Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Timișoara învinge Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.02.2013

63-56

14-6 Statistică 18-2

BC Timișoara a învins pe CSM Oradea, scor 63-56, în primul meci al etapei a 20-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 20-21, 14-19, 12-11 și 17-5.

Timișoara a început în formula Jovanovic, Tuljkovic, Archie, Sarovic, Johnson, iar Oradea cu Franklin, Dillon, Maric, Pesic și Topcov.

Oaspeții au prima posesie, iar Topcov punctează. Replica vine tot de pe pivot, Johnson marcând cu panoul. Jovanovic aduce primul avantaj pentru formația gazdă. Orădenii pierd posesia mingii prin Topcov și Dillon, primul având și o ratare. Timișoara nu se poate desprinde, Tuljkovic și Archie fiind impreciși. Jovanovic înscrie primul coș de trei puncte al partidei. Pesic răspunde cu o aruncare de la semidistanță, iar Pesic finalizează pe pătrundere. Replica vine de la Archie, jucător care înscrie din zero grade. Oaspeții preiau conducerea prin Daniel Dillon, scor 10-9, dar Sarovic oferă replica. Cele două protagoniste se succed la conducere. În minutul 6, Popescu intră în locul lui Sarovic. Gazdele sunt penalizate cu abatere de trei secunde, iar Gallimore intră la Tuljkovic, lucru ce aduce schimbări de împerechere în apărarea oaspeților. Dillon pătrunde și finalizează de sus. Jovanovic înscrie încă o dată de la distanță. Pesic transformă de la distanță pentru un avantaj de cinci lungimi pentru Oradea. Gallimore transformă de la distanță, dar Franklin îl găsește pe Topcov. Secvența inaugurală se încheie cu tripla lui Archie, scor 21-20 în favoarea lui CSM Oradea.

Timișoara începe actul al doilea cu Popescu și Sarovic la interior, iar Oradea cu Stefanovic pe parchet în locul lui Dillon. Popescu irosește două acțiuni, iar Topcov finalizează pe contraatac. Pesic ratează la rândul său de sub coș, dar Topcov se apără excelent. Pivotul orădenilor este înlocuit cu Țibîrnă după ce sârbul a încasat o lovitură în față. La gazde revine Tuljkovic. Maric îl găsește perfect pe Țibîrnă, care finalizează în forță. Franklin își depășește adversarul cu o piruetă și duce scorul la 27-20 în minutul 13, moment în care Srdjan Jovanovic a cerut timp de odihnă. Același Țibîrnă punctează de pe pivot și provoacă greșeala în jocul lui Bogdan Popescu. Franklin este schimbat cu Lupusavei spre jumătatea secvenței a doua. Gazdele încearcă să ajusteze, însă nu reușesc să pună puncte pe tabela de marcaj, iar Oradea se desprinde la 10 puncte. Sarovic sparge gheața în al 6-lea minute al acestei perioade de joc, pentru a echilibra situația la 23-30. Defensiva echipei oaspete creează mari dificultăți formației bănățene, iar Maric punctează pe ranziție, prin Maric și Dillon, scorul devenind 35-23 în minutul 17, când amfitrionii au solicitat al doilea timp de odihnă. După reluare Maric transformă de la mare distanță și diferența continuă să crească în condițiile în care oaspeții au comis al doilea fault de echipă în minutul 8 al secvenței. Jovanovic ăl fentează pe Frankln și transformă de la distanță. Gallimore marchează din zero grade și strânge scorul. Maric este ancționat cu greșeală antisportivă și Jovanovic strânge la 31-40. Achim cere timp de odihnă în condițiile în care finalul reprizei a complicat lucrurile pentru echipa sa. Oradea se apără zonă, dar Tuljkovic înscrie pentru trei puncte, iar Achim cere al doilea său timp de odihnă cu 14 secunde înaintea încheierii reprizei. Frranklin ratează ultima aruncare a reprizei, una pe care Timișoara a încheiat-o cu Milencovici pe parchet. Rezultat la pauză: 40-34 pentru CSM Oradea.

