Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sponsorii Energiei Târgu Jiu anunţă că îşi vor retrage finanţarea după partida de la Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.01.2015

Foto: Radiomega.ro

Al cincilea meci oficial din 2015 a adus primul mare scandal în lumea baschetului masculin românesc. Vineri seară CSU Sibiu a dat piept cu Energia Târgu Jiu, într-un joc ce conta pentru returul sferturilor de finală ale Cupei României. În partida tur, Energia s-a impus pe teren propriu cu 82-78, iar acum Sibiul a reușit să se impună la finalul timpului regulamentar tot la 4 puncte, 85-81, trimițând meciul în prelungiri. În cele din urmă gazdele și-a asigurat prezența în Final Four-ul Cupei României, după ce a reușit să câștige meciul retur cu Energia Târgu Jiu, scor final, 102-94(25-13, 15-14, 16-33, 29-21, 17-13).

Partida a fost îndelung contestată de către oficialii echipei oaspete care s-au plâns comisarului Ion Olaru, care este şi preşedintele colegiului central al arbitrilor de baschet, de maniera de arbitraj a lui Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban şi Alin Faur. Problemele de arbitraj au fost remarcate atât de către comentatorii postului Digi Sport cât şi de iubitorii sportului cu mingea la coş.

Conform clubului gorjean, o mare parte a sponsorilor ce susţin în actuala stagiune formaţia Energia Târgu Jiu şi-au anunţat retragerea de la finanţarea echipei prim divizionare. De asemenea, preşedintele Laurenţiu Ciurel nu exclude retragerea formaţiei din campionat.

Vom reveni cu detalii! 

52 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    in sfarsit !
    foarte bine daca se retrag! si voi si mediasul sunteti in plus in baschetul din romania. ambele cluburi departamentale finatate de societati ale statului.

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      @dolphin
      Asta nu va permite sa furati in maniera din seara asta. Intr-un fel sau altul toate cluburile de baschet sunt finantate tot de noi, contribuabili. Ca sa nu spun ca si la fotbal probabil ca Oaia Bucuresti este finantata din banii pe care i- a primit famiglia lui jiji din despagubiri, adica tot de la noi.

      cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    • BC CSU Sibiu sibman:

      ai gresit tinta
      dolphin vine dinspre Tg. Mures.

      cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    bai desteptule
    Esti prost...informat.Gaz Metan investeste din profit !!! Toate echipele sunt sponsorizate de catre stat intr-un fel sau altul...de Consiliile Judetene...de Primarii...deMinistere....deci daca e vb de finantare nu prea avem difetente mai baiatule...sa iti fie rusine k iti permiti sa jignesti comunitati intregi.

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    • BC CSU Sibiu sibman:

      ??
      Despre ce profit este vorba? Intreb si eu.

      cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru:

      @sibman
      Profitul net al societatii.

      cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    :))
    Tu compari mai ala cu informatiile 50-100 000 de lei cat primeste o echipa de la CJ sau primarie cu 500 000 euro cat pompeaza societatile de stat?

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @alexander
    Poti compara oricand bugetul vostru cu al Rovinariului...iar anul acesta aveti buget mai mare mai desteptule...daca consiluul judetean da bani numai la Sibiu de parca altii nu exista mai ai tupeul sa mai intrebi de ce o societate care are profit milioane de euro da vateva zeci de mii unei echipe de baschet ???!!! Cat tupeu !!!

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    nu va certati
    Tot steaua e sefa la bani primiti de la primarie stai sa vezi maine arbitraj la mures

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    cronicare
    documenteaza-te si vezi si tu cati bani primeste csu de la primarie. si apoi vezi-ti de treaba ta. tupeu ii sa le spui tu "zeci de mii" milioanelor care vi le-au dat.

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    intrebare pt totalbaschet
    am o intrebare pt acest site: cand veti lua atitudine impotriva mizeriilor din arbitraj, in sensul ca veti scrie negru pe alb, atunci cand veti observa meciuri ca cel de azi cu viciere de rezultat?

    cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Am ajuns prea departe cu discutiile si certuile, inclusiv eu!

