Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Situația transferurilor din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.01.2018

Nouă mutări s-au oficializat după încheierea perioadei de transferuri din Liga Națională până la începutul acestui an. Trei echipe au folosit deja 2 din cele 6 modificări permise de regulament. Alte trei echipe au făcut o schimbare, iar trei nu au adus încă jucătoare noi.

Universitatea Cluj-Napoca, FCC ICIM Arad și CSU Alba Iulia sunt formațiile care au efectuat deja 2 transferuri.

Vicecampioana ediției anterioare, „U” le-a adus după startul campionatului pe Amanda Thompson și Olena Samburska. Americanca joacă pentru alb-negre din 28 noiembrie, iar ucraineanca din 15 decembrie, conform site-ului federației. La alb-negre a mai venit o jucătoare după perioada de pregătire, sârbo-canadiana Silvana Jez. Legitimarea acesteia s-a făcut înainte de startul campionatului și apare că joacă de la 4 octombrie, în timp ce în dreptul celorlalte jucătoare din lot apare data de 5. Până acum Universitatea a oficializat despărțirea de Morgan Stroman.

La FCC ICIM Arad s-au consemnat două veniri după startul campionatului. Monique Coker și Porsche Poole sunt cele două jucătoare transferate după debutul slab de sezon. Pe site-ul federației apare că cele două joacă de la 22 noiembrie pentru gruparea arădeană. Cocer a jucat și puțin mai devreme, în meciurile din CEWL. La capitolul plecări au fost Jenny Vernet și Brandy Montgomery.

Și CSU Alba Iulia a apelat la două schimbări după încheierea perioadei de transfer. Ashley Morrissette a trecut la fosta vicecampioană (13 octombrie pe site-ul frb) după ce a făcut pregătirea cu Olimpia Brașov. Al doilea transfer a fost cel al Alinei Crăciun (24 noiembrie) care a început sezonul la Phoenix Galați și a mers la Alba Iulia după retragerea formației gălățene din campionat. CSU Alba Iulia este singura echipă care a schimbat antrenorul după startul sezonului. Vladimir Ivankovic a fost înlocuit după eșecul din cupă și a venit în locul său Manuel Rodriguez. De asemenea, înainte de prima etapă s-a operat o modificare și în lot, cu Ana Radovic în locul Marijei Radovic. Leticia Lerma a mai părăsit echipa.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și Olimpia Brașov au efectuat câte un transfer până acum.

Campioana en-titre a adus-o pe Sydney Wallace pentru a acoperi accidentarea lui Adrienne Webb, după prima etapă. Wallace a stat doar o lună la Sepsi (din 13 octombrie) și a părăsit echipa, iar Webb și-a reluat locul în angrenajul lui Zoran Mikes.

CSM Satu Mare a apelat la Britany Miller, pentru a o înlocui pe Destiny Williams care a plecat în Coreea pentru un salariu mult mai mare. Pe site-ul federației apare că noul pivot de la Satu Mare joacă acolo din 6 decembrie. Williams nu este trecută că nu mai face parte din lot.

Olimpia Brașov a luat-o pe Alexandra Dumitrache (17 noiembrie) după retragerea formației din Galați. Formația de sub Tâmpa a mai efectuat o mutare înainte de startul campionatului, când a adus-o pe Aliyyah Handford în locul lui Ashley Morrissette, la coordonare. Probabil la Brașov se va efectua un nou transfer pentru a o înlocui pe Portia Durrett, plecată recent.

Trei echipe nu au efectuat încă transferuri în această ediție a Ligii Naționale. Surpriza de pe locul 3, CSBT Alexandria, este în aceeași formulă cu care a început campionatul. Nici la CS SCM Timișoara nu au venit jucătoare noi până acum. Ultima clasată, UPM BC Sirius Târgu Mureș nu a legitimat nici o jucătoare nouă, dar a pierdut două dintre straniere, Sherise Williams și Alyssa Lawrence. Înainte de începutul sezonului Williams a venit să o înlocuiască pe Swart, care a avut probleme cu viza.

Conform regulamentului, echipele pot să efectueze 6 înlocuiri după ce se încheie perioada de transfer, înainte de debutul campionatului.

*foto: Sport Pictures facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!