Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Totul sau nimic în semifinala Arad - Satu Mare

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
16.04.2013

Semifinala LNBF

Sala Sporturilor Victoria Arad

Miercuri, ora 20:00,

LIVE: DIGI SPORT 2

     

A fi sau a nu fi în finala campionatului, așa putem caracteriza duelul Arad – Satu Mare din penultimul act al Ligii Națioanele de Baschet feminin. Confruntarea echipelor care au terminat sezonul regulat pe poziția a 2-a, respectiv a 3-a, prefaţează un meci al orgolilor, o reeditarea a semifinalei din sezonul trecut și a finalei de acum 2 sezoane.

Rivalitatea dintre cele două echipe, dorința de calificare în finală și valoarea loturilor vor crea cu siguranță un meci spectaculos, demn de o confruntare în această fază. Arădencele vin după dezamăgirea suferită în Final Four-ul Cupei României, unde au pierdut semifinala cu Târgoviște după ce au avut un avantaj și de 20 de puncte. În campionat, lucrurile au stat destul de bine, terminând sezonul regulat pe locul al 2-lea, la egalitate de puncte cu Târgoviște, ocupanta primei poziții, dar a avut avantajul meciurilor directe. Univ. Goldiș ICIM Arad a suferit în acest sezon doar 2 înfrângeri, una venită chiar pe terenul formației din Satu Mare, în turul campionatului. De partea cealaltă, CSM Satu Mare a terminat pe poziția a 3-a, cu 5 înfrângeri suferite și 21 de succese. Per total sătmărencele au avut evoluţii bune cu câteva “surprize” în sensul rău al cuvântului. În Cupa României au fost eliminate în turul 2, de Arad, după o dublă manșă câștigată la pas de arădence.

În ultimii 5 ani, cele două combatante de miercuri seară s-au întâlnit de 27 de ori, ICIM-ul adjudecându-și 15 succese, față de 12 al sătmărencelor. În acest sezon, Arad și Satu Mare s-au mai întâlnit de 6 ori, dacă luăm în calcul și partidele amicale din presezon, iar până acum, arădencele s-au impus de 4 ori.

Un ușor avantaj pentru calificarea în finală pare să-l aibă gazdele care beneficiază de avantajul terenului propriu, dar problemele financiare de la cele două echipe pot dăuna jucătoarelor și implicit spectacolului de pe teren.

Partida Univ. Goldiș ICIM Arad – CSM Satu Mare va avea loc miercuri, de la ora 20:00, fiind transmisă de postul de televiziune DIGI SPORT 2. Pentru această partidă au fost delegați arbitrii Alin Faur și Vlad Potra, în timp ce observator de joc din partea FRB va fi Zoltan Kosa.

Foto: dbart.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!