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolby :

    .
    Vreau sa fac doua mentiuni:
    1. mi-e rusine de modul in care ne-am calificat, din punctul meu de vedere mai bine pierdeam decat sa fim impinsi de la spate de arbitri. As puncta totusi ca eu cred ca e vorba de multa incompetenta aici, nu de faptul ca i-am fi platit noi, suntem echipa saraca, si nici nu ne intereseaza cupa, pe cei din conducere cel putin. Daca au fost interese, nu au fost ale noastre.
    2. Referitor la retragerea din campionat: le doresc succes gorjenilor, sunt o formatie artificiala, creata din bani supti de la contribuabili si sifonati cu larghete catre clubul de baschet. Imi pare rau de unii din fanii echipei, ei nu au nici o vina, dar asta este adevarul.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Intrebarea este cate echipe au finantare privata suficienta sa faca fata campionatului...... Daca acest campionat ar deveni profesionist s-ar incheia discutiile astea pentru ca echipele nu ar mai putea primi bani de la stat..... dar oare cu cate echipe am ramane? Oare pentru noi, suporterii de baschet o astfel de solutie ar fi viabila? Nu am vazut meciul deci nu ma leg de el, mesajul meu este la modul general pentru ca eu stiu 4 echipe care sunt majoritar private( nu dau nume pentru ca s epoate sa gresesc)!

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      calificare si bani
      Cred ca echipa Sibiului nu are nicio vina pentru ce s-a intamplat. S-au aparat asa cum le-au permis arbitrii, care vreo cinci minute nu au mai acordat niciun fault contra lor. Meciul a fost echilibrat,in majoritatea lui foarte frumos,echipele fiind de valori aproximativ egale. Nu cred ca arbitrajul a fost pro Sibiu,cat a fost anti Energia,si asta este principala problema. In meciul tur, Ciulin a "inventat" repetarea primei aruncari libere, decizie care a redus handicapul la 4 puncte,cand puteau fi 6, acum Grigoras&Co au uitat sa mai fluiere si faulturile gazdelor. Energia este un club ca si celelalte,finantat cu bani care au aproximativ aceeasi provenienta ca si la celelalte,iar asa cum suporterii sibieni,mureseni,medieseni,craioveni,pitesteni,etc.,au dreptul sa se bucure de spectacole sportive,asa au si cei targujieni. Idiotenia asta cu banii contribuabililor este atat de mare incat nu stiu cum nu-i doare capul pe cei ce o tot arunca pe aici (sau poate-i doare).Mai mult,n-am inteles chestia cu echipa artificiala,celelate sunt naturale? Si pun si eu intrebarea lui ARM: credeti ca daca se retrag Energia sau Mediasul,va fi mai bine pentru baschetul romanesc? Daca da,atunci poate ar fi mai bine sa se retraga. Macar peste cativa ani vom vedea baschet jucat doar pe parchet si in Romania (si sustinut numai cu bani privati).

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Evident ca nu vreau sa se retraga! Oricum era un articol aici sau pe 24 Secunde, nu imi mai aduc aminte echipa, unde se zicea clar ca primaria a decis sa suplimenteze vizibil bugetul......

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu ma bag in amanunte dar o sustinere exclusiv din bani privati este aproape imposibila in Romania deoarece "patronul" roman, dupa 25 de ani nu stie ce inseamna sponsorizare!

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    da...
    Nu e nimic de comentat, Sibiu e calificata indiferent de ce se va spune, indiferent de contestatii. Energia sa traga tare in campionat si Eurochallenge iar viata merge mai departe! Nu e primul meci cu greseli grosolane si cu siguranta nici ultimul! Din pacate, in baschet un arbitru poate face diferenta! Cei care va bucurati ca un club ca Energia poate disparea nu sunteti fani ai baschetului ci doar simplii spectatori!

