Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Top 100 Europa, feminin: Patru echipe de club din România punctează în această ierarhie

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
29.06.2011

Într-un clasament întocmit de site-ul de specialitate eurobasket.com, România are patru echipe în ierarhia primelor 100 de cluburi de pe Bătrânul Continent, la feminin. Formaţiile BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad, CSM Satu Mare, Rapid Bucureşti şi SCM CSS Universitatea Craiova au reuşit să se ajungă în acest top.

Lider în această ierarhie este echipa spaniolă Perfumerias Avenida Salamanca, în timp ce poziţia a doua este ocupată de UMMC Ekaterinburg, din Rusia. Tot o grupare din fostul spaţiu sovietic se află pe locul al treilea, aceasta fiind Spartak Vidnoe Moscow Region, în timp ce francezii de la Bourges sunt pe patru.

Liderul Top 100, gruparea iberică Perfumerias Avenida Salamanca, are un total de 197 de puncte şi un record de 43 de meciuri câştigate din 46 disputate, în timp ce Ekaterinburg a acumulat cu cinci puncte mai puţin şi a totalizat 38 de victorii din 41 posibile.

Prima echipă din ţara noastră care punctează în clasamentul întocmit de eurobasket.com este BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad. Gruparea ardeleană a adunat un număr de 98 de puncte şi are un record de 29 de partide fără eşec din 32 posibile. Eventul în România şi cucerirea Ligii Europei Centrale au făcut ca actuala campioană a României să fie pe locul 55, la 99 de puncte de lider.

Echipa CSM Satu Mare se află pe poziţia 65 în această ierarhie, cu 92 de puncte şi cu un record de 24 de meciuri câştigate şi opt pierdute, în timp ce formaţia SCM CSS Universitatea Craiova ocupă locul 98, cu 84 de puncte şi cu 18 partide câştigate din 37 disputate. Rapid Bucureşti se află peste gruparea din Bănie, cu două puncte în plus şi cu 11 victorii şi 19 înfrângeri.

Clasamentul întocmit de site-ul de specialitate eurobasket.com ţine cont, în ordine, de rezultatele înregistrate în campionatele interne, de participarea cluburilor în cupele europene, cu precizarea că disputele din cupele externe sunt punctate în alt mod, în fucţie de valoare, dar şi de rezultatele obţinute de o echipă în Europa. La aceastea se adaugă partidele disputate în ultimele cinci săptămâni şi jocurile din play-off.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!