Timișoara începe repriza a doua cu Archie pe poziția 4. Jovanovic înscrie primul coș al reprizei după ce orădenii au pierdut posesia mingii de două ori. Archie transformă liberele și strânge diferența la două puncte. Pesic înscrie primul coș al oaspeților în această perioadă de joc, fiind faultat pe finalizare. El ratează libera, iar Tuljkovic înscrie după ce a recuperat ofensiv. Topcov ratează incredibil din serviciul aceluiași Pesic, fiind schimbat cu Țibîrnă. Bogdan este servit perfect de Maric pentru două puncte ușoare. Urmează ratări la ambele panouri. Dillon transformă pentru trei puncte după o schemă de repunere extrem de bine executată. Oradea punctează în tranziție, prin Pesic. Archie își recuperează ratarea și strânge la șase lungimi. Delvon Johnson înscrie de sub coș, după ratarea lui Dillon. Archie se apără excelent la Pesic și acest lucru aduce posesia echipei din Timișoara. Surprinzător Jovanovic ratează două libere, însă orădenii își strică procentajul la aruncările de două puncte în pofida faptului că duc mingea în situații favorabile de a marca. Țibîrnă împarte două libere. Dillon marchează după o acțiune individuală. În replică, Archie finalizează și este trimis la linia de pedeapsă de intervenția lui Maric. Americanul ratează la rândul său libera, iar sfertul se sfârșește cu scorul de 51-46 pentru oaspeți, după intervenția lui Dillon la Gallimore.

CSM-ul începe sfertul decisiv cu Lupusavei și Stefanovic pe parchet, iar Timișoara cu Popescu. Țibîrnă înscrie în forță după mai multe ratări. Timișoara are probleme în ofensivă, acestea fiind cauzate de sistemul defensiv colectiv al orădenilor. Srdjan Jovanovic obsearvă acest lucru și cere timp de odihnă la jumătatea celui de-al doilea minute din acest sfert. Archie înscrie pentru trei puncte de pe extrema stângă, iar apoi izbutește același lucru de pe cea dreaptă în tranziție ofensivă. Achim cere timp de odihnă la scorul de 53-52 în favoarea echipei pe care o conduce. Publicul se ridică în picioare și creează o atmosferă excelentă, iar Dillon marchează cu o aruncare din zero grade. Gallimore își depășește adversarul pentru două puncte. Jovanovic ratează șansa egalării la jumătatea secvenței decisive. Delvon Johnson comite fault ofensiv, după ratarea lui Franklin. Maric pierde minge din dribling și Jovanovic egalează pe contraatac. Dominique Archie interceptează mingea și finalizează cu un slam dunk de senzație pentru 58-56 în favoarea echipei sale în minutul 37 al partidei. Achim solicită timp de odihnă. Popescu pune presiune pe Țibîrnă și acesta scapă mingea în afara terenului. Delvon Johnson înscrie de două ori și gazdele se desprind la șase puncte. Orădenii se pierd și scapă jocul de sub control definitiv cu două minute înainte de final. Meciul se sfârșește fără ca orădenii să mai înscrie, scor 63-56.

27 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    din nou Pesici!!!!
    as fii f.f.f.f curios sa vad cifrele lui Pesici in acest meci. Mingi pierdute...procentaje la aruncari atat la 2 cat si la 3 pct...sunt convins ca sunt mizerabile!!!! Si totusi Achim il forteaza la infinit...Pana cand?!

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @sarovic
    daca sarovic juca mai putine minute, timisoara castiga mai clar. si-a cam batut joc de aparare in prima jumatate.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • observator :

    Felicitari tuturor
    Un joc cu puncte putine,fara spectacol zic,cu victoria celor care au jucat ca o echipa adica Timisoara.Excesul de zel a lui Maric,a adus victoria banatenilor.Parerea mea este ca Achim la scapat de sub control pe acest Maric(Mandic acum 2-3 ani era mielusel in fata antrenorului fata de susnumitul-)si daca nu va lua masuri va mai pirde si alte meciuri ca si anul trecut de altfel.NU este un capat de tara ca au pierdut un meci,problema este ca azi nu au jucat mai nimic au ratat din toate pozitiile,cat despre indicatiile date de Achim ,ce sa vorbim,nimeni nu avea urechi de auzit.Succes pe mai departe CSM Oradea,si joc colectiv sa practicati.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • observator :

    Pesic si Maric
    Uita-te pe statistici sa vezi acolo procentaje la 3 pct 1din 8,mingi pierdute si fite cat cuprinde,nici Pesic nu a stralucit,nici WILL astazi dar parca Maric a luat-o razna,din toate punctele de vedere.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    Good morning..
    .In sfarsit s-a trezit si Archie!Bravo TM !!!

