Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Surpriză în prima etapă a returului: Alexandria învinge Satu Mare

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
13.01.2013

csba

70 - 65

 15 - 17 ; 20 - 16; 15 - 18; 20 - 14

csmsm
  Statistica  

 

Unul din aspectele care fac jocul de baschet atât de spectaculos şi îndrăgit este şi elementul surpriză, acel "ingredient misterios" care permite unei echipe mai slab cotate să răstoarne calculele hârtiei şi să învingă echipa cotată "favorită". Puţină lume se aştepta ca o echipă ca CSM Satu Mare, care se înclinase doar de două ori în campionat la Târgovişte şi Sfântu Gheorghe să guste din cupa amară a înfrângerii şi la Alexandria. Totuşi în această seară fetele antrenate de Mădălin Piperea au reuşit să se autodepăşească şi să joace de la egal la egal timp de 35 de minute cu echipa condusă de Dan Fleșeriu, ba mai mult pe final de meci şi-au stăpânit mai bine emoţiile şi au reuşit să se desprindă decisiv şi să smulgă o nesperată dar meritată victorie.

Sătmărencele încep mai bine meciul, Anne Părău punând rapid 5 puncte pe tabelă, gazdele se întrec în greşeli şi ratări şi după nici 7 minute de joc Mădălin Piperea este nevoit să ceară timp de odihnă la scorul de 9 - 15. Elevele sale revin mai concentrate pe parchet şi reuşesc egalarea prin Chelsea Lyons, dar până la finalul sfertului Satu Mare mai punctează o dată prin Shanika Freeman.

Sfertul secund se desfăşoară sub semnul echilibrului, cu oaspetele aflându-se mai mereu la conducere la 2-3 puncte în timp ce amfitrioanele încearcă să revină pe tabelă. Lucrurile se schimbă cu două minute înainte de pauză mare când echipa din Alexandria reușește să obțină şi mai apoi să apere un avantaj de un coş la capătul primelor 20 de minute.

Sfertul 3 aparţine oaspetelor, datorită mai ales apetitului ofensiv al Shanikai Freeman care reuşeşte 9 din primele 11 puncte înscrise de echipa sa, din tabăra gazdelor Shanita Arnold încercând să-i ofere replica. Pe finalul sfertului Florentina Ardeleanu reuşeşte primul său coş pentru Satu Mare reuşind să-şi readucă echipă la conducere.

Ultimul sfert este echilibrat, cele două echipe alternând la conducere pentru primele 5 minute, dar Viorela Rus şi Ashley Arlen reuşesc să distanţeze gazdele la 6 puncte. Dan Fleșeriu cere imediat timp de odihnă şi încearcă să ordoneze jocul elevelor sale, dar acesta nu dă rezultate, şi după alte două minute îşi cheamă din nou fetele la bancă. Anca Șipoș reuşeşte două intercepţii decisive în timp ce oaspetele nu reuşesc decât să-şi trimită adversarele la linia de aruncări libere. Chiar dacă acestea nu sunt toate transformate avantajul luat este suficient pentru a asigura victoria echipei din Teleorman.

Remarcatele partidei au fost: Ashley Arlen (19 puncte, 10 recuperări), Chelsea Lyons (19 puncte, 4 intercepţii), Shanita Arnold (19 puncte, 4 pase decisive dar şi 7 mingi pierdute!!!) din tabăra gazdelor, respectiv Shankia Freeman (18 puncte, 11 recuperări, 2 capace), Annemarie Părău (10 puncte, 7 pase decisive, 6 mingi pierdute) şi Andreea Orosz (12 puncte, 3 intercepţii) de la oaspete.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!