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Pentru toti sibienii si echipa lor curat finantata
    Dragilor, baschetul fara banii veniti din domeniul public moare. Cate echipe au un buget care provine 100% din domeniul privat? Foarte putine. Iar in momentul de fata cine ar dori sa investeasca intr-un sport care nu se vinde, nu are trecere. CSU Sibiu, de exemplu, de cate ori a jucat sezonul acesta cu casa inchisa? Niciodata. Stiu ca e frustrant atunci cand echipa nu are rezultate notabile de ani buni, dar sa te plangi de modul cum sunt finantate echipe e penebil. Faceti-va liga profesionista cu Asesoft si inca vreo 2-3 echipe si atunci nu o sa mai aveti motiv de a va plange. Iar referitor la arbitraj, cea mai clara viciere de rezultat din acest sezon si cel trecut!

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      jcn
      Sibiu(ca si muresul daca nu ma înșel) primesc bani de la primărie si e normal.echipa orașului primește finanțare de la locuitorii orașului. Gazul primește finanțare de la romgaz care e o comabiede stat la care contribuie toată tara. Daca sr fo fost sonorizați de primărie nu ar fi spus nimeni nimic. Eu zic sa lăsați ciocul mic la adresa noastra ca la cați bani s-au pompat in echipa aia la medias in ultimii ani, e de-a dreptul penibil ca nu ai reușit absolut nimic notabil pe plan baschetbalistic. Tu ne vorbești de case închise? Unde sunt marii suporteri ai gazului în momentele grele? Noi am fost mereu acolo(si vom fi) pe când voi ați participat doar când era banul la putere, când echipa a dat de greu v-ati dat loviți.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      jcn
      Scuze cititorilor de cuvintele greșite, scriu de pe telefon si corectează aiurea

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      @JCN cand vorbesti de bani publici sa sti ca tot bani publici sunt si cei de la primarii si cum primariile mai primesc bani si de la centru ..... Am mai zis si ma repet, daca campionatul devine profesionist primariile nu mai pot sponsoriza...... Banul public este ban public indiferent la cine si ce se refera (Romgaz, Transgaz, primarii, CJ, etc). Personal cred ca ar trebui sa o lasam balta cu aceste comentarii deoarece fara bani publici sportul asta moare in aproximativ 30 de secunde si nu cred ca isi doreste cineva asa ceva! 16 echipe nu vor mai fi ever in LNB, daca mai dispar doua raman 11, daca Craiova ramane fara bani sunt 10, universitatea poate oricand sa clacheze sunt 9 si s-a zis cu sportul asta, parerea mea personala este sa avem grija ce ne dorim pentru ca exista sansa sa si primim!

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    finantare
    Nu inteleg de ce s-au aprins unii pe aici referitor la comentariul meu... De vreo 5 ani cant aceasi melodie referitor la banii energiei sau mediasului... Nu am vazut meciul deci nu ma pot pronunta cu NIMIC referitor la arbitraj etc. Singura mea parere (personala) a fost referitor la decizia sponsorilor de a se retrage. Ce este un lucru foarte bun! Companiile de stat nu au ce cauta in sponsorizari de nici un fel in sport sau altundeva. Din nefericire traim in Romania unde banii publici sunt sifonati prin TOATE MIJLOACELE POSIBILIE inclusiv sport! Banii (aia putini sau mai multi) primiti de la primarii sau consilii judetene NU INTRA IN ACEASTA CATEGORIE (desi si acolo sunt foarte multe cotzcarii murdare!). Este normal ca din banii unei comunitati sa fie sprijinite activitati sportive sau culturale LOCALE! Companiile statului sa finanteze echipele nationale care reprezinta Romania! parerea mea...

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      sponsorizare
      Spune-mi si mie te rog cine finanteaza echipa din Tg Mures?

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    unui afon
    @abu : „Oaia București” !!! Oltene, vezi că jignești niscaiva milioane de români ! Da, da - milioane, prăzarule obraznic...

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      jignire
      Dar tu,nu cumva jignesti,chiar mai rau? Ce legatura are apartenenta la una sau alta dintre regiunile Romaniei, cu ceea ce se scrie pe aici? Daca ai avea bun simt ai sti raspunsurile la intrebari.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      Alt afon !...
      Eu am făcut o trimitere punctuală, spre un individ și nu spre regiunea din care provine, cititorule a-toate-știutor !!! Văd că tare-ți place să te bagi în seamă pe-aici...

