Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sonia Ursu: "La lotul naţional de baschet, eşti tratat ca un nimeni"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.09.2011

Naţionala U18 a României a participat în prima parte a lunii august la Campionatul European U18 feminin Divizia A organizat la Oradea. Deşi şi-a îndeplinit obiectivul, evitarea retrogradării, selecţionata tricoloră a avut un parcurs modest înregistrând o victorie şi 7 eşecuri. Reprezentativa antrenată de Gheorghe Mandache şi Ştefania Borş a ocupat poziţia a 12-a din 16 echipe participante.

Un mesaj foarte interesant a fost publicat pe un site de socializare, cu trei zile înainte de debutul evenimentului, de Sonia Ursu . Sportiva preciza că "la lotul naţional de baschet eşti tratat ca un nimeni". De asemenea jucătoarea originară din Suceava se plânge de faptul că fetele "sunt controlate în fiecare seară", iar dacă nu se îndeplineşte obiectivul "eşti ameninţată şi înjurată până când îţi vei da cu capul de toţi pereţii". În final Ursu afirmă că este înconjurată de "oameni falşi şi oameni proşti".

În replică mai multe componente ale lotului U18 au dat "like" la mesaj: Oana Băluţă, Ştefania Pal, Hanna Demeter, Laura Pal, Alina Crăciun şi Ana-Maria Grigore. Printre alţi simpatizanţi ai mesajul se mai găsesc foşti jucători ai naţionalelor României precum Georgiana Plaviţiu, Loredana Ulică, Iulia Olaru, Tunde Kilin, Horia Cristeian, Kata Meszaros, Mihaela Chelariu, Alexandra Ionescu şi Alexandra Florea.

Şi ne mai întreabă de ce nu jucăm baschet cu plăcere. Păi scuzaţi-mă oameni buni dar aici, la lotul naţional de baschet, eşti tratat ca un nimeni. Nu ai voie în timpul tău liber să ieşi, eşti controlat în fiecare seară şi ţi se va lua laptopul, mobilul dacă este deschis, te va suspenda pentru ani de zile dacă nu îţi îndeplineşti obiectivul şi te vor ameninţa şi te vor înjura până când îţi vei da cu capul de toţi pereţii :). Suntem înconjuraţi de oameni falşi şi de oameni proşti. Încerc să trec peste şi peste şi peste dar am şi eu limitele mele.

Comentează pe forum acest subiect!

Textul original poate fi accesat aici.


2 comentarii la aceasta stire:
  • alt moldovean :

    curaj,Sonia!
    Curaj,Sonia,ce ai de pierdut?!!! Normal, intr-o societate democratica si intr-o organizatie care se respecta, precum FRB, ar fi trebuit ca tu si cei vizati sa fiti contactati de conducere, sa se discute, sa se traga concluzii si sa se ia masuri...iar tu si cariera ta sportiva sa nu aveti de suferit... Dar... noi suntem in Romania si nu conteaza cat esti de bun sau ce valoare ai ci doar orgoliile sa zisilor antrenori...Poate ca ,dna presedinte, nu cunoaste modul degradant de exprimare al "antrenorilor", cate invective, injurii sau alte cuvinte obscene le adreseaza jucatorilor... Considerati ca astfel de diologuri pot MOBILIZA si MOTIVA jucatorii??? Poate ca trebuie, dna presedinte sa ii timiteti la cursuri de management, de psihologie si poate ca a sosit vremea COMPTENTEI si pt ANTRENORI...Poate ca baschetul romanesc are nevoie de antrenori-fosti baschetbalisti ci nu profesori de sport!!! Poate ca "pamantul" este de calitate dar...OLARII nu se pricep...

    cu 12 ani în urmă (02.09.2011) Raspunde
  • alt moldovean :

    tot pt Sonia si pt cei cu curaj
    Imi cer scuze pt greselile de dactilografiere...m-am grabit:) Si inca ceva, dlor antrenori:suntem in mileniul trei, pamantul se roteste, lumea baschetului s-a schimbat si noi suntem OBLIGATI sa ne schimbam odata cu ea!!! Cine nu reuseste... se AUTOEXCLUDE!( SAU ASA AR TREBUI) Tinerii sportivi de azi au atitudine,au potential dar depind de priceperea celor care ii modeleaza... Ca simplu spectator si iubitor de baschet, va spun tuturor baschetbalistilor, ca am incredere in voi, aveti de partea voastra tineretea si pasiunea pt baschet!!! Munciti incontinuare si urmati-va visul, luati atitudine si nu va lasati umiliti, zambiti-le inteligent celor care va agreseaza verbal sau nonverbal si DEMONSTRATI tuturor ca aveti VALOARE si DEMNITATE! Noi, cei de pe margine, va sustinem, va urmarim, suntem cu sufletul alaturi de voi ! Capul sus, Sonia si toti jucatorii de bascheti, ROMANIA ASTEAPTA DE LA VOI!!!

    cu 12 ani în urmă (02.09.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!