Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tierra Henderson, cea mai bună marcatoare a Universității Cluj în seria de play-off cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.04.2019

Universitatea Cluj a pierdut cu 0-3 seria din primul tur de play-off cu vicecampioana CSM Satu Mare, cu diferențe între 14 și 21 de puncte la cele trei meciuri. Tierra Henderson a înscris în total cele mai multe puncte pentru alb-negre în duelul cu sătmărencele, terminând în toate cele trei meciuri în double-digits. Mihaela Maxim a reușit cele mai multe puncte într-un meci de la clujence, fiind principalul pericol de la mare distanță.

Tierra Henderson a înscris câte 17 puncte în cele două partide de pe terenul favoritelor. Americanca a jucat 38:23 minute în primul meci de la Satu Mare, cu 17 puncte (5/10 din semicerc, 0/3 de la distanță și 7/7 de la libere), 9 recuperări (1 ofensivă/8 defensive), 5 pase decisive, 3 mingi pierdute și 2 intercepții, cu +22 indice al eficienței. În meciul doi a petrecut în teren 38:54 minute și a înscris cele 17 puncte după 5/12 de la semidistanță, 0/3 de afară și 7/9 la libere. A mai avut 6 recuperări (1/5), 4 assist-uri, 2 turnovers și 3 intercepții, cu +16 eficiență.

Aceasta a fost cea mai bună marcatoare a clujencelor și în meciul de acasă, cu 15 puncte înscrise în 35:27 minute. A încheiat cu 4/19 la șuturile de două puncte, 0/3 de după semicerc și 7/8 la linia de fault. A mai avut 9 recuperări (5/4), 2 assist-uri, o minge pierdută și o intercepție, cu +7 eficiență. Henderson s-a alăturat formației clujene în luna februarie și a evoluat în 8 partide din LNBF. Are medii de 15,9 puncte, 7,9 recuperări, 3,6 pase decisive, 3,1 mingi pierdute și 3 intercepții în 38:27 minute, cu 14,1 eficiență.

Mihaela Maxim a fost cea mai bună aruncătoare de la distanță a Universității în cele trei meciuri cu sătmărencele. Fundașul a reușit cea mai bună prestație a sa de la revenirea la alb-negre în meciul care a deschis seria de play-off. Atunci Maxim a fost de neoprit de după semicerc, cu 6 triple reușite din 8 încercări. Aceasta a fost coșghetera clujencelor și a doua marcatoare din acel joc cu 22 de puncte în 32:11 minute. A înscris de 2 ori din 3 din interiorul semicercului. A mai avut 3 recuperări, 4 pase decisive și 4 mingi pierdute în 32:11 minute, cu +22 eficiență.

În următoarele două partide a înscris doar de la distanță, două triple în meciul doi și trei în ultimul. Maxim a reușit 11 din cele 17 triple reușite de clujence în cele trei partide cu CSM Satu Mare din primul tur de play-off. Fundașul a început sezonul la CSM Târgu Mureș, cu care a jucat 17 meciuri în a doua grupă valorică. S-a alăturat clujencelor în luna februarie și a jucat 7 partide la alb-negre, cu medii de 9,3 puncte, 1,1 recuperări, 1,7 pase decisive și 1,7 mingi pierdute în 26:12 minute, cu 6,7 eficiență.

Aleksandra Begenisic a fost în double-digits la clujence în meciurile doi și trei, cu 10 puncte și 7 recuperări (+3 eficiență în 26:17 minute), respectiv 12 puncte și 3 recuperări în 35:34 minute (+9 eficiență). Căpitanul alb-negrelor, Irina Părău, a fost printre cele mai importante recuperatoare ale echipei în aceste confruntări, terminând în double-digits meciul doi, cu 10 puncte în 30:16 minute, plus 5 recuperări (+9 eficiență).

Pentru formația pregătită de Carmin Popa urmează duelurile pentru locurile 5-8. În turul următor alb-negrele vor întâlni învinsa dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța. În meciurile pentru clasament se joacă după sistemul 2 din 3 partide. Acestea vor începe în 22 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!