Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sibiul va avea din nou echipă în prima ligă de senioare după 12 ani

Sibiul va avea din nou echipă în prima ligă de senioare după 12 ani

Sibiul va avea din nou o echipă în prima ligă de senioare după mai mult de un deceniu. CSM Sibiu va participa în Liga Națională, 2019/2020, la 12 ani după ce Magic Sibiu participa ultima dată în Divizia A, în sezonul 2006/2007. Echipa va fi formată pe scheletul formației de junioare a CSȘ-ului, dar va aduce și jucătoare cu experiență. Alexandra Uiuiu și surorile Geleriu ar urma să vină la CSM Sibiu.

Magic Sibiu juca ultima dată în Divizia A în ediția 2006-2007, când se clasa pe 10 la finalul sezonului regulat. Cu un an înainte ajungea în play-off, unde avea să piardă în fața echipei care a câștigat titlul, Baschet ICIM Arad.

După 12 ani, în care s-a schimbat și denumirea primului eșalon în Liga Națională, Sibiul va avea din nou o reprezentantă în prima ligă a senioarelor. CSM Sibiu va merge pe scheletul echipei de junioare a CSȘ-ului, care a fost pe treapta a 3-a a podiumului la CN U18 în acest an. Conform sbsport.ro, din lotul formației sibiene nu lipsește Bianca Nan, care a fost convocată la naționala U18 în această vară.

Conform aceleiași surse, la echipă pregătită de Lucian Negru vor veni localnicele Alexandra Uiuiu, Mădălina Geleriu și Andra Geleriu. Uiuiu a împlinit 30 de ani în luna februarie, are 1,74 înălțime, este extremă și vine după trei sezoane la CSM Satu Mare, precedate de alte patru la CSU Alba Iulia. Mădălina Geleriu este fundaș, are 1,72 înălțime și 24 de ani, iar Andra Geleriu are 19 ani și este extremă.

Alexandra Uiuiu va bifa a doua echipă sibiană în primul eșalon. Aceasta a debutat în Divizia A la Magic Sibiu, când avea în jur de 16 ani. În a doua parte a sezonului 2005-2006 a făcut pasul spre Baschet ICIM Arad, cu care a câștigat campionatul în 2006 și 2008. A urmat un sezon UBBC Lions ENNS Herzogenburg, în Austria, cu care s-a clasat pe trei în campionat și a disputat finala cupei. S-a întors în România în 2009 și a câștigat titlul cu Municipal MCM Târgoviște. A urmat un sezon la CSU LPS Alba Iulia și încă unul la CSM Târgoviște, cu care își trecea în palmares eventul în 2012. Au urmat patru sezoane la CSU Alba Iulia, cu care a câștigat de două ori Liga Europei Centrale și a fost pe doi în campionat în 2016, plus alte două finale de cupă.

În ultimele trei sezoane extrema a fost legitimată la CSM Satu Mare. În primul szon la alb-roșii a jucat puțin, doar 2 partide în campionat. În următoarele două stagiuni a trecut de 20 de partide în LNBF cu sătmărencele și a jucat 14:32 și 11:48 minute pe meci. Cu sătmărencele a ajuns în finalele competițiilor interne în ultimii doi ani și a mai câștigat o Ligă a Europei Centrale. În ultima ediție de campionat a evoluat în 22 de meciuri, cu medii de 2,3 puncte, 1 recuperare și 1,9 eficiență în 11:48 minute. Cea mai bună prestație în campionatul nostru a avut-o în ediția 2014-2015, cu 10,6 puncte pe meci, 2,6 recuperări, 3 assist-uri, 1,2 intercepții și 8,9 eficiență în 27:49 minute din 26 de meciuri. După acel sezon s-a confruntat cu mai multe accidentări, având și operații la genunchi. A evoluat la naționala de senioare timp de mai mulți ani.

Surorile Geleriu se alătură și ele medaliatelor cu bronz la U18. Ambele au jucat la nivel juvenil la CSȘ Sibiu. Mădălina, sora mai mare, a mai evoluat până acum în primul eșalon pentru trei echipe: BCM Danzio Timișoara, CS Phoenix Galați și CS Universitatea Alba Iulia. Conform statisticilor de pe site-ul federației are 45 de partide în LNBF, cu medii de 4:32 minute și 0,6 puncte pe meci. În stagiunea 2017-2018 a trecut de la CSU Alba Iulia (din LNBF) la Phoenix Constanța, noua formație din liga secundă la acea vreme. Andra are 19 ani și este extremă. A evoluat la nivel juvenil la CSȘ Sibiu și LPS Alba Iulia. În sezonul 2016-2017 a jucat și în Liga 1 pentru CSU LPS Alba Iulia, unde a fost coechipieră cu sora sa. A revenit la CSȘ Sibiu pentru stagiunea 2017-2018, jucând în CN U18.

CSM Sibiu va juca în grupa Vest în prima fază a LNBF, alături de finalista din ultimii doi ani a campionatului (CSM Satu) și de alte trei formații care au jucat în play-off în ultima ediție și au terminat pe 3 (FCC Baschet Arad), 6 (CS Universitatea Cluj-Napoca) și 8 (CSU Oradea). Din această grupă mai fac parte ACS KSE Târgu Secuiesc (locul 12) și BC Sirius Târgu Mureș (s-a revenit la Sirius după un sezon în care CSM Târgu Mureș a evoluat în LNBF). Primele trei din această grupă se califică în grupa A din faza a doua, iar celelalte patru vor juca în grupa B și pentru locurile 7-14.

CSM Sibiu va juca în prima etapă din campionat acasă, cu vicecampioana CSM Satu Mare, în 2 octombrie. Programul complet al primei faze din LNBF îl găsiți aici. În primul tur al Cupei României, formația sibiană va întâlni Olimpia CSU Brașov. Partidele vor avea loc în 16 și 23 octombrie.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!