Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sezonul 2018/2019, ultimul pentru CSM Târgoviște în LNBF?

admin

admin
15.08.2019

Sezonul 2018/2019, ultimul pentru CSM Târgoviște în LNBF?

Liga Națională de Baschet feminin se confruntă cu cea mai grea perioadă din istoria recentă. Cu doar sașe echipe înscrise în LNBF, Federația Română de Baschet încearcă să găsească soluții pentru a salva următoarea ediție de campionat prin introducerea unui sistem unic cu grupe geografice și playoff de șase echipe.

Doar că problemele se țin lanț în baschetul feminin, iar forul românesc e pe punctul de a pierde încă două echipe din puținul ce a mai rămas. Dacă la Târgu Mureș s-a cântat (din nou) prohodul, la Târgoviște FRB încearcă să scoată la mal gruparea dâmbovițeană din oceanul de probleme în care se scaldă. 

Sezonul 2018/2019 ar putea fi ultimul pentru titrata echipă din Cetatea Chindiei în Liga Națională de Baschet feminin ca urmare a datoriilor acumulate în cele două renumite dosare Dikeoulakos și Matic. Părăsită de fani, de autoritățile care și-au îndreptat fianțările către alte sporturi, dar și de către tinerele sportive crescute la Târgoviște, Carla Popescu alegând să se transfere la CSM Satu Mare, secția de baschet feminin se confruntă cu interdicții și nu are prea multe variante în a alcătui lotul cu care să atace următoarea ediție de campionat.

Conform unei adrese recent trimise de FRB către cluburile din țară, CSM Târgoviște figurează ca fiind o echipă neeligibilă pentru următorul sezon competițional "În termenul legal s-au înscris doar 6 echipe in LNBF, inclusiv CSM Târgoviște care nu e eligibilă având decizii BAT neachitate" se arată în documentul oficial.

Nici la Federația Internațională de Baschet situația nu este mai roz. Avocații grecului Dikeoulakos au pus presiune pe forul internațional să nu primească gruparea în următoarea ediție de campionat. Antrenorul George Dikeoulakos este reprezentat în relația cu FIBA de renumitul avocat Sofoklis Pilavios fost președinte al Federației Elene de Fotbal și actual arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Într-un mail transmis lui Benjamin Schindler, coordonatorul diviziei legale FIBA și către compatriotul său Andreas Zagklis, secretarul general FIBA, Pilavios se plânge de situația clientului său Dikeoulakos și solicită FIBA să oblige FRB să aplice Târgoviștei aceleași sancțiuni pe care le-a impus și grupării SCM Timișoara "Cum este posibil ca o echipă să nu respecte o decizie BAT de mai bine de 7 ani, să ignore orice sancțiune a federațiiei locale și să participe în competițiile locale fără să existe sancțiuni din partea FIBA și FRB? Cu ce ajută acest aspect pe FIBA? (...) Vă rugăm să aplicați aceeași sancțiune către CSM Târgoviște precum în cazul SCM Timișoara. Nu există nicio justificare legală pentru ca FIBA sau FRB să aplice o măsură diferită echipei CSM Târgoviște decât aceea aplicată în cazul SCM Timișora".

Consiliul Director al Federației Române de Baschet va lua o decizie în cazul CSM Târgoviște pe data de 26 august 2019, când va avea loc următoarea ședință. Conform sportimpact.ro, "Avocații grecului George Dikeoulakos intenționează să acționeze în judecată Federația Română de Baschet, în cazul în care nu va respecta decizia de a interzice înscriere în campionat a echipelor cu datorii la data de 15 iulie".

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!