Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sirius Târgu Mureș obține primul succes în acest sezon, dar Agronomia avansează în sferturile cupei

Sirius Târgu Mureș obține primul succes în acest sezon, dar Agronomia avansează în sferturile cupei

BC Sirius Târgu Mureș a obținut în această după-amiază prima victorie oficială în acest sezon, în manșa a doua din primul tur al Cupei României. Alb-roșiile s-au impus cu 56-49 acasă cu Agronomia București, pe sferturi: 18-16, 6-12, 21-16, 11-5. A un joc cu multe schimbări de lider și un final mai bun pentru gazde. Agronomia este cea care accede în turul 2 al competiției eliminatorii grație victoriei din tur, astfel că se califică mai departe cu 109-101 la total.

BC Sirius Târgu Mureș, fără Kata Meszaros, a început partida cu Cristina Badi, Andreea Feiseș, Emese Gal, noua achiziție Mariah Smelser și Brittney Dunbar. Și la CS Agronomia București a debutat noul transfer, Marquiata Daniels, care le-a avut alături în primul cinci pe Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi, Anca Șipoș și Maria Militaru. La oaspete lipsea accidentata Alexandra Chițanu. Returul pornea de la +15 pentru formația bucureșteană, care câștiga în prima manșă cu 60-45 acasă, în 16 octombrie.

Smelser a reușit primul coș al manșei secunde, iar Șipoș le ducea pe gazde în față cu un 3 points-play. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a înscris, întrerupte de Smelser, care făcea 4-3. Au urmat aproape două minute fără punct pentru alb-roșii, timp în care Daniels și Militaru au dus scorul la 4-7. A fost rândul bucureștencelor să aibă câteva atacuri fără coș, iar Dunbar și Badi mutau avantajul la gazde, un punct. Echilibrul s-a menținut până la finalul sfertului, cu cele două echipe alternând la conducere, dar fără să se distanțeze la peste două lungimi. La prima pauză scorul era 18-16.

Mureșencele nu au găsit drumul spre coș în primele două minute din sfertul secund. Vilcinschi, Șipoș și Chelariu le-au dus din nou pe oaspete în avantaj, 18-22. Feiseș marca primele două puncte ale gazdelor în această perioadă de joc, dar au urmat alte două minute fără coș pentru alb-roșii, în care Militaru și Chelariu au făcut 20-26. A fost rândul alb-verzilor să aibă peste două minute fără să înscrie, dar gazdele nu au profitat, marcând doar o dată prin Bobar, după care au avut și ele alte trei minute fără să înscrie. Finalul reprizei a fost sărac în puncte, doar Daniels și Badi punând câte două puncte pe tabelă, astfel că la jumătatea partidei aceasta arăta 24-28.

Chelariu și Daniels au dublat avansul alb-verzilor după revenirea de la vestiare și Dunbar a înscris de afară primul coș al gazdelor în repriza secundă. Chelariu și Smelser au marcat din semicerc, Daniels a scuturat plasa de afară, iar Bobar și tripla lui Gal au strâns ecartul la trei lungimi, 34-37 în minutul 24. Șipoș le-a dus în două rânduri pe oaspete la +4, dar Feiseș și o nouă reușită de după semicerc a lui Gal au micșorat distanța la un singur punct, 39-40 cu patru minute și jumătate rămase din sfert. A urmat un minut și jumătate cu multe ratări și Bobar și Smelser le readuceau pe mureșence în față, 43-40. Chelariu a oprit cele peste două minute de secetă din atacul oaspetelor. Daniels și Feiseș și-au dus echipele în față cu câte un punct, iar la ultima pauză scorul era 45-44.

Chelariu a transformat o liberă în debutul sfertului patru și egala la 45. Au urmat două minute în care nu s-a marcat deloc, iar Șipoș le readucea pe oaspete în față după o intercepție, 45-47. Smelser punea primul punct pe tabelă al alb-roșiilor în acest sfert după mai mult de trei minute, de la linia de fault. A fost rândul oaspetelor să aibă peste trei minute fără coș, iar tripla lui Gal le readucea pe mureșence la conducere. Șipoș a egalat la 49 cu patru minute rămase din joc, dar a fost ultimul coș al Agronomiei în acest meci. Feiseș a scuturat plasa de afară, iar Badi, Dunbar și Bobar (cu un total de patru libere transformate din opt) au dus pe Sirius în față, scorul final fiind 56-49.

Mariah Smelser a debutat cu un double-double pentru Sirius, cu 13 puncte și 16 recuperări. De la învingătoare au mai înscris: Dunbar 9 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri, 7 turnovers), Gal 9 puncte (3x3, 6 recuperări), Feiseș 9 puncte, Bobar 9, Badi 5 puncte (7 recuperări) și Ignat Kleeman 2 puncte.

Anca Șipoș a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 13 puncte înainte să iasă cu 5 faulturi, în double-double cu 10 recuperări, plus 6 intercepții. În double-double a încheiat și Mihaela Chelariu, cu 12 puncte și 14 recuperări. Daniels a debutat cu 11 puncte și 5 intercepții pentru Agronomia, la care au mai înscris: Militaru 4 puncte (9 recuperări, 6 assist-uri), Plăvițu 4 puncte, Cristea 4 și Vilcinschi 1 punct.

Gazdele au făcut diferența de la distanță, cu 5 triple reușite față de una. Oaspetele au stat mai bine la  coșurile de două puncte, 17 față de 15, respectiv la libere transformate, 12 față de 11. Sirius a încheiat meciul cu 37% la reușitele din acțiune (20/54), iar Agronomia a avut 25% (18/72). 48-45 a fost scorul la recuperări, 24-32 la puncte din căciulă și 11-23 la puncte înscrise după greșeli adverse.

A fost prima victorie oficială pentru BC Sirius Târgu Mureș în acest sezon, dar Agronomia este cea care avansează în turul secund, grație victoriei din prima manșă. Bucureștencele au câștigat dubla cu 109-101 și se califică mai departe cu a doua cea mai mică diferență. În sferturi alb-verzile vor întâlni CSM Alexandria, cu meciurile programate inițial în 11 decembrie și 15 ianuarie.

Campionatul este întrerupt pentru pauza de naționale. Grupa Est se reia în 21 noiembrie cu partidele etapei a 7-a, ultima din tur. Agronomia București va merge atunci pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Grupa Vest reîncepe puțin mai târziu, pentru că este cu o echipă mai puțin. Runda care încheie turul în această grupă, a 5-a, va fi în 24 noiembrie. Sirius va căuta atunci prima victorie și în campionat, având meci pe terenul celeilalte echipe fără succes în grupa Vest, CSU Rookies Oradea.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!