți suporteri la sală dintre echipele din primul eșalon baschetbalistic din România, înregistrând în 10 meciuri jucate pe teren propriu un număr total de aproximativ 11.100 de fani. 

Confruntarea dintre Sfântu Gheorghe și Alba Iulia va fi arbitrată de către o brigadă formată din Dragoș Nicolae și Vlad Ghizdăreanu, iar comisar din partea FRB va fi Florin Baloșescu. 

*Foto: Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!