Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Stacey Nolan se desparte de ICIM Arad

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.04.2011

Campioana României la baschet feminin, ICIM Universitatea Vasile Goldiş Arad, îşi separă drumurile de antrenorul american Stacey Nolan, cel care a condus echipa spre câştigarea campionatului şi a cupei în sezonul competiţional 2010/11.

După ce în cursul zilelor trecute www.aradon.ro anunţa faptul că echipa Nova Vita Târgu-Mureş s-ar afla în discuţii cu tehnicianul american, zvonuri infirmate de conducerea clubului mureşean, acum managerul campioanei, Marcel Urban, a declarat următoarele pentru www.sportarad.ro:

"Trebuie să ne focalizăm concentrarea spre aducerea unui alt antrenor, asta pentru că din câte se pare Stacey are alte gânduri şi planuri de viitor şi foarte probabil nu va mai pregăti echipa noastră. Bineînţeles că ne gândim şi la lot, pentru că în curând vom începe operaţiunea de recontractare a câtorva jucătoare de bază din echipă. Abordăm, ca de fiecare dată, cu speranţe şi încredere sezonul viitor, cel mai important este să creionăm cât mai repede bugetul, după care să lucrăm în linişte pentru formarea unui nou lot competitiv."

Nolan a debutat în baschetul românesc alături de Sepsi Sfântu Gheorghe în sezonul competiţional 2008/09 al Diviziei A feminin. El a cucerit primele trofee în România alături de ICIM Arad, cupa şi campionatul, după succesul înregistrat în finala Ligii Europei Centrale. Toate aceste performanţe au fost realizate pe parcursul sezonului competiţional 2010/11.

Indiferent care va fi următoarea destinaţie a lui Nolan la nivel de club, următorul său obiectiv este turneul de recalificare pentru EuroBasket Women 2011. Recent numit în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale a României, antrenorul declarat drept cel mai bun tehnician străin din baschetul feminin autohton pe anul 2010 va avea misiunea de a încerca imposibilul şi anume calificarea la cel mai important eveniment baschetbalistic feminin al anului.

Tricolorele fac parte din cadrul Grupei B, care se va desfăşura în Italia, alături de formaţia gazdă, Serbia, Germania şi Belgia. Câştigătoarea grupei va avansa în finala turneului de recalificare, unde va întâlni în dublă manşă echipa care se va impune în Grupa A. Primul meci oficial al României sub bagheta lui Stacey Nolan este programat peste aproximativ o lună, mai precis pe 3 iunie anul curent.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!