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • c-ta :

    fotbal
    ce-au facut pesic si maric la inceputul sf.4.....dupa 2-3 atacuri stricate ,il gaseau.....pe ...stefanovic liber ca sa rateze.....tripleta si-a atins scopul......tine minte sere ca vermesean va uita sa-ti intoarca serviciul de azi...

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • weslei :

    mut
    de cuvinte dar istoria ne spune ca sarbii sunt un popor unit, Uitativa la sf 2 si 3 care din pct meu de vedre e de colectie pt oradea si in sf 4 intra vorba moldoveanului falanga sarba si meciul e facut praf .dle achim oare aceasta pecingine =pesici cand ne scapi de ea multumim si succes in continuare

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    @ c-ta
    crezi ca si in baschet functioneaza ´Cooperativa´ ?! Interesant..

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Topchov
    L-ati uitat pe Topchov care a ratat 4 mingi, singur/singurel de sub inel. Greoi, fara detenta a fost ZERO in aparare in fata unor jucatori mobili. In atac, nu vine la blocaj sus ca nu poate alerga...
    Pana in minutul 25 ma minunam de jocul frumos, colectiv al oradenilor si de disciplina in joc a lui Pesic apoi a incepu circul . 16 puncte in 20 de min? Lupusavei nu a reusit sa arunce in 7 min ? Unde sunt blocajele si schemele ? Tibarna in forma buna, nu mai primeste la interior nici o pasa ca a dat prea multe puncte...E adevarat ca a gresit acea minge la final dar are numai 21 de ani.
    Bogdane, cand esti liber la perimetru ARUNCA !!!!! La cat iti rupi oasele in teren ai voie, chiar daca d-nul Achim ti-a interzis. Nu o poti face mai prost ca Maric, Pesic sau Stefanovic .

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • weslei :

    meditatie
    semifinala cupei pierduta cu timi meciul din tur piedut dupa ce oradea conducea cu 15 pct si in sfarsit acest meci Total dezamagit

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • weslei :

    cuminte
    moldovene ca vine dna lupusavei si ne face praf ca suntem anti oradea .

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara savagedanyro :

    Archie
    Una din cheile jocului este duelul dintre Archie si Pesic. Urmariti va rog duelurile dintre BC Timisoara si Oradea si veti vedea ca de fiecare data cand joaca impotriva lui Archie, Pesic este mai mult dect mediocru. BRAVO DOMINIQUE !!!!

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    un moldovean
    Ai dreptate Bogdan daca joaca bine nu primeste pase,daca pierde o minge este scos.Te-ai prins doar "tripleta de carton" are voie sa piarda oricate,nu se pune,ca de doar sunt in primu 5 la Oradea pe viata.Cat despre Lupusavei a jucat 8 minute in 3 secvente.,fara nici un blocaj,fara nicio schema,fara a primi vreo pasa.Deci in concluzie cred ca nu se mai fac scheme de multa vreme pentru Silviu,deoarece sunt in echipa aruncatori de la 3 puncte mult mai valorosi.Parerea mea este ca s-a pierdut un meci,nu este o tragedie,problema este insa ca nu s-a jucat in echipa,sarbii nu dau 2 bani pe indicatiile lui Achim,cel putin asa s-a vazut la televizor,americanii vor si ei sa-si dea punctele pentru ziar cand pot.si uite asa coboram cu piciorele pe pamant din infumurarea noastra.Sper ca Sere, Florin Birta si cei din conducerea clubului vor lua atitudine,cine joaca baschet(joc colectiv inseamna explicatia este pentru sarbii echipei) sa fie in teren,indiferent de numele sau,cine vrea sa fie vedeta le recomand sa devina manechin ca frumosi si inalti sunt.Bafta pe mai departe CSM aveti niste suporteri minunati,poate va straduiti sa nu-i dezamagiti.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    Archie MAGNIFICUL
    Pesic statistica:32 min.joc,7 rec,4 pase,2 mingi pierd.7 pct.8 la eff.Archie 35 min joc,19 pct,22 eff,12 rec,o mingi pierdute

