Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Shae Kelley, noua achiziția a lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Shae Kelley, noua achiziția a lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a anunțat că s-a înțeles cu Shae Kelley pentru o perioadă limitată de timp. Americanca este extremă, dar poate evolua și ca pivot la nevoie. Aceasta a jucat în Israel în ultimele două sezoane și are câteva partide în WNBA după ce a fost draftată de Minnesota Lynx în 2015. Jucătoarea de 28 de ani a fost adusă pentru că Sepsi nu poate conta încă pe accidentata Alissya Brewer.

Campioana României a apelat la un transfer înainte de debutul în noua ediție a EuroCup, anunță site-ul oficial al echipei. Alb-verzile încep joi meciurile din Europa și s-a decis aducerea unei jucătoare noi, Shae Kelley, cât nu poate juca Alissya Brewer, accidentată.

Sepsi SIC a apelat la o astfel de mutare și în stagiunea 2017-2018. Atunci alb-verzile s-au ales cu trei accidentate după o primă etapă de campionat la Timișoara, Adrienne Webb fiind jucătoarea care a stat cel mai mult pe tușă după aceea. Formația covăsneană a adus-o atunci pe Sydney Wallace pentru o lună. Aceasta a jucat în 4 meciuri din EuroCup (cu medii de 5,3 puncte, 3,3 recuperări și 1,5 intercepții în 15.2 minute) și în 3 de campionat (printre care și cel cu Phoenix Galați care a fost anulat), cu medii de 20 de puncte, 5 recuperări, 1 assist, 1,3turnovers și 2 intercepții. Adrienne Webb a revenit după aceea pentru Sepsi și în patu meciuri de EuroCup a avut medii de 13,8 puncte, 4,8 recuperări, 1 assist, 2,3 turnovers și 1 intercepție în 32.9 minute, ajutând și la câștigarea eventului.

Shae Kelley este americancă, are 28 de ani, 1,85 metri înălțime și a jucat în NCAA la Old Dominion și University of Minnesota. În 2015 a fost draftată a 35-a de Minnesota Lynx, cu care a jucat 8 meciuri în WNBA, cu medii de 2.3 minute, 0,4 recuperări și 0,1 puncte (conform wnba.com). Prima experiență în Europa a avut-o la Energa Torun, din Polonia, 8 meciuri (4,1 puncte pe meci, 3,8 recuperări și 1 intercepție). În decembrie a mers în Spania la Universitario de Ferrol (13 meciuri, 11,1 puncte, 6,8 recuperări, 1,3 pase decisive, 1,2 intercepții). În 2016 a jucat pentru Montaneras de Morovis, din Puerto Rico (30 de meciuri, 17,4 ppg, 9,7 recuperări și 3,3 pase decisive).

În noiembrie 2016 a mers în Israel, la Hapoel Rishon Le-Zion (18 meciuri, 20,8 ppg, 10,7 recuperări, 2,3 assist-uri, 1,9 intercepții, 1,2 capace). În martie s-a transferat la Bornova Bekker, în Turcia (3 meciuri, 22,3 puncte, 18,3 recuperări, 2,7 assist-uri, conform statisticilor de pe eurobasket.com), dar a plecat în aprilie. În ultimele două sezoane a jucat în Israel, la A.S. Ramat Hasharon în 2017-2018 (23 de meciuri, 19,6 puncte, 10,4 recuperări, 2,8 assist-uri) și Elitzur Maclaren Holon în 2018-2019 (20,3 puncte, 11,9 recuperări, 4,8 assist-uri, 2,1 intercepții).

„Alissya Brewer este încă indisponibilă din cauza unei accidentări, astfel că staff-ul a simțit nevoia unei jucătoare noi care nu doar marchează multe puncte, dar ajută și la recuperări, iar la nevoie poate fi folosită și ca pivot. A jucat bine în campionatul israelian sezonul trecut, a fost constant titulară la Holon și după numere a fost o componentă de bază a echipei. Sperăm să ne ajute în cupa europeană, fiind o jucătoare experimentată căreia nu îi este frică de provocări”, a declarat directorul sportiv al lui Sepsi, Istvan Rusz, pentru site-ul oficial al clubului.

Noua achiziție a venit pentru o perioadă scurtă, până la începutul lunii noiembrie, dar cu opțiune de prelungire. Aceasta nu va juca la meciul de campionat de pe terenul celor de la CSM Târgoviște,  sâmbătă, de la ora 15:00. Alb-verzile joacă joi, 17 octombrie, primul meci din cadrul grupei E a EuroCup. Partida dintre Artego Bydgoszcz și campioana României se dispută de la ora 21:30 (ora noastră).

*foto: startribune.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!