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    prostii
    Scrii numai tampenii. Nu sunt agresiv in exprimari si nu imi place sa jignesc, dar tu depasesti limitele. Toate bugetele consiliilor locale si judetene sunt suplimentate cu bani de la bugetul de stat,pentru ca banii "comunitatilor" nu ar asigura nici salariile angajatilor, in majoritatea cazurilor. Mai mult,cele mai multe dintre consiliile locale sunt atat de datoare,incat daca ar fi posibil, ar da faliment si ar "trage obloanele". Asadar,banii provin de la bugetul de stat,care are ca principali "sustinatori" marile companii,printre care se numara si CEO sau ROMGAZ.Bineimteles,e vorba si de TVA, accize,impozit pe venituri,profit,alte taxe,etc.,dar ideea este ca lucrurile sunt mult mai complexe. Sa nu ai impresia ca daca ti-ai platit impozitul pe casa,teren sau masina ai asigurat bugetul echipelor sportive din orasul tau.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      hah
      si bugetul ala de stat din ce e format ? banii comunitatilor ar asigura lejer salariile angajatilor daca nu am mai fi nevoiti sa decartam luna de luna sume imense la centru si acolo sa se imparta acesti bani dupa bunul plac al unora. Esti putin pe langa cu economia, te rog sa te informezi corespunzator.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      oare?
      Eu sunt pe langa,dar tu te pricepi?

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    comentariu
    Era un raspuns la cele scrise de dolphin.
    Pentru ARM: m-am exprimat gresit,nu era vorba de o intrebare adresata tie ci de intrebarea pe care ai pus-o si tu,referitor la cate echipe ar ramane daca s-ar retrage cele doua. Scuze pentru confuzie.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    @dolphin @JCN
    Mai repet o dată, fără banii din domeniul public, indiferent că vin de pe plan local sau național, baschetul va dispărea ușor.
    Iar @JCN, dacă te raportezi la capacitatea sălii, la Mediaș nu cred că a fost o medie mai mică de spectatori. Și dacă vorbim de performanțe notabile tot ce ați realizat voi cu 15-20 de ani în urmă s-a dotarat tot Mediașului, cei mai importanți jucători provenind de la Mediaș.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      ;:))
      Se pare ca degeaba iti spun unele lucruri ca nu pricepi. Si performantele Barcelonei de fapt se datoreaza Argentinei ca de acolo e messi.
      Tu poti face o diferenta intre banii primiti de la consiliul local pentru echipa LOCALA si banii primiti de la o companie de stat ? Daca nu pricepi te rog sa te opresti din aceasta polemica pentru ca te depaseste.
      Ce treaba are capacitatea salii? Eu iti spun ca acum doi trei ani cand curgeau banii la Medias de ziceai ca s-a spart conducta hop ati aparut si voi in deplasare, cand au aparut problemele la echipa ati disparut subit. Mai vrei comparatii, iti mai spun. Pana sa se pompeze bani in echipa singurii care veneau la Sibiu in deplasare erau o mana de oameni mai colorati (nu spun altfel pentru ca poate se considera jignire la adresa cuiva) care erau platiti pentru asta. Voi ati aparut (si ati disparut) exact cum a dictat banul, nu ne da tu noua lectii de sustinere a unei echipe, noi in ultimii ani cand am suferit enorm din cauza rezultatelor proaste ale echipei am fost mereu acolo pentru ca iubim culorile galben/albastru nu ne face cu ochiul verdele cum e in cazul vostru.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    je suis tampit...
    mda... banuiam ca atacurile personale nu o sa intarzie sa apara. Eu vorbesc de mere iar unii de aici de portocale... doua chestii diferite da' ma rog daca atat va duce intelectul... Nu am nimic cu energia sau medias (sau in acest context cu nimeni) doresc doar sa punctez faptul ca nu este corect (normal ar zice unii mai civilazti din west) ca banii (profit sau nu) companiilor de stat sa fie sifonati catre cluburi private sau departamentale deoarece, in primul rand, nu este fair-play vizavi de celelalte cluburi si in al doilea rand (fiind in Romanica) este o metoda de sifonare a banilor publici! Indiferent ca se numeste club sportiv (baschet fotbal etc.) sau activitati culturale (ziua tineretului, finatare catre campanie electorala...) comapniile de stat nu ar trebui sa poata finanta sub nici un fel aceste activitati. Punct. Acuma ca voi sunteti gorjeni sau medieseni si va aflati in acesta situatie este normal sa va aparati interesele. Dar nu este corect. Parerea mea.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      scuze
      Imi cer scuze. M-am aprins. Nu te-am facut tampit,am afirmat ca scrii tampenii,ceea ce nu e chiar acelasi lucru,dar te-am jignit.Inca o data, imi cer scuze,dar sa stii ca nu ai dreptate. Nu discut despre "afacerile" care se fac cu banii publici,pentru ca nu ma intereseaza,eu activez in sectorul privat,dar consider ca este important ca sportul sa mearga inainte,indiferent de proovenienta banilor,dar nu in aceste conditii. Ce sa ne mai ascundem dupa degete, a fost furt pe fata iar Grigoras,Serban,Faur si observatorul Olaru ar merita sa fie suspendati pe viata. Altfel nu se va schimba nimic.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin:

