Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tensiune și dramatism în primul meci al finalei. Târgoviște câștigă la Arad și are 1-0

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
29.04.2014

FINALA LNBF

77-78

15-19, 17-25, 28-20, 17-14

  Statistica  

Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin a debutat cu un meci spectaculos, cu multă tensiune de partea ambelor echipe și cu un final dramatic. Primul meci al ultimul act s-a desfășurat la Arad între cele două mari rivale, ICIM, respectiv Târgoviște, ambele echipe fâcând o bună propagandă baschetului românesc. Vicecampioana României, CSM Târgoviște s-a impus în ultimele secunde cu scorul 78-77, la capătul unui meci în care a avut și 12 puncte avans.

Târgoviștencele au început excelent jocul, iar pe mâna duetului Givens-Smith, au reușit să-și adjudece primul sfert la patru lungimi distanță. Cheia primei părți pentru dâmbovițence a fost tactica aleasă foarte bună de Dan Fleșeriu, antrenorul vicecampioanei anihilând  jocul lui Jence Rhoads, conducătorul de joc al Aradului. Lucrurile au continuat la fel şi în următoarele 10 minute, atunci când târgoviştencele, cu o apărare agresivă, şi procentaje bune în atac au reuşit să se desprindă chiar la 42-28.. Tabela Sălii Polivalente a consemnat scorul 44-32 pentru oaspete la capătul primei reprize.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru elevele lui Jose Araujo care și-au revenit, și de la 43-58 minutul 25, au început o cursă de recuperare a difereţei, iar pe mâna americancelor Cosby şi Engelman au reuşit să revină până la 60-64 înaintea ultimului sfert. Următoarele 10 minute au fost nerecomandate cardiacilor, dâmbovițencele desprinzându-se la 69-60. Arădencele revin la 64-69. Cu două minute înainte de final scorul este 74-73 tot în favoarea echipei din Cetatea Chindiei. Târgvişte replică prin două libere transformate de Givens și scorul s-a dus la 76-73. Rhoads şi Cosby nu sunt de acord, şi pentru prima oară în acest meci arădencele conduc, 77-76, când mai erau 19 secunde de meci. Atacul oaspetelor se transformă în puncte după coșul înscris de Smith de sub panou (78-77), şi mai rămăseseră 3 secunde. Antrenorul gazdelor cere time-out, dar atacul este irosit, şi CSM Târgovişte se impune într-un meci ce ar putea fi decisiv în economia finalei LNBF.

Oaspetele se impun la final cu scorul 78-77, succes meritat având în vedere desfășurarea partidei, în care târgovișencele au condus pe întreaga durată a partidei, ba mai mult și la 12 puncte avans. Finalul a fost unul dramatic, dar gestionat bine de vicecampioana României care face 1-0 la general în ultimul act al Ligii Naționale de baschet feminin.

Destiny Williams a fost cea mai bună jucătoare pentru gazde cu un total de 24 puncte, 13 recuperări și 2 assisturi. Monica Engelman și Donica Cosby au reușit fiecare câte 15 puncte pentru Arad. De partea cealaltă, Jenna Smith a fost principala marcatoare cu 25 puncte și 6 recuperări. Ea a fost secondată de Chrissy Givens, autoare a 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Meciul 2 al finale va avea loc mâine, 30 aprilie, tot la Arad. Partida va începe de la ora 19:00, fiind transmisă în direct la DIGI Sport 3.

3 comentarii la aceasta stire:
  • FCC ICIM 2 Arad andreas :

    intrebari
    Ceva despre arbitraj? Ceva despre cei din conducerea echipei Targoviste care au stat pe banca echipei ?

    cu 10 ani în urmă (29.04.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Arbitraj
    Eu zic sa nu dam vina pe arbitraj.. Azi Targoviste a meritat sa castige, Aradul avand o aparare foarte slaba. Poate au fost unele momente in care fluierasii au luat decizii aiurea, dar nu au influentat decisiv soarta meciului.

    cu 10 ani în urmă (29.04.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Targoviste
    Legat de banca echipei din Targoviste: Sa-i fie rusine lui Iorgulescu care a incitat publicul aflat in spatele bancii de rezerve al oaspetelor. S-a procedat corect cand a fost trimis in tribune.

    cu 10 ani în urmă (29.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!