Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sirius Târgu Mureș vs. Universitatea Cluj, primul meci al etapei a 7-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2017

Angel Robinson a jucat 47 de minute în precedentul meci oficial cu Universitatea Cluj și a înscris 31 de puncte

UPM BC Sirius Târgu Mureș și Universitatea Cluj deschid runda a 7-a din Liga Națională. Cele două joacă astăzi de la ora 18:30. Ambele echipe au rămas cu o singură victorie în campionat după succesul anulat cu retrasa Phoenix Galați.

Se întâlnesc două vecine de de clasament. Sirius este pe locul 6 cu tot atâtea puncte, obținute după o victorie și 4 înfrângeri. Cele 4 eșecuri au venit la rând, după acel succes pe sirenă cu CSBT Alexandria.

Clujencele sunt pe 7 cu 5 puncte, dar și un meci mai puțin disputat, restanța din etapa a 2-a cu SCM Timișoara. Și alb-negrele vin după două înfrângeri la rând. Universitatea are un bilanț de o victorie și 3  eșecuri până acum. Formația lui Dragan Petricevic a acontat-o recent pe Amanda Thompsn, jucătoare care are în palmares ultimele două titluri din Liga Națională.

Sirius și „U” au medii apropiate la punctele înscrise pe meci, cu 67,6 în dreptul formației din Târgu Mureș și 67,3 în dreptul celei clujene. Studentele au în medie cu 8 recuperări în plus pe meci și stau puțin mai bine la procentajele aruncărilor de afară. Elevele lui Ionel Brustur au un procentaj mai bun la aruncările din interiorul semicercului.

Sirius a primit 97 de puncte de la Sepsi în etapa trecută și la ora actuală are cea mai slabă apărare, cu o medie de 86,8 puncte primite pe meci. Clujencele au 69 de puncte încasate pe meci.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori până acum în partide oficiale și și-au împărțit victoriile. În primul duel alb-negrele s-au impus clar, cu 79-45. Al doilea meci a fost unul de mare luptă și a avut nevoie de două perioade suplimentare de joc. Au câștigat mureșencele, scor 114-106, în 3 decembrie 2016.

În presezon au fost două amicale, ambele la Târgu Mureș, cu victoria revenindu-le de fiecare dată clujencelor. În primul meci de verificare al celor două echipe scorul a fost 54-57, pentru ca la Cupa Sirius ecartul să fie mai mare, 72-50.

Meciul dintre UPM BC Sirius Târgu Mureș și Universitatea Cluj se joacă astăzi de la ora 18:30 la sala Sporturilor din Târgu Mureș. Partida va fi arbitrată de Fabiana Martinescu, Dragoș Barbu și Alexandru Sandu, supervizați de Marian Oprea.

*foto: Jeff Warder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    succes TG.Mures
    Tinem pumnii muresencelor !! Sinteti mai bune ca clujencele lui Petricevic! Fiti curajosi ca puteti ! SUCCES!!

    cu 6 ani în urmă (24.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!