Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sfântu Gheorghe și Târgoviște, față în față în finala campionatului național

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.04.2015

(1)

LNBF

Play-off / Finala

M1: Vineri, 10 aprilie - Ora 20:00

DolceSport

M2: Sâmbătă, 11 aprilie - Ora 19:00

DolceSport

Sala „Kati Szabo” - Sfântu Gheorghe

(2)

0-0 Fișa M1 / Fișa M2 0-0

Cel mai important moment din Liga Națională de Baschet Feminin a sosit, finala dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și campioana en-titre CSM Târgoviște. Seria se dispută pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, iar primele 2 partide vor avea loc vineri și sâmbătă la Sfântu Gheorghe. 

Finala din acest an pune față în față câștigătoarea sezonului regulat, Sepsi SIC, aceasta terminând cu 24 de victorii și 2 înfrângeri, respectiv ocupanta locului secund, Târgoviște, care a încheiat cele 26 de etape cu 22 de meciuri câștigate și 4 pierdute. Ambele dispute din sezonul regulat au fost câștigate clar de Sepsi, 62-51 la Târgoviște, respectiv 70-48 în Sala „Kati Szabo”. De asemenea, cele două puternice trupe din LNBF s-au întâlnit și în prima fază a Cupei României, competiție câștigată în cele din urmă de trupa lui Zoran Mikes. În meciul tur, disputat la Târgoviște, gazdele s-au impus cu 73-60, însă, în retur, covăsnencele au reușit să remonteze ecartul de 13 puncte al echipei lui Fleșeriu, câștigând cu 86-60. Astfel, echipa din Sfântu Gheorghe este în avantaj în acest sezon în fața celor de la Târgoviște, având 3-1 la general. 

În primele două faze din play-off, atât Sepsi, cât și Târgoviște, și-au câștigat toate cele 4 meciuri. Sepsi a trecut de Olimpia Brașov în sferturi cu 76-42 și 92-61, iar mai apoi, în semifinale a dispus de Alba Iulia cu 66-54, respectiv 63-55. De cealaltă parte, târgoviștencele au trecut pe rând de Phoenix Galați cu 80-70 și 91-76, respectiv de ICIM Arad cu 79-53 și 78-76. 

Finala din acest an va reedita finala din sezonul 2008-2009, respectiv singura întâlnire dintre cele două formații în play-off. Pe atunci, CSM Târgoviște a trecut cu 3-0 la general de echipa din Sfântu Gheorghe, numită pe atunci BC LMK Sepsi Sfântu Gheorghe.

De această dată însă, Sepsi SIC pornește din postura de favorită în duelul cu campioanele în exercițiu de la CSM Târgoviște. Pe lângă faptul că dispun de avantajul terenului propriu, fetele pregătite de Zoran Mikes au un moral foarte bun și nu mai puțin de 23 de victorii consecutive în cele două competiții angrenate, campionat și Cupa României. Totodată, scorul general de 3-1 pe care îl are Sepsi în fața fetelor lui Dan Fleșeriu în acest sezon, spune destul de multe despre evoluțiile stagionale ale celor două combatante. 

Totuși, este o finală de campionat național, în care Sepsi întâlnește campioana în exercițiu, CSM Târgoviște, echipă care are în mare parte același lot ca sezonul precedent. Cu acest lot de jucătoare și cu americanca Chrissy Givens în prim plan, formația de lângă Turnul Chindiei a câștigat în sezonul 2013-2014 cel de-al 9-lea titlu de campioană din istoria clubului. Prin urmare, se anunță o finală disputată, care are toate șansele să ajungă în meciul decisiv.

Din punct de vedere al indisponibilităților, se pare că echipa din Sfântu Gheorghe nu are niciun fel de probleme, timp în care Târgoviște nu va beneficia de serviciile lui Chadijah Whittington, accidentată. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!