Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Start în FINALA 2014! Un nou duel Arad - Târgoviște pentru titlu

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
28.04.2014

FINALA LNBF

Marți, ora 18:00

Miercuri, ora 19:00

LIVE: Digi Sport 3

Locul 1 sezonul regulat Fișa meciului Locul 3 sezonul regulat

Marile rivale din baschetul feminin românesc se ciocnesc din nou în finala campionatului, una care se anunţă şi de această dată pasionantă şi spectaculoasă. De două decenii, Aradul şi Târgoviştea dau ora exactă în Liga Naţională, cele două echipe împărţindu-şi titlurile ani de-a rândul.

Primele două jocuri ale penultimului act vor avea loc la Arad, grație parcursului aproape perfect al arădencelor din sezonul regulat. Dacă în sezonul regulat cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, diferenţa a făcut-o semifinala Cupei României, câştigată la limită de arădence, în Cetatea Chindiei. În play-off, Aradul nu a avut probleme cu Timişoara şi apoi cu Sepsi, în timp ce Târgoviştea a trecut în sferturi de Olimpia Braşov şi apoi a reusit sa acceadă în ultimul act al întrecerii interne dupa ce a realizat o mare surpriză împotriva ocupantei locului secund, CSU Alba Iulia. Practic, cele mai în formă echipe ale campionatului îşi dau întâlnire în marea finală, ca aproape de fiecare dată în ultimii 20 de ani.

Cheia finalei e fără îndoială în mâna americancelor: Rhoads, Cosby, Engelman, Coker, Broomfield şi Williams pe de o parte, respectiv Green, Givens, Poole, Smith şi Sanford pe de altă parte. Aradul se bazează foarte mult pe forma excelentă prin care trece Jence Rhoads. Americanca galben-albastrelor are o viziune excelentă a jocului, de mult ori făcând diferența prin decizile ei.. Pe lângă aceasta, a revenit la capacitate maximă şi pivotul Destiny Williams, jucătoarea cea mai eficientă a campioanei României în actualul sezon. De partea cealaltă, echipa din Târgovişte are de partea sa stabilitatea financiară, liniștea necesară pentru cucerirea unui nou titlu. Principala armă a dâmbovițencelor este fără doar și poate Chrissy Givens, americanca venită în această iarnă și care a ajutat echipa aproape de una singură să-și îndeplinească obiectivul impus și să-l și depășească, alături de extremele Ancuța Stoenescu si Porchia Green care s-au dovedit a fi un mare plus în angrenajul formației antrenate de Dan Fleșeriu.

În ultimii 9 ani, cele două mari rivale s-au întâlnit în 35 de rânduri, târgoviștencele conducând disputa cu 21 de victorii, față de doar 14 al echipei de pe Mureș. Acestea s-au mai întâlnit de 7 ori în finală, scorul fiind 4-3 pentru formația din Cetatea Chindiei. Se poate observa clar că, din 20 de campionate puse în joc, nu mai puţin de 19 au ajuns în vitrina uneia dintre formaţii. Excepţia vine de acum 17 ani, din 1997, când ACRO Bucureşti triumfa în campionatul intern. În urma acestui bilanţ, Târgovişte are avantaj fragil, conducând cu 10-9.

Finala Ligii Naționale de baschet feminin, ediția 2013-2014, se desfășoară după sistemul “cel mai bun din cinci jocuri”. Primele două jocuri vor avea loc la Sala Polivalentă din Arad, marți, 29 aprilie (ora 18:00), și miercuri, 30 aprilie (ora 19:00), ambele în direct la DIGI Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!