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    Zlatko Ivanovici
    Nu se lasa mai prejos ii administreaza si el o corectie liderului nr.2 de la oradeni caci primul este pesic(halal lideri,oricine sta in teren 35-40 min poate marca puncte la fel ca ei si chiar mai mult,ASTA o sugestie sfat pentru Achim,poate are curajul sa schimbe ceva )ZLATKO.39 min joc,18 pct,4 rec.4 pd.eff 13,Maric 35 min joc,7 rec,4 pd,7 pct,8 eff.UN pont pt cei 2 lideri oradeni Timisoara nu este,Dinamo,Constanta,Mciuc etc etc,este echipa care a fost criticata ca nu joaca colectiv s-a corectat si ati inceput voi cu marile talente ce le detineti.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    completare
    am omis sa scriu fabuloasa realizare a celui mai mare jucator,capitan,si aruncator de la mare distanta nemania maric 1 din 8 la 3 pct.MINUNAT ce pot sa zic,

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • renegade :

    Renegade
    Oradea a pierdut un meci nu si razboiul! Nu e deloc intamplator ca sunt totusi echipa momentului si conduc in clasament! Au avut un final mai nefericit la Timisoara dar nu e nicio tragedie! Se intampla si la Case Mari! Ne place sau NU Oradea e Fruncea! In pofida tuturor cometariilor contra oradenii joaca un baschet spectaculos si inteligent. Achim a reusit sa formeze o echipa redutabila si multora nu le vine sa creada ca Oradea, este unde este! De aici si frustrarile evidente ale celor care nu vor sa admita EVIDENTA!

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Locul Vl !
    Daca CSM juca cu Lazar, Pasca si Hora , pe langa Bogdan si Silviu cred ca nu pierdeau. De fapt ce mare branza ca sunt pe primul loc. Oricum dupa disputarea play-off-ului cam pe locul 6 o sa fie oradea daca Achim nu-si schimba optica . Pacat !
    Atatia suporteri dezamagiti. Poate nici nu va pasa .

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • realHQ :

    ...
    Fara sarbi, in campionat Oradea ar fi clar peste Dinamo si cam la mustata cu Ciucul.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Iar s-o umflat cimisorenii in pene, dar le trece usor ca in anu asta nu pupa ei finale. Cu ce jucatori a facut Achim echipa de primul loc este incredibil ca oradenii mai au comentarii dupa 3 meciuri pierdute in atata vreme...ii ceva incredibil. Pai atunci Bavcevic ar trebui belit in intregime. Timisoara pt mine o echipa f simpatica pe vremea lui Dragan si extrem de antipatica acum, cu niste jucatori cu manifestari isterice fara a fi macar bazate pe valoare...Popescu si Johnson nu sunt Burlacu sa se justifice cat de cat

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Oradea
    Nu inteleg ce e cu atata frustare in declaratii privind evolutia CSM-ului !!! E usor sa comentezi despre munca unora fara sa privesti in ansablu ! Tre sa recunoastem...ceea ce se intampla la Oradea este peste asteptarile celui mai optimist suporter oradean. Care dintre noi, oradenii, ne-am fi gandit la inceputul campionatul ca vom ajunge asa sus unde suntem acum? S-a pierdut un meci...nu un campionat...jucatorii sunt si ei oameni nu roboti!
    Hai sa strangem randurile deoarece ne asteapta un meci greu cu Ploiestiul iar baietii au nevoie de incurajarile si sprijinul nostru!!!

