Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sirius Târgu Mureș și Agronomia București luptă pentru ultimul loc în sferturile Cupei României

Sirius Târgu Mureș și Agronomia București luptă pentru ultimul loc în sferturile Cupei României

BC Sirius Târgu Mureș și CS Agronomia București se întâlnesc duminică, de la ora 16:00, în manșa a doua din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Formația din capitală s-a impus în tur cu 60-45 și pornește cu prima șansă să își asigure ultimul loc în sferturile de finală. Returul acestei dispute a fost amânat pentru 10 noiembrie, în timp ce celelalte calificate s-au aflat în 23 octombrie.

Turul din 16 octombrie, primul duel direct între cele două formații, a fost la discreția gazdelor de la Agronomia București. Acestea au început cu un run de 19 puncte și au condus tot meciul. Anca Șipoș a fost coșghetera acelei partide cu 28 de puncte, iar Mihaela Chelariu termina în double-double la învingătoare cu 13 puncte și 12 recuperări. De la învinse doar Kata Meszaros era în double-digits, cu 16 puncte.

În grupa Est din campionat, Agronomia are un bilanț de 2 victorii (79-57 acasă cu Rapid în prima rundă și 56-49 la Alexandria în etapa 4) și trei înfrângeri, una în deplasare (47-73 la Târgoviște în etapa a 2-a) și două acasă după ce s-a disputat turul din cupă (43-48 cu Phoenix Știința Constanța și 70-80 cu Olimpia CSU Brașov). Cu 7 puncte Agronomia este  pe 5, la un punct în spatele ultimului loc care duce în grupa valorică A din faza a doua a sezonului regulat.

Anca Șipoș este coșghetera bucureștencelor și în campionat, cu medii de 16,4 puncte și 10,4 recuperări în cinci partide, iar Sonia Vilcinschi are 11,6 puncte pe meci. Alexandra Chițanu a avut și ea o medie de 16,3 ppg, dar a jucat în doar trei partide, fiind accidentată.

De partea cealaltă, BC Sirius Târgu Mureș nu a cunoscut încă gustul victoriei în meciurile oficiale din acest sezon. Mureșencele sunt penultimele în grupa Vest, cu 4 puncte după patru înfrângeri. Sirius a pierdut acasă în etapele 1 și 4 (43-80 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 48-104 cu CSM Satu Mare) și în deplasare în rundele 2 și 3 (34-76 la Arad și 32-79 la Cluj-Napoca).

Formația înscrisă în ultimul moment în campionat nu are nici o jucătoare cu medie de puncte în double-digits. Emese Gal este cea mai bună marcatoare a mureșencelor, cu 7,8 puncte pe meci, iar Brittney Dunbar are 7,3 ppg, 6,5 recuperări și 4,3 pase decisive.

Ambele echipe au adus câte o americancă la finalul lunii octombrie, transferuri anunțate de agenția care le reprezintă pe jucătoare, dar acestea nu au debutat încă. Sirius a adus-o pe Mariah Smelser, care joacă sub panou. Agronomia și-a adus un fundaș, Marquitta Daniels. Noua achiziție a mureșencelor are deja experiență în Europa, evoluând alături de Dunbar în Croația, iar sezonul l-a început în Cehia. Daniels va fi la prima experiență pe continentul nostru, evoluând în NCAA 2 în sezonul trecut.

Partida dintre BC Sirius Târgu Mureș și CS Agronomia București se dispută duminică, 10 noiembrie, de la ora 16:00, la Sala Sporturilor Târgu Mureș. Învingătoarea dublei manșe va lupta cu CSM Alexandria pentru calificarea la Final 4. Meciurile din turul doi vor avea loc în 11 decembrie și 15 ianuarie.

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!