Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Suspendări de 3 respectiv 4 luni dictate de Comisia de Disciplină

Suspendări de 3 respectiv 4 luni dictate de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet s-a intrunit in data de 26.08.2019, la ora 10:00, la sediul FRB avându-i în alcătuire pe membrii Nicolae Pîrșu (presedinte), Petre Brănișteanu și Doru Toma. Aceștia au decis suspendarea unui antrenor și a sașe sportivi. Vă prezentăm întregul comunicat de presă.

În cadrul adunării s-au analizat următoarele cazuri:

- cazurile sportivilor Nandor Kuti si Rolland Torok – neprezentare la data convocarii la echipa nationala de seniori

- cazul antrenorului Gabriel Clapon – a proferat injurii la adresa FRB in cadrul stagiului de antrenori de la Oradea
- cazurile sportivelor Teodora Armanu, Adelina Duta, Teodora Manea, Rita Bartok, Helga Csurulya, Irina Pirau si Maria Ferariu – neprezentare la data convocarii la echipa nationala feminina U20.

1. Cazurile sportivilor Nandor Kuti si Rolland Torok, care nu s-au prezentat la data convocarii la echipa nationala de seniori.

În cazul Rolland Torok, Comisia de Disciplină a analizat toate adresele și documentele depuse la dosar și decide, in conformitate cu art. 16.7 si 16.8 din RGOC, cu unanimitate de voturi, urmatoarele:
- suspendarea de 4 luni, incepand de la data inceperii sezonului competitional 2019-2020 (aplicabila doar in competitiile organizate de FRB).

În cazul Nandor Kuti, Comisia de Disciplina a analizat toate adresele și documentele depuse la dosar, inclusiv cele medicale (din partea sportivului si a U-BT Cluj-Napoca, rapoarte ale antrenorului Tudor Costescu si Departamentului Tehnic FRB, precum și documente medicale eliberate in 21.06.2019 si 29.07.2019, prin care se arată că sportivul are probleme medicale serioase), și decide cu majoritate de voturi (2 voturi pentru si 1 vot impotriva) urmatoarele:
- sportivul Nandor Kuti nu va fi sancționat deoarece a avut motive medicale pentru neprezentarea la data convocării la acțiunea echipei naționale de seniori.

2. Cazurile sportivelor Teodora Armanu, Adelina Duță, Teodora Manea, Rita Bartok, Helga Csurulya, Irina Pirău si Maria Ferariu, care nu s-au prezetat la data convocării la acțiunea echipei nationale feminine U20 a României.
Analizând situațiile și documentele de la dosar, Comisia de Disciplină decide cu unanimitate de voturi următoarele:
- sportivele Irina Pirau si Maria Ferariu, aflate cu burse in SUA, si care au motivat absenta de la actiunea echipei nationale prin faptul ca trebuie sa fie prezente la institutiile de invatamant din SUA, nu vor fi sanctionate.
- sportivele Teodora Armanu, Adelina Duta, Teodora Manea, Rita Bartok si Helga Csurulya – suspendare de 4 luni (de la data inceperii Campionatelor Nationale din sezonul 2019-2020 in care-si desfasoara activitatea ca sportive legitimate), conform art. 16.7 si 16.8 din RGOC.

3. Cazul antrenorului Gabriel Clapon, care a avut un comportament total inadecvat, proferand injurii la adresa FRB în cadrul Stagiului de Perfecționare a Antrenorilor de juniori, Oradea 2019.
In conformitate cu Art. 20(Art.20. Orice caz grav neprevăzut în prezentul Regulament Disciplinar poate fi analizat de Comisia de Disciplinâ iar decizia va fi supusa validării Biroului Federal din Regulamentul de Disciplina), Comisia de Disciplină propune:
- suspendare de 3 luni (de la data inceperii Campionatelor Nationale din sezonul 2019-2020)
- si o sanctiune pecuniara de 500 de euro

Aceasta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi si este inaintata spre validare in Consiliul Director al FRB.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!