Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Timișoara triumfă în restanța cu Ploiești. Revanşa "piticului"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.01.2013

BC Timișoara a învins pe CSU Ploiești, scor 103-91, în ultimul meci al primei jumătăți din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Meciul a avut nevoie de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei!

Derby-ul rundei şi-a respectat renumele şi a oferit un adevărat duel baschetbalistic. Spectacolul a fost asigurat de atmosfera din tribune şi de suspansul din finalul meciului. Condusă aproape 38 de minute, Timişoara a reuşit să revină pe final şi să trimită jocul în prelungiri, graţie a două libere marcate de Zlatko Jovanovic, la 85-87.

După 5 minute suplimentare, alb-violeţii şi-au luat partea "leului" şi s-au impus la 12 puncte, o diferenţă la care nimeni nu spera. Asesoft a marcat doar 4 puncte în prelungiri şi nu a mai găsit cheia spre coşul gazdelor. Zlatko Jovanovic a fost din nou în centrul atenţiei. A transformat şaşe aruncări libere şi a marcat şi de la distanţă pentru a asigura victoria echipei sale.

BC Timişoara a condus Ploieştiul doar cu 1-0. Trupa lui Dado Arnautovic a trecut repede la conducere. Timmermanis a fost imperial în primul sfert la şuturile de la distanţă, marcând 3 din 3. Timişoara nu i-a găsit antidot, nici lui şi nici duo-ului Burlacu-Tica, jucători care s-au descotorosit mereu de Johnson. Primul sfert a fost la discreţia campioanei, care se distanţase la un moment dat, dar forcing-ul timişorenilor a făcut ca după 10 minute scorul să arate 23-28.

Actul secund a fost la fel de disputat, dar Ploieştiul l-a pierdut pe Timmermaris după 3 greşeli personale în primele 7 minute. La fel s-a întâmplat şi cu Delvon Johnson de la gazde. Antrenorul Srdjan Jovanovic a încercat ba cu Sarovic, ba cu Popescu, dar niciunul nu a reuşit să stopeze acţiunile sub panoul ale lui Burlacu şi Stănescu. Asesoft a dominat clar la recuperări, atâtîn atac, cât şi în defensivă, iar până la pauză Gallimore, Archie şi Johnson nu reuşiseră nicio recuperare! Cu toate că a avut şi 12 puncte avans, CSU Ploieşti a intrat la pauză cu doar 2 lungimi în faţă. Timişoara a recuperat din nou şi a dus scorul la 44-46.

Au urmat alte zece minute aprige. Mai multe decizii ciudate ale arbitrilor, câteva recuperări ale gazdelor sau pase greşite la ploieşteni şi tribuna s-a animat. Leii din Banat aveau din nou de recuperat 9 puncte pe tabelă, iar Archie şi Jovanovic au continuat să marcheze. Ultimului au început să-i intre "triţele", ajutat şi de Gallimore. Un run de 7-1 pentru gazde pe final de sfert şi era 66-69.

Ultimele zece minute s-au disputat cu publicul în picioare. Sarovic şi Johnson au marcat primii şi au adus Timişoara în atac, spre deliciul publicului. Bănăţenii s-au apărat mai bine şi pe fondul unor erori comise de ploieşteni au controlat jocul. S-a făcut 78-75 pentru gazde, apoi 79-82, scor la care Jovanovic a punctat de la distanţă. Cu 6.5 secunde înainte de final s-a acordat fault la Burlacu pe o pătrundere a aceluiaşi Jovanovic şi românul a fost eliminat. Două libere pentru BCT, la 85-87, transformate de bosniac. Arnautovic a cerut time-out, iar la repunere mingea a ajuns la noua achiziţie a prahovenilor, Miletic, însă acesta a fost blocat de Gallimore şi Derasimovic şi s-a terminat 87-87.

Au urmat 5 minute de prelungire în care nu s-a marcat vreme de 2 minute. Timişorenii au spart însă gheaţa, iar pentru Ploieşti, care l-a pierdut şi pe Nyakundi a fost un adevărat clavar. Doar 4 puncte marcate în toată repriza de prelungiri, în timp ce BCT puncta prin neobositul Jovanovic. Mai mult, Archie a reuşit şi el o aruncare de 3 puncte şi lucrurile s-au clarificat. Timişoara învinge cu 103-91, după 45 de minute şi ia o mică revanşă în faţa echipei care a învins-o cu 4-0 în finala sezonului trecut.

Zlatko Jovanovic a bifat 26 puncte, 8 pase decisive, Dominique Archie a adăugat 20 puncte, 6 recuperări, Robert Sarovic a avut 15 puncte, Marko Derasimovic a terminat cu 13 puncte iar Garry Gallimore a terminat cu 12 puncte pentru Timișoara.

Cătălin Burlacu a avut 17 puncte, 8 recuperări, Aleksandar Vlahovic a terminat cu 16 puncte, Ivars Timmermanis a adăugat 15 puncte, Predrag Miletic a adăugat 11 puncte, iar Virgil Stănescu a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări pentru Asesoft.

În urma acestui rezultat, BC Timișoara are 12-3 și ocupă locul 2, iar CSU Ploiești este la 11-4 și ocupă locul al 4-lea.

Statistica meciului!

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    Bravo
    Bravo,bravo,bravo!!!!

    cu 11 ani în urmă (07.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!