Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

TF U18 Feminin - CSȘ CSM Târgoviște și CS Olimpia București se vor duela în finala Campionatului Național

TF U18 Feminin - CSȘ CSM Târgoviște și CS Olimpia București se vor duela în finala Campionatului Național

CSȘ CSM Târgoviște și CS Olimpia București sunt finalistele ediției 2021-2022 a Campionatului Național U18 Feminin în urma victoriilor obținute în semifinalele de sâmbătă, 14 mai, împotriva echipelor CSȘ Nr. 4 Champions București și Dan Dacian București. Turneul Final are loc la Arena de Baschet din București.

CSȘ CSM Târgoviște s-a calificat prima în finală, trecând de CSȘ Nr. 4 Champions București într-o partidă în care formația bucureșteană n-a condus niciodată. Târgoviște avea 18-11 la finalul sfertului de debut și conducea la pauză cu 43-27, repriza secundă începând-o ulterior cu 5 puncte marcate în sfertul trei. Diferența a urcat la trei posesii în final, după ce era 48-45 la intrarea în decisiv, gruparea dâmbovițeană câștigând cu 62-53.

Ana Ivan a totalizat 19 puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive pentru învingătoare, Delora Pricop urmând-o tot cu double-double (18 puncte, 17 recuperări), iar Alexia Dobă a fost și ea în double figures, cu 15 puncte. Ioana Toma a fost cea mai bună marcatoare de la CSȘ 4 Champions București, cu 17 puncte la final.

Târgoviște a ajuns în finală după ce a terminat faza grupelor pe poziția secundă, adunând 3 victorii și un eșec în cadrul acestui Turneu Final.

Olimpia București a reușit să câștige fiecare sfert al întâlnirii cu Dan Dacian București, conducând cu 14-10 după parțialul inaugural și cu 22-16 la pauza confruntării. Ecartul a urcat cel mult la +13 spre finalul partidei, în cele din urmă Olimpia câștigând cu 49-37.

Mihaela Panait a încheiat cu 16 puncte și 10 recuperări din tabăra învingătoarelor, iar Brigitta Ganea a avut 10 puncte și 8 recuperări pentru Dan Dacian București.

Asemenea lui CSȘ CSM Târgoviște, și CS Olimpia București a bifat 3 victorii și o înfrângere la Turneul Final, clasându-se pe locul secund în Grupa 1A în prima parte a întrecerii.

Sezonul 2021-2022 o să ajungă la final duminică, 15 mai, când au loc jocurile pentru medalii după următorul program: CSȘ Nr. 4 Champions București – Dan Dacian București (ora 13.00, finala mică) și CSȘ CSM Târgoviște – CS Olimpia București (ora 15.00, finala mare). Ambele partide vor fi în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!