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • ForzaOradea :

    Fair Play ?????
    Felicitari pt. BC pentru mentalitatea de pe teren! Chiar, 2-3 jucatori de la CSM au jucat sub asteptari!
    Dar eu va rog frumos, sa-mi explica cineva faza de pe finalul meciului, la care defapt si sa decis meciul!
    Un fluier de pe tribune, la care sa oprit toate lumea inclusiv echipa Timisoreana, mai putin jucatorul care din "reflex" (se intampla de multe ori la fiecare meci) a bagat mingea in cos...
    Eu personal am vazut meciul la televizor (nu am avut timpul necesar sa fac deplasarea in ziua de vineri la Timisoara...), sa vazut foarte clar ca domnul comisar (sper ca nu gresesc la denumire) fara nici-un interes a validat cosul, dupa care Archie a punctat de 2 ori de la distanta si a decis meciul!
    Personal eu cred ca acel cos care a venit dupa un gest rautacios a unui suporter echipei gazde a deconcentrat echipa CSM-ului si defapt a decis meciul!
    Nu cunosc regulamentul detaliat, poate ca nu este nici-o regula ce sa intampla in astfel de cazuri, poate ca cosul a fost validat conform regulamentului...dar este pacat ca in 2013 se poate intampla astfel de gesturi lipsite de Fair Play!
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nici sa generalizez, respect echipa Timisoarei si suporterii acestuia, dar urez un sincer "sa-ti fie rusine" caruia a fluierat in momentul respectiv!

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • realHQ :

    hmmm
    Pai fluierul ala rautacios n-a fost destinat sa opreasca Timisoara pentru ca ei erau echipa in atac, de fapt tocmai erau pe faza de cos ?

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Frustrare fara noima
    Dragi oradeni aveti o galerie frumoasa, civilizata dar v-ati invatat cu victoriile fara numar si nu mai vedeti realitatea. Aveti un super antrenor care a facut o echipa excelenta din niste jucatori de nivel mediu si la a doua infrangere in campionat dupa 20 de etape sariti la gatul antrenorului si al jucatorilor. Stati linistiti sunt echipe cu un lot de zece ori mai bun decat al vostru si sunt pe locul 8. Ieri ati ratat din toate pozitiile dar Oradea joaca frumos, se vad schemele cu ochiul liber fara sa fi expert in baschet dar ieri a intalnit o echipa cu cutitul la os. Eu ca timisorean felicit in primul rand Timisoara dar felicit si Oradea si pe Pesici care v-a dus in spate atatea etape si acum sariti la gatul lui.Putina decenta, mai putina frustrare.

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mi :

    corect@gabi30us
    ai dreptate si daca ai observat cel care il critica pe Milos Pesic o face indiferent ca joaca foarte bine sau a prins o zi proasta, in concluzie nu cred ca trebuie sa il luam prea mult in seama. Sunt convins insa ca la urmatorul meci atat echipa( care va face un meci mare ! aici anticipez...) cat si suporterii( care vor umple sala pana la refuz!aici sunt ferm convins...)vor demonstra ca merita chiar si primul loc in LNBM.Hai Oradea !!!

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • profyy :

    sfertul 4
    Meciu nu l-a castigat Timisoara ci l-a pierdut oradea. Mai exact in sfertul 4 cand au macat doar 5 puncte. Priviti scorurile pe sferturi, celelalte 3 castigate sau pierdute la 1 punct de Oradea. Si nici macar nu e meritul Timisoarei ca a castigat meciul datorita unui 17-5 in sfertul 4. Au jucat slabut pt o echipa cu pretentii la play-off, dar au avut sansa ca Oradea s-a batut singuri. Cu 5 puncte intr-un sfert nici macar Dinamo nu ne onoreaza. Parea incredibil dar nu mai intra nimic, se rata din orice pozitie.

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde
  • roger :

    @gabi30us
    Draga Gabi, iti multumim pt aprecieri, dar sa stii ca cei care il contesta pe Pesic, Maric sau Achim nu sunt fani ai echipei. Sunt fosti jucatori, parinti de fosti jucatori,etc frustati si demoralizati de atata succes cat a avut echipa pana acum.Sunt cei care au un dinte impotriva lui Achim (si implicit impotriva jucatorilor) si indiferent cate cupe sau campionate ar lua, ei tot ar sta cu barda pregatita.

    cu 11 ani în urmă (02.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!