Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Srdjan Jovanovic: "Dacă nu aş avea o <echipă> nu aş mai fi aici"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.02.2013

foto: Sebastian Tătaru

Leii din Banat au trecut cu destule emoţii miercuri seara de BC Miercurea Ciuc, 89-71. Victoria s-a conturat însă abia în ultimele zece minute. Antrenorul Srdjan Jovanovic a vorbit despre succesul echipei sale. El şi-a felicitat jucătorii, dar spune că ar fi vrut să le acorde mai multe minute tinerilor din lot.

Nu vreau să fac un caz din acest meci pentru că la final am câştigat şi asta era ceea ce ne doream. Poate sunt puţin dezamăgit de faptul că nu am putut să dau mai multe şanse jucătorilor tineri. Nu vreau să vorbesc acum despre greşeli sau altceva. A fost un joc neobişnuit pe care toată lumea se aştepta să îl câştigăm după primul sfert. Dar până la urmă jucăm tot cinci contra cinci. Nu am reuşit să ne găsim ritmul bun de joc decât prin minutul 36 al jocului. E foarte important că am câştigat. Îi felicit pe jucători chiar dacă am jucat aşa. Au muncit mult, a fost un efort bun. Important e să credem în noi şi să arătăm că împotriva adversarilor puternici putem juca mult mai bine, aşa cum sper să se întâmple în viitor.

Întrebat de atmosfera din echipă şi de pregătirea ei, Jovanovic spune că spiritul din timpul meciului nu e acelaşi cu cel de la antrenamente.

Tehnic, băieţii joacă ceea ce pregătim la antrenamente, dar cu un alt spirit. Câteodată, în timpul săptămânii sunt convins că avem două echipe foarte puternice pentru că nu pot să spun cine va juca şi cine va fi în primul cinci. E un lucru bun, pozitiv. Poate de asta unii cred că toate meciurile trebuie să fie cu aceiaşi jucători. Dar eu vorbesc cu jucătorii şi toţi sunt dispuşi să se sacrifice pentru echipă. Pentru noi echipa e cea mai importantă şi aşa trebuie să fie mereu.

Srdjan Jovanovic crede că elevii săi duc lipsă de încrederea pe care ar aduce-o succesele din deplasare.

Înainte de acest meci am crezut că ne lipsesc victoriile în deplasare pentru că am pierdut ultimele patru meciuri afară şi asta după perioade bune de joc. Etapa trecută am jucat foarte bine, am condus cu 15 puncte şi apoi ne-am oprit pur şi simplu din joc. Dar fiecare meci e diferit şi nu vreau să critic acum pentru că nu avem timp. Mâine seară revenim la muncă să pregătim meciul cu Craiova. E cea mai mare surpriză din sezonul acesta şi una dintre cele mai bune echipe. Meciul de azi e gata. Ar trebui să jucăm mai bine şi putem să o facem.

Chestionat pe seama declaraţiilor lui Bogdan Popescu, antrenorul Srdjan Jovanovic e de părere că la BCT există o echipă şi nu nişte individualităţi.

Cred că avem o echipă şi vom arăta asta în fiecare zi, meci de meci. Cred în echipă şi dacă ar fi fost vorba doar de nişte individualităţi nu aş mai fi fost aici şi aş fi schimbat sportul în care lucrez.

BC Timişoara joacă etapa viitoare, duminică seara, de la ora 20:00, acasă cu SCM U Craiova.

Citeşte şi:

Bogdan Popescu: "E o bucurie falsă. Sunt dezamăgit, nu jucăm nimic!"

Bogdan Popescu: "E o bucurie falsă. Sunt dezamăgit, nu jucăm nimic!" - See more at: http://totalbaschet.ro/articol/Bogdan-Popescu-E-o-bucurie-fals%c4%83-Sunt-dezam%c4%83git-nu-juc%c4%83m-nimic-~19476#sthash.6fOuZLIv.dpuf
Bogdan Popescu: "E o bucurie falsă. Sunt dezamăgit, nu jucăm nimic!" - See more at: http://totalbaschet.ro/articol/Bogdan-Popescu-E-o-bucurie-fals%c4%83-Sunt-dezam%c4%83git-nu-juc%c4%83m-nimic-~19476#sthash.6fOuZLIv.dpuf
1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara cristian_ :

    Pope a descris mai bine situația
    Așa că să nu ne mai îmbătăm cu apă rece azi ne-am lăsat duși de ritmul impus de Ciuc, noroc că au obosit la final.

    De mult n-am mai văzut așa o echipă de jucători posomărîți, supărați și nervoși.

    cu 11 ani în urmă (28.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!