      scuze acceptate :)
      nu trebuie sa iti ceri scuze... :) este un forum si oamenii se mai aprind un pic. Referitor la "este important ca sportul sa mearga inainte" 100% de acord. Referitor la "indiferent de provenienta banilor" 100% IMPOTRIVA ! Pai asta se discuta (se incearca) pe acest forum! NU ESTE INDIFERENT PROVENIENTA BANILOR !!! Nu scriu eu ca am gasit solutia... Fac doar ce fac 98% din forumisti: punctez o problema. (de fapt toti stim care este solutia, doar ca o liga 100% profesionista ar duce la un campionat minuscul si ca urmare lipsa spectacolului atat de mult dorit de catre noi toti). in legatura cu meciul: No coment ca nu l-am vazut. Doar ca o observatie de pe margine, arbitrii trebuie penalizati foarte dur si mai ales financiar!!! Intrebarea este daca exista grupul neutru de analiza care sa poata face acest lucru... weekend placut la toata lumea si GO TIGERS !

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      bineinteles
      Atunci cand am scris "indiferent de provenienta lor",m-am referit la banii publici sau privati obtinuti si cheltuiti pe cai legale. Evident ca nu consider normal ca sportul sa beneficieze de bani din afaceri ilegale,trafic de droguri,pariuri pe meciuri trucate,sau altele.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    bani publici
    Corect, nici eu nu sunt de acord cu folosirea banilor societăților de stat în echipe locale. Da, se poate sponsoriza o federație, o echipa națională, fără probleme. Dar eu , ca locuitor al unui oraș din România , nu sunt de acord ca banii rezultați din profitul unei companii de stat , profit care rezulta în urma vânzării unor produse în toată țara, sa fie folosiți într-un singur oraș. Corect, sunt și primarii care baga bani în baschet, dar sa nu uitam ca sunt bani care sunt destinați comunității locale . Dacă locuitorii acelui oraș prefera sa vadă un baschet de calitate în loc , sa zicem, sa meargă cu un autobuz mai modern , e treaba lor. Dar ideea e ca acei bani sunt destinați lor și vor fi cheltuiți , oricum, în orașul lor. Corect ar fi ca banii pe care companiile de stat îi baga în echipele locale sa fie dirijați către bugetul de stat și apoi direcționați către toate județele , iar respectivele județe sa îi redirecționeze către sport.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      de fapt...
      Exact asa se intampla. Teoretic companiile de stat sponsorizeaza,ca si orice alta companie,din cei 20% calculati din impozitul pe profit datorat,nu mai mult de 0.3% din cifra de afaceri.Fireste ca nu stiu ce profituri au aceste companii in realitate si daca se respecta aceste aspecte,dar asa ar trebui. Banii colectati sub forma de taxe,exceptand cele locale,de la orice companie,societate,unitate economica sau bugetara,merg catre bugetul de stat iar de acolo sunt redirectionati catre toate componentele statului,inclusiv consiliile locale sau judetene. Nu este vorba de vreo "decantare",caci nu mai suntem pe timpul Imperiului Otoman sa strangem birurile si sa le trimitem la "Stambul".

