Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Târgoviște aproape de surpriză la primul meci din play-off-ul Euroligii

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
19.02.2013

91-84

22-26, 24-20, 26-14, 19-24

Campioana României, CSM Târgoviște a fost aproape de o mare surpriză în această seară. Târgoviștencele au cedat la limită, scor 91-84, partida cu titrata echipă, Sparta&K M.R. Vidnoje, din primul meci al playoff-ului Euroligii feminine de baschet - ediția 2012/13.

Elevele prăgătite de Florin Nini au făcut o partidă foarte bună, ținând piept mult mai experimentatelor adversare pe care chiar le-au condus în câteva rânduri. Începutul de partidă a găsit-o pe  Târgoviște în mare formă, marcând nu mai puțin de 26 de puncte în primul sfert, uneia dintre cele mai bune echipe din Europa. Prmele 10 minute ale duelului s-au încheiat în avantaj pentru românce, scor 26-22. Până la pauză mare, dâmbovițencele nu au cedat inițiativa dar până la urmă, rusoaicele au reușit să revină în joc, chiar preluând conducerea. Miljkovic nu a fost de acord, iar coșul ei de 3 puncte venit în ultima secundă a făcut ca scorul la pauză să fie egal, 46-46.

Ieșite de la cabină, rusoaicele de la Sparta&K au părut hotărâte să încheie socotelile cu adversarele lor, câștigând destul de clar sfertul al treilea, scor 26-14. În ultima parte a partidei, CSM Târgoviște a dat ceva semne de revenire, dar în final nu au reușit să producă surpriza, cedând la 7 puncte diferență, scor 91-84.

Chiar dacă au fost înfrânte, târgoviștencele au arătat un baschet frumos și eficient, arătând că nu a ajuns din întâmplare în cele mai bune 15 echipe din Europa. Jocul din această seară, dă mari speranțe pentru partida cu numărul 2 dintre cele două echipe, de data aceasta având loc la Târgoviște, vineri, de la ora 18:00.

Becky Hammon a avut 23 puncte, 9 pase decisive, Candace Dupree a adăugat 20 puncte, 6 recupdrări, Evgenia Beliakova a adăugat 17 puncte, 4 recuperări, iar Seimone Augustus a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive pentru învingătoare.

De partea cealaltă, americanca Matee Ajavon a avut cea mai bună prestație din actualul sezon din Euroligă, cu 22 puncte acumulate și 4 pase decisive. Tricolora Gabriela Mărginean a adăugat 19 puncte, iar Maja Miljkovic a terminat cu 16 puncte pentru Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!