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      corect
      Ca bine le mai spui gabitzule.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      nu prea e așa
      Alin 67, nu prea e așa. Ca Transgazul sau Lignitul baga banii direct în echipele locale. După părerea mea, companiile de stat nu ar trebui sa apară ca sponsori la o echipa. De ce o companie de stat trebuie sa aibă profit cu care sa plătească cetățeni sârbi și americani? De ce acesti bani nu sunt investiți în ceva care sa reducă prețul produsului sau serviciului oferit populației? Sau de ce nu se reduce direct prețul ? Sau de ce acesti bani nu se regăsesc într-o majorare a salariilor angajaților acestor companii? Sau în creșterea nivelului de trai al acestora ( un spital, o dotare de top a unui spital , o școală de top pt copiii acestora)? Sau de ce nu se construiesc locuințe pt amărâții acestei tari, familii cu mulți copii care trăiesc în condiții groaznice ? Eu sunt cetățeni ai acestei tari, statul are o datorie fata de ei, nu fata de americani și sârbi

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • YMCA alin67:

      cheltuieli
      Dar de ce sa nu cheltuiasca primariile banii pentru scolile si spitalele de care vorbesti,mai ales ca acestea sunt chiar in subordinea lor si oricum au in bugete sume alocate in acest sens?Sa inteleg ca nu e in regula ca din banii CEO sa fie platiti jucatori americani si sarbi,dar e in regula sa se faca asta din banii Primariei Pitesti sau Sibiu? Miroase a ipocrizie pe aici. Dar hai s-o lasam balta,fiidca toata lumea le stie pe toate (inclusiv eu). Poate ar fi mai bine ca Energia sa se retraga din toate competitiile.

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    is happy
    Delfinul incepe sa fie fericit ca mesajul lui (la inceput mai greu inteles) ajunge pe platforma de discutii. Bravo domnilor!! Incepem sa atingem miezul "problemei". Cum poate o companie de stat sa directioneze bani catre un club sportiv care plateste (hai sa nu le zicem mercenari) niste straini sa produca un spectacol sportiv? Unde este corectitudinea actiunii? Nu intram in "amanunte" de genul spitale, gradinite sau salarii ca se uita managerii si conducatorii de club la noi ca la urs polar! "Cum adica sa dam banii acolo cand noi trebuie sa platim sportivii??" La rece si mie mi se pare ciudat dar mai in amanunt, cand vorbim de bani de la companii de stat (ca despre asta discutam!), atunci devine interesant directia banilor. Va rog sa observati ca aici nu se discuta de banii proveniti prin manageri iscusiti care reusesc aducerea de fonduri private, bilete sau reclama. Vorbim de banii echipelor finantate de comapnii de stat. Nu este corect si nu este fair-play.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • BC CSU Sibiu un ardelean:

      pt realgorj
      Cu tot respectul @realgorj, da-mi voie sa nu fiu deacord cu tine si sa-mi mentin parerea. Am o mica intrebare pt tine la care sper sa-mi raspunzi: CFR-isti (cu copii care fac sport) sunt in toata tara. Care echipa si din ce oras ar trebui sustinuta de CFR?

      cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    diferenta
    Cum cineva spunea mai sus banii provin de la bugetul statului. Acesti bani odata ajunsi la consilii (judetene,municipale, locale), devin banii acelei comunitati si pot fi folositi dupa cum acele comunitati decid: unii vor sa investeasca in autobuze moderne, altii in spitale, altii in cultura, altii in sport, altii in borduri, altii in festivaluri, si lista poate continua. Dintre cei care investesc in sport, la Constanta se investeste in echipa de handbal masculina (pt ca are performante si traditie), la Bacau sau Piatra Neamt se investeste in echipele de volei feminine (pt ca au traditie si performante), la Sibiu se investeste in echipa de baschet masculin (pt ca are traditie si ceva performante in trecut) si lista poate continua.Deci banii comunitatilot pot fi investiti acolo unde consiliile acestot comunitat decid, si este absolut in regula si OK. Cand vine vorba despre sicietatile de stat, acesti bani sunt ai statului si provin de la contributiile tuturor cetatenilor acelui stat, deci acesti bani nu ar trebui investiti in niste echipe locale, gen Energia sau Gaz Metan. De ce un cetatean din Focsani (ca exemplu) ar fi deacord ca banii statului sa fie investiti la Energia sau Gaz Metan si nu la echipa sa din Focsani? Nu este normal si corect ca echipele din Tg. Jiu si Medias sunt sustinute de aceste societati de stat. Aceste echipe primesc bani pe care alte echipe nu ii primesc, astfel isi permit sa achzitioneze jucatori mai buni, si in felul acesta concurenta nu mai este una loiala. Cat despre meciul in sine, noi toti sibienii trebuie sa recunoastem ca in acest meci arbitrii ne-au ajutat sa castigam. Asa este barbateste si sportiv, sa recunoastem.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @un ardelean
    Ai si nu ai dreptate. Eu sunt un simplu spectator, dar vreau sa-ti spun ca de cand avem echipa, s-a creat o adevarata emulatie in randul copiilor, pentru baschet. Pana acum nu a fost asa ceva, si rezultatele se vad la nivel de juniori. La aceste echipe sunt preponderent copiii minerilor si ai energeticienilor, ca asa este judetul asta structurat economic...Nu mi se pare nimic anormal. Si pot sa-ti dau si un exemplu din afara : CEZ Nymburg.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    @realgorj
    Parerea mea este ca nici la CEZ Nymburg nu este corect. E aceiasi situatie ca la voi sau la Medias.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    @realgorj
    Cu tot respectul @realgorj, da-mi voie sa nu fiu deacord cu tine si sa-mi mentin parerea. Am o intrebare pt tine la care sper sa-mi raspunzi: CFR-isti (cu copii care fac sport) sunt in toata tara. Care echipa si din ce oras ar trebui sa fie sustinuta de CFR?

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Energia01 :

    Sunt speriat !
    Spun ca sunt speriat pentru ca pe un forum de baschet sustinatorii acestui sport spectacol,voi cei care comentati aici,faceti "politica monetara"...M-a intreb cum priviti spectacolul baschetbalistic,doar in functie de finantatori si sponsori?Eu iubesc baschetul si vreau sa progreseze indiferent de finantatori.

    cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    • YMCA alin67:

      nu inteleg
      Am doua nedumeriri:
      1. De ce esti speriat,fiindca nu s-a batut nimeni,oamenii isi scriu parerile,nu dau cu parul?
      2. De fapt ce doresti,ca cei de la Energia sa "plece capul" si sa accepte toate umilintele ca sa te "bucuri" tu de spectacolul baschetbalistic?
      Sa inteleg ca tu esti suporterul numarul 1 al Energiei? Baietii au jucat extraordinar si au fost invinsi de fluierasi,iar tehnicul luat de antrenor a fost urmare a tuturor greselilor comise cu intentie. Daca tu esti atat de calm incat nimic nu te poate scoate din fire,sa fii sanatos si sa traiesti 150 de ani,altii nu sunt ca tine. De fapt,dintre cei ce iubesc cu adevarat spectacolul baschetbalistic,un spectacol plin de tensiune,putini isi pot pastra cumpatul in asemenea conditii.

      cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Energia01 :

    Suporter !
    Nu sunt eu nici primul , nici ultimul suporter . Nu cer Energiei sa"plece capul",dar nici sa se retraga din baschet pentru ca au fost fluierati partinitor in cateva partide.Eu vreau sa spun ca pe mine nu ma intereseaza de unde vin sponsorizarile,de la stat sau de la privat,de unde sunt sa fie cat mai multe si eu cred ca atunci va fi bine.

    cu 9 ani